Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, včera jedu a najednou když jsem zastavil na křižovatce, slyším docela hlučné klepání v motoru. Jde to jakoby od ventilů, cvaká to jako šicí stroj.. Nehlučnější je to na volnoběh, venku je to slyšet hodně moc hlasitě... Auto má najeto 121000km, 10000 bez sebemenšího problému, před zimou jsem měnil oleje (vše předepsané)... Před tím než to začalo jsem ho vytočil do kopečka na 6000ot, asi 1km na to začalo to klapání... Mám 206 1.6 16V, tak na co se můžu připravit?:bojim:grr:(

Odesláno

nwvim...pokud ti to vychází z hlavy...tak to sou vačky...me to taky fachá jak šicí stroj....pak jetse vstřiky dělaji tenhle zvuk..ale tak normalne....spis si poradne poslechni jestli to neni spojkovy lozisko...na to by ten popis odpovidal....

Odesláno

ked sa zapocuvas tak na ktorej strane ti to viacej klepe? Ak pri remeniciach tak by to mohla byt aj hlavna remenica co ide od klukovky. Ja som tiez na volnobehu takto mal a potom uz aj pri väcsich otackach a poculo sa to ako by boli ventily alebo hlava v tahu. Pozri sa ci ti ta spodna remenica nekmita do bokov a ci je remen zarovno vsetkych kladiek a remenic. Popripade ak mas moznost tak zhod remen a tak nastartuj ci to bude aj tak robyt.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak chlapi, měl jsem to týden v servisu, mechanik diagnostikoval hydroštely a vymenil je. Oprava více jak 10000Kč, no a teď jsem přijel domů a dělá to to samé, stejný zvuk klepání. Je to jako kdyby do něčeho narážel ventil nebo co, jde to spíš od vstřikování, mlátí to hnusně. Takže to jdu reklamovat, jsem fakt nasranej jako nikdy.......:grr

Odesláno

Ještě dodatek... Předevčírem jsem s tím zajel do jinýho Peugeot servisu, přijel jsem tam a zeptal se na to klepání v motoru, že mi měnili jinde hydroštely, co oni na to... Borec si to poslechl a povídá: to nic, to je jen povolená svička. Rozdělal to, utáhnul jí a \"klepání\" bylo tatam.:D Takže mám provizorně i nový hydroštely. Oni ty staré stejně měly vůli mezi vačkou a motůrek si špape jak hodinky. :super Ale do toho servisu, kde mi tak odborně opravili závadu už tedy raději nepojedu....

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Zaujímavá ale i drahá skúsenosť.

Tj, ale ta povolená svíčka vážně zněla jako když klepe kov o kov... A kuriozita - to jsem se chtěl před servisem podívat na svíčky, jestli to třeba nějaká nedělá......:roll... jenže jsem nepovolil zapalovací lištu, nemám francouze...

Co se dá dělat, zase tam mám origo nové hydroštely a rozvody, motor je mnohem tišší.. Stejně jsem to měl v plánu, tak to přišlo hold dřív..:nevim

Odesláno

Ahoj Apiari, chcem sa ťa opýtať, či si to počúval aj keď si hneď naštartoval. Mne to na začiatku nerobí nič a po pár sekundách to začne klepať. A som z toho nervózny. Už mám aj ja vymenené hydroštekre a nič. a tiež mi to ide od hlavy.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...