Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

žárovky H1

Recommended Posts

Guest jaroslavpleger
Odesláno

Jak jste spokojeni se žárovkami H1?Neodcházejí často?Já jsem během roku již měnil žárovku 3x. V servise mi řekli,že u 407 je to častý problém,že k nim chodil jeden pán měnit žárovky ob den.Teď mu tam dávají nějaký přepěťový odpor. Jaké žárovky jsou nejlepší?

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Ahoj, vůbec nejsem spokojený s H1, ale samy žárovky za to asi nemůžou. Když se podíváš na konektor a samotnou žárovku, tak to možná budeš mít stejné, jako já na mé 407:

Mizerné ukostření, kde velký přechodový odpor nejen okrádá světelný výkon, ale rozpaluje žárovku tak, že nemůže dlouho vydržet.Teď mám na žárovce připájený krátký ukostřovací kabílek s dutinkou a žárovka svítí o poznání víc. Budu sledovat životnost a pokud se zvýší na rozumnou hodnotu, půjdu do nějakých lepších žárovek. Zatím cena žárovky její životnost neovlivňovala.

[upravil dne 11.8.2009 Matuska]

post-0-14109608845478_thumb.jpg

Odesláno

Tady je vidět jak 55W umí vypálit do tělesa žárovky pěknou díru, když nesedí ukostřovací plíšek na obou stranách (na druhé sraně byla vidět mezera několik desetin mm). Co asi dělá taková teplota s celou parabolou? Konektor mám teď keramický, tak snad to bude OK.

post-0-14109608845978_thumb.jpg

Odesláno

Tento stejný problém mám i já. Můžu se dovědět něco o tom ukostření? Žárovky mi na pravém světle odchází jedna za druhou.. A konektor je celý upálený. Potřeboval bych ho vyměnit... Na kolik vyjde? V Peugeotu ho totiž nemají.. Dík za info..

Odesláno

Ale koukl jsem do servicebixu na cenu té sady a ta je 1405,- Czk. Asi je pozlacená, jinak si cenu za kousek kablíku, pár spojek a dva konektory nedovedu představit.

Odesláno

A nevíte jestli se ta spojka dá sehnat třeba keramická? A je nutné odpojovat na tohle baterku?? Myslím, že by to snad šlo i bez toho ne? Nerad bych pak zjistli že je všechno smazané a bůhví jak popřenastavené.. ;)

Odesláno

Nahoře tam píšou, že od DAM 10400 jsou sériově vybavovány jazýčkem na kostru. Já mám sice DAM 10209, ale žárovku v potkávačkách jsem měnil více než před rokem.

Odesláno

Když je tedy problém v ukostření, tak snad nebude problém odpojit standartní kablík ukostření a vyrobit kabel s konektorem, který se přímo připojí na žárovku a někam do míst s konektory na karoserii auta jako ukostření. A pokud to nebude stačit, natáhnout kabel od minusu baterie k těmto místům. Vím, někomu se to asi nebude líbit, ale bylo by to asi nejúčinější...

Odesláno

Přímo na žárovku? To je právě ten problém. Na H1 není konektor na kostřící kabel, takže se to bastlí opravárenskou sadou za 1405,-Kč, anebo nějak jinak. Já si teď vozím jako rezervu 2 \"dodo\" žárovky s připájeným kabílkem. Taky se mi to moc nelíbí, ale je to nejjednodušší řešení.

Odesláno
Původně zaslal: Matuska

Přímo na žárovku? To je právě ten problém. Na H1 není konektor na kostřící kabel, takže se to bastlí opravárenskou sadou za 1405,-Kč, anebo nějak jinak. Já si teď vozím jako rezervu 2 \"dodo\" žárovky s připájeným kabílkem. Taky se mi to moc nelíbí, ale je to nejjednodušší řešení.

Už vím. Tak teď jde o to, jestli není špatný kontakt mezi žárovkou a tou paticí. Nebo pak ukostření do elektriky...

Odesláno

Ale ty nové konektory jenom přivádí + na žárovku a špatné ukostření neřeší! Samotná výměna za keramický konektor bez vylepšeného ukostření žárovky ten problém neodstraní!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...