Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dneska jsem byl na technické a říkali mi že jsou ložiska v háji. Teda aspoň na levém kole. Úplně se viklalo. Už jste někdo dělal výměnu?Mám najeto skoro 200tis. Dík za info? Dneska jsem se nemohl dovolat do Pežotu. Kolik by to vyšlo asi v origo servisu? Ještě jednou dík.

P.S.: Mám vyměnit kdyžtak obě naráz? :papa

Odesláno

No to sa mi zdá čudné, 200t km na ložisko a ešte aj vyklanie:myslim Aké ďalšie prejavy okrem vyklania to má? Nezmýlili sa v servise nebude to náhodou naozaj ten čap?

Odesláno

Pri 200 tkm by mohlo byť ložisko kolesa voľné. Koľko stojí výmena v Peugeote neviem ale ložisko (+ segerovka a matica) stojí 160 €, čiže cca 4200 Czk. Mimo peugeotu stojí ložisko SKF (kvalitné) o niečo menej, 120€ čiže 3200 Czk.

Vymeniť stačí iba to jedno. Väčšinou odchádza ako prvé na pravej strane, tak si to daj radšej skontrolovať ešte niekomu inému či to je naozaj ložisko.

[upravil dne 17/4/09 pastorek]

Odesláno

Byl jsem na STK káču na té pohyblivé stolici a měli to tam i zvedlé. Vše je prý OK. Dneska jsem pro jisototu jel ještě do jednoho servisu, tam to projeli a i zvedli. Kolo se viklá do stran. Kuláče apod. Jsou v pohodě. Zkusil mi ho ještě dotáhnout matkou uprostřed, trošku to pomohlo ale asi tak jen o dva mm. Jen jim přišlo divné že nehučí. Na levé straně je to kolo v trošku lepším stavu. Jinak už jsem koupil i ložiska. 1900 bez DPh jedno. Mají tedka nějakou akční slevu. Ale ve Znojmě ani Brně mi to neudělají. Je to složitá práce? když to ještě nikdo nedělal? Myslím mechanika...

Odesláno

Nieje to nič zložité ani chúlostivé. Pre trochu šikovného mechanika žiadny problém. Je k tomu treba lis alebo veľké kladivo a pár prípravkov. Ak to nikdy nerobil nech si dá pozor na vnútornú šálku ložiska lebo je delená a ak nemá lis tak nikdy nebuchnúť cez guličky lebo to ložisko zničí. Vždy iba pomocou prípravku po tej šálke ktorú montuje. Ja som pri montáži nalisovával ložisko pomocou zveráka a teraz mám urobený prípravok z veľkej skrutky.

[upravil dne 17/4/09 pastorek]

Odesláno

Takže výměna na 100% Vzal jsem to zaráz i se spodními čepy a je to opět svezeníčko jako blázen :-) Dokonce se mi podařilo odpojit i čidlo ABS, takže super... Akorát byla mírná ztráta věnečku, když nám vyhrklo asi 2 decky převodového oleje, když se nám odpojila hnací hřídel.. :roll Ale dolil jsem to a je to OK...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...