Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Guest servisman
Odesláno

jj existuje takže vypustit,dát tam proplachovací pak vypustit a dáti co tam patří

Odesláno

nevím,zda v dnešní době koupíš proplachovací olej--řekl bych,že se už nevyrábí...

proplachuje se v případě nutnosti tím olejem,co tam budeš pak normálně dávat--nastartuješ a necháš pár minut běžet

a vypustíš...je to ale velmi drahý proplach :myslim,dělal jsem ho v době,kdy jsem měl olej zadarmo a v práci se nudil :)

Odesláno

No neviem, preplachovacie oleje do spaľovacích motorov sa prestali používať s nástupom AD olejov. Pokiaľ viem tak na trhu sa dajú kúpiť preplachové oleje na prevodovky a priemyselné použitie. (napríklad transformátory) Trochu by to bolo i proti logike keď dnešné motorové oleje obsahujú prísady na rozpúšťanie usadenín a konštrukcia motora neumožňuje úplné vypustenie oleja.

Ak niekto zanedbal údržbu a olej je príliš znečistený tak asi jediné bezpečné riešenie je vymeniť olej, krátko pojazdiť a znova vymeniť. Počul som i o aplikácii nafty na prepláchnutie motora no osobne by som to neriskoval.

[upravil dne 10/4/09 pastorek]

Odesláno

Existují čističe, co se nalijí do motoru před výměnou. Je jich více druhů, některé pro najetí 30km, některé jen na pár minut volnoběhu. Ovšem aplikace je vždy na vlastní riziko...

Odesláno
Původně zaslal: VladoHA

ked vypustis olej nalej tak 3 L noveho a dolej 1 L nafty a nastartuj tak na 30sekund a potom ho vypusti a daj novy olej aj s filtrom je to bezpecne a odskusane

noo,já bych prve ten olej s naftou smíchal v bandasce a pak lil do motoru--za 30sec. se to v motoru nepromíchá si myslím a čistá nafta na ložiska:onevím,nevím--ale radši

bych použil ty čističe,co radí--oddie--,je to přece jen profesionální

přípravek--ale zkušenosti s nima nemám žádné,měním oleje celé familii a dodržuju těch 10-12 tisíc,takže dávám filtr a olej a fertig :)

P.S. Joo,a servisní knížku vypisuju já :D:D:D

[upravil dne 11/4/09 ozzy1956]

Odesláno

Pokud je tak hustý jak píše,asi bych tak dal něco nafty nebo benzinu na naředění a po zahřátí vypustil,nalil bych nový oil a normu snížil na polovinu a pak zase nový už s nomálním proběhem kilometrů

Odesláno
Původně zaslal: rafi87

a ako sa volá značka alebo to neni nijaké že značkové len tak mám pýtať že preplachovací olej? a ked to tam dám, mám naštartovať na pár min?

paramo v 2, stary olej vypustit, v 2 nalit po spodni rysku, nastartovat, nechat bezet jen na volnobeh 10 - 15 min (proste dokud se trochu neohreje), vypustit.... dat novy olej

Odesláno

Tak jsem si ho našel a opravdu se divím--myslel jsem,že se už nevyrábí--Paramo V 2-proplachovací olej pro automobilové motory :o:o

Díky za info :papa

[upravil dne 12/4/09 ozzy1956]

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Tak jsem si ho našel a opravdu se divím--myslel jsem,že se už nevyrábí--Paramo V 2-proplachovací olej pro automobilové motory :o:o

[upravil dne 12/4/09 ozzy1956]

jj, neni zac, kdyz to prodavam, tak o tom musim neco vedet :D

Odesláno
Původně zaslal: BV406

Původně zaslal: ozzy1956

jj, neni zac, kdyz to prodavam, tak o tom musim neco vedet :D

Pripájam sa k údivu i poďakovaniu. Dobrých 15 rokov som sa s tým nestretol.

Odesláno
Původně zaslal: Demo

no a neni lepsi tam dat olej, ktery tam budes davat pravidelne? jen prvni vymenu zkratit tak na 5000 km ?

no, nevim, ale vzhledem k tomu, ze tam ma ten dotycny jakesi snople nebo pudink ci co, tak se toho potrebuje nejdriv zbavit a pak dat norm. olej si myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...