tomike Odesláno 13. duben 2009 Odesláno 13. duben 2009 ahojte. chcem sa , hlavne vychodnarov opytat kde nechat kvalitne urobit geometriu podvozku. Menil som zvisle tyce, teraz su na rade vodorovne a tak zacinam riesit tuto otazku. Ist do autorizovaneho servisu ( zla skusenost), alebo viete nieco poradit (MI-TV-KE) ? dakujem Citovat
lubikpo Odesláno 13. duben 2009 Odesláno 13. duben 2009 Původně zaslal: tomike ahojte. chcem sa , hlavne vychodnarov opytat kde nechat kvalitne urobit geometriu podvozku. Menil som zvisle tyce, teraz su na rade vodorovne a tak zacinam riesit tuto otazku. Ist do autorizovaneho servisu ( zla skusenost), alebo viete nieco poradit (MI-TV-KE) ? dakujem No chlape, tak v MI-TV-KE neviem, ale ak by si chcel tak v Presove viem. Bol som v byvalom Matadore minuly rok a myslim, ze za 1000 sk (33,19 eciek) a bolo to dost v pohode. Robil si prednu alebo zadnu napravu? Btw, kolko je tu vychodnarov? Citovat
tomike Odesláno 13. duben 2009 Autor Odesláno 13. duben 2009 Som v procese obmeny zadnej napravy, sice su to este len slabe klepoty no dost ma to rozculuje. Zopar nas tu z vychodu prispieva co som si vsimol ( jozefsv, maximum,hnusoba,zila) mozno sa ohlasia dalsi. a do presova ist na geometriu je ozaj trosku daleko, ale aj tak dik Citovat
lubikpo Odesláno 13. duben 2009 Odesláno 13. duben 2009 Původně zaslal: tomike Som v procese obmeny zadnej napravy, sice su to este len slabe klepoty no dost ma to rozculuje. Zopar nas tu z vychodu prispieva co som si vsimol ( jozefsv, maximum,hnusoba,zila) mozno sa ohlasia dalsi. a do presova ist na geometriu je ozaj trosku daleko, ale aj tak dik Za malo. Prave riesim ten isty problem, u mna to tiez vyzera na stycky stabilizatorov. Citovat
maximum Odesláno 13. duben 2009 Odesláno 13. duben 2009 tomas a u sutlaka nahodou nerobia geometriu?.. to mi len tak napadlo... inac z KE chodim cez Krasnu n. Hornadom a tam maju tabulu v tom servise, co je hned pri ceste, ze geometria od 490 Sk.. ale nebo lsom tam.. to len, ze mi to tam stale udrie do oci... naposledy som bol este so sierrou u kundrata v sec. ale myslim, ze uz nema ten servis za komunalom.... Citovat
tomike Odesláno 13. duben 2009 Autor Odesláno 13. duben 2009 u nas robia geometriu len v seate a neviem ci urobia aj peugeot. ale mohlo by im to byt jedno ked ide o peniaze. radsej chcem nejaky odskusany servis, preto sa pytam. Citovat
P607Olda Odesláno 13. duben 2009 Odesláno 13. duben 2009 Už som tu viackrát písal, geometria na 406 sa musí robiť v určitej výške vozidla. Podľa mojej skúsenosti, pneuservisy s laserovou geometriou nemajú správne predpisy, takže i keď sa chalan snaží, nastaví to zle. Pro informáciu, ja chodím do Opavy, 80 km a za hriešne peniaze 1100 CZK, ale stojí to za to. Tu v Šumperku, je to vyhodených 700 CZK, auto nesedí a pneu sa hobľujú. Asi najlepšie by bolo obrátiť sa na hnusobu, ako som vyrozumel, pracuje u koncesionára, a zaplatiť žiadanú nemalú cenu. Mám na starosti 3 x 406 kombi, 2 x 406 sedan a jeden už je predaný, takže skúsenosti sú z praxe. Citovat
tomike Odesláno 13. duben 2009 Autor Odesláno 13. duben 2009 Dakujem P607Olda. Ale ako som ja cital medzi riadkami od Hnusobu pracuje prave u koncesionara kde som bol velmi nespokojny s pristupom ( seriozne ma chceli odrbat vymenou pouziteho dielu za novy, ktory som pozadoval a zaplatil) a tak by som tam velmi nerad daval auto. Ale opytat sa ho mozem mas pravdu. Citovat
praktik Odesláno 13. duben 2009 Odesláno 13. duben 2009 Ked počitaš Poprad k vychodu tak aj ja som vychodniar (byvam od Popradu 5km):D:D Citovat
jozefsv Odesláno 13. duben 2009 Odesláno 13. duben 2009 ja vam neporadim,geometriu som doteraz akosi nerobil.gumy zatial berie rovnomerne a nic take som nemenil takze neporadim servis.inac zdravim vychodniarov Citovat
P607Olda Odesláno 13. duben 2009 Odesláno 13. duben 2009 Tu som dával tabuľku zbiehavosti. Zaťaž auto pieskom, alebo podopri a potom nech Ti geometriu urobia v pneuservise podľa tejto tabuľky. Za 5 EUR Ti istotne vyhovia. [upravil dne 13.4.2009 P607Olda] Citovat
tomike Odesláno 14. duben 2009 Autor Odesláno 14. duben 2009 Tak za takuto cenu u nas neviem neviem. Ked je s tym taky problem asi to budem riesit znackovym servisom tam by tieto veci \"dufam\" mali vediet. Alebo este pockam (sice tycky febi su uz doma), ono sa to este len zacina ozyvat. Kazdopadne dakujem P607Olda Citovat
P607Olda Odesláno 14. duben 2009 Odesláno 14. duben 2009 Tých 5 EUR som myslel do vačku, okrem normálnej ceny asi 700 KCZ. Tu to takto funguje - za stovku mu do toho môžem kecať a nastaví mi, čo budem chcieť. Citovat
P607Olda Odesláno 14. duben 2009 Odesláno 14. duben 2009 Vodorovné tyčky sa ti neprejavia klepaním, ale vozidlo pláva a opotrebúva pneu. Treba skúsiť smerovú vôľu kolesa, najlepšie pritom pozerať zospodu na kĺby tých vodorovných tyčiek. Citovat
tomike Odesláno 14. duben 2009 Autor Odesláno 14. duben 2009 Tak potom co treba vymenit? Menil som zvisle tycky pred 2 tyzdnami a nejak tie klepoty neprestali. Ozyva sa to od P zadneho kolesa pri prejazde nerovnosti aj to nie kazdej. Ako keby to pruzilo. Zeby ulozenie tlmica, ako to viem skontrolovat? Alebo poradis nieco ine. Tie vodorovne tym padom menit nemusim a netreba zatial riesit ani geometriu. Auto neplava a pneu sa opotrebavaju rovnomerne. Citovat
P607Olda Odesláno 14. duben 2009 Odesláno 14. duben 2009 Viac už neporadím, pretože s iným klepkaním vzadu som sa už nestretol. Občas opravujeme zadné brzdy. Ale môže to byť uloženie tlmiča, alebo nejaký silentblok. [upravil dne 14.4.2009 P607Olda] Citovat
lubikpo Odesláno 14. duben 2009 Odesláno 14. duben 2009 Původně zaslal: P607Olda Vodorovné tyčky sa ti neprejavia klepaním, ale vozidlo pláva a opotrebúva pneu. Treba skúsiť smerovú vôľu kolesa, najlepšie pritom pozerať zospodu na kĺby tých vodorovných tyčiek. A ak som chytil koleso vertikalne - za vrch kolesa (auto je na zemi), potriasol k sebe a bucha to, tak to budu tie vodorovne tycky? A je pravda je v zakrutach to nesedi tak ako ma, velke opotrebovanie pneu som zatial an nevsimol. Citovat
jarco623 Odesláno 15. duben 2009 Odesláno 15. duben 2009 na geometriu chod do ke omska,je tam pneuservis a robia tam aj geometriu ja tam chodim plati sa 600sk cize 20eu.robia to pekne cez pc a povie ti aj ked mas nieco vybyte co ti treba menit,ja chodim iba tam a mam snimi len dobre skusenosti. Citovat
AnotherOne Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Původně zaslal: lubikpo Původně zaslal: P607Olda Vodorovné tyčky sa ti neprejavia klepaním, ale vozidlo pláva a opotrebúva pneu. Treba skúsiť smerovú vôľu kolesa, najlepšie pritom pozerať zospodu na kĺby tých vodorovných tyčiek. A ak som chytil koleso vertikalne - za vrch kolesa (auto je na zemi), potriasol k sebe a bucha to, tak to budu tie vodorovne tycky? A je pravda je v zakrutach to nesedi tak ako ma, velke opotrebovanie pneu som zatial an nevsimol. Nie to čo píše P607Olda by sa prejavilo práve kývaním zľava do prava. To čo to robí tebe by mohol byť guľový čap. Citovat
lubikpo Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: lubikpo Původně zaslal: P607Olda Vodorovné tyčky sa ti neprejavia klepaním, ale vozidlo pláva a opotrebúva pneu. Treba skúsiť smerovú vôľu kolesa, najlepšie pritom pozerať zospodu na kĺby tých vodorovných tyčiek. A ak som chytil koleso vertikalne - za vrch kolesa (auto je na zemi), potriasol k sebe a bucha to, tak to budu tie vodorovne tycky? A je pravda je v zakrutach to nesedi tak ako ma, velke opotrebovanie pneu som zatial an nevsimol. Nie to čo píše P607Olda by sa prejavilo práve kývaním zľava do prava. To čo to robí tebe by mohol byť guľový čap. A je mozne nejako inak pozriet, ze je ten spominany cap? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.