Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Kdo poradí ?

Kdo repasuje- opravuje zadní nápravy na 205 na Ostravsku? K p. Vašendovi to mám daleko. Náprava už je jasný A, potřebuju jezdit, nechci do toho moc vrážet.

Odesláno

No nevím,...ale určitě počítej za repas nápravy asi tak 4000,-Kč(výměna kus za kus a doma jsme si to přehodil). Já jsem také v okolí nic nesehnal, musel jsem jet až do Strakonic. Myslím že se to vyplatilo ( záruka 2 roky) a velmi ochotní.

Pokud budeš chtít ušetřit (koupit starší-nevýhodné, bez záruky)cena kolem 2-3tisíc.

Odesláno

Jasně s tím počítám, zatím jsem se tady s repasí nedostal pd 8000,- ty 4000,- mi vyhovujou, nebo zjistím a dovezu novější auto na ND a to pak přihlásím.

Odesláno

Jasne, chce to najit nekoho, kdo to umi... tech lidi je dost, jenom umet hledat.

(ja vim o nekom v Praze a Pribrami)

Dela se to vetsinou vymennym zpusobem, ze si tvoji starou rozbitou nechaji a daji ti napravu jinyho nebozaka, ovsem perfektne (jak kde) opravenou...

Cena by se mela pohybovat okolo 5000, vetsinou...

Vymena moc slozita neni, akorat je tam spousta veci, ktere se mohou vselijak urvat.. brzdove trubky apod...

Taky je pri vymene zadni napravy zahodno udelat brzdy, takze nakonec cena trochu naskace.. ale co by clovek neudelal pro tu pikslu, kterou ma rad, ze ?

• O 2 týdny později...
Odesláno

V Příbrami ji výměnou maj za 4000,- na 205 nebo s montáží + 800.Ve Srakonicích za 5500,- + záruka 2 roky. Jaký s nima máte zkušenosti? Prej jen ložisko stojí 2000 (???)

Odesláno

Zadni napravu jsem uz taky resil(no vlastne je malo veci co bych na svem peskovi neresil).Koupil jsem starsi,v perfektnim stavu na vrakovisti v KLIMKOVICICH za 3000kc..Pochybuju,ze by tady na ostravsku nekdo udelal repas za 3-4 tis..Repasy naprav delaji ve Starici u Frydku-Mistku,hned u silnice z Ostravy,za vrakovistem H+P Autodemont..Mechanik mi tam rekl cenu 7-8tis...No jo v Čechach jsou holt jine ceny nez na Moravě

Odesláno

205 a 309 mají zcela shodné uchycení nápravy do kastle, jen 309 má o cca 5 cm šírší rozchod.

ZN z 309 na 205-ce má na autě např. Makovice (pokud už tu 205 neprodal).

Odesláno

A když vezmem v úvahu tu vlastní výměnu,zajímalo by mě jestli je nutný pak dělat geometrii,nebo to je daný těmy šrouby,a jestli jde doma nastavit ta torzka.Zručnost by byla ale nevím co to obnáší za přípravky.

Za odpověď dík

Odesláno

jasne, nastavis si vysku vozu na zadni naprave jak se ti to hodi. Ja mel 4 roky GTI a tam jsem to kazdou chvilku nastavil, jak mi to vyhovovalo. Jde to nejdrive blbe, je to vetsinou zarezle, ale jak to jednou rozchodis, je to hracka a prace na hodku.

Odesláno

No k té záměně náprav, nevím, jak je to se změnou 309 náprava na 205. Nicméně 205 je o 3,5 užší a ramena se silentbloky je třeba trochu roztáhnout.

Odesláno

Tak a je po starostech s nápravou. Koupil jsem v Klimkovicích 5000,- včera namontoval s kolegou bez problémů, autínko se změnilo s traktorku na Fast and furious. Dodělám zbytek blbostí a jezdím v klidu. Dostal jsem taky celkem solidní rádio tak jsem ho namontoval a je to teď dělo. :D:D:D

Odesláno

Co jsem se s těma klukama bavil, tak ta 205-ková náprava byla dovoz repas z Francie. Uvažujou najít někoho, kdo by jim to repasoval, ale mají poměrně vysoké nároky, takže zatím nikoho nenašli.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...