petertn1 Odesláno 10. duben 2009 Odesláno 10. duben 2009 Zdravim vas. Po prejdeni cca. 130 tis km mi podla slov mechanikov v pezote odislo turbo (od turba vychadzaju divne zvuky pri akceleracii, pri brzdeni motorom, cierny dym z vyfuku). Pokles vykonu som nezaznamenal, no ten piskot, pazvuky a buchot je na nevydrzanie. Su to vraj posledne krce pred smrtou. V Turbotecu v Trencine som zohnal repasovane turbo za 613 Euro. Problem je v tom ze vo vsetkych servisoch na okolo maju plno na dva tyzdne dopredu. Ma niekto z vas skusenosti s vymenou, resp. viete poradit v okoli TN kto by to vedel urobit co najrychlejsie? Mal som v plane cez sviatky nejake dlhsie trasy, no bojim sa s tym jazdit aby som nesposobil este vacsiu skodu. Dakujem za rady. PS: Sorry za zalozenie noveho topicu. Omylom som klikol na \"New Topic\" namiesto na \"Post reply\". Ked tak presunte prispevok do temy \"rozbity turbo - jak zjistim, ktery pujde do meho auta?\" [upravil dne 10/4/09 petertn1] [upravil dne 10/4/09 petertn1] Citovat
Martinsk Odesláno 10. duben 2009 Odesláno 10. duben 2009 Profi partner v TN si skúšal ?? alebo zavolaj toto číslo 0905658539. Chalanisko je z Považian pri NMNV a ozaj šikovný. Citovat
virnik Odesláno 10. duben 2009 Odesláno 10. duben 2009 130000km no to je kvalita :D:D:D mal by si im to otrieskat o hlavu a 407 rovno z vyroby šrotovat Citovat
elton Odesláno 13. duben 2009 Odesláno 13. duben 2009 to virnik: Kdybys ratši místo kritizování radši poradil, třeba s tím jak předejit třeba poruše turba, tak bys udělal lépe. To platí i k dalším tvým příspěvkům, třeba k tažnému atd. Citovat
Přema Odesláno 13. duben 2009 Odesláno 13. duben 2009 Však už asi za to dostal \"ban\" už je trestanec Citovat
kajvet Odesláno 13. duben 2009 Odesláno 13. duben 2009 Původně zaslal: virnik 130000km no to je kvalita :D:D:D mal by si im to otrieskat o hlavu a 407 rovno z vyroby šrotovat Hoď sem foto tvé 306ky ať si vezmeme příklad jaký auto si vybrat! Jinak děkujeme za kvalitní příspěvek nejen v tomto vlákně! Citovat
petertn1 Odesláno 13. duben 2009 Autor Odesláno 13. duben 2009 Tak vam chcem povedat ako som pokrocil s tym turbom. Samozrejme cez sviatky sa mi do toho nikto nechcel pustat, ale dostal som auto na zdvihak u dvoch rozdielnych mechanikov. A cuduj sa svete, obaja sa zhodli na jednej veci a to: turbo je v poriadku:super, uvedene pazvuky, chrcanie atd. su vysledkom uvolnenej (poskodenej) priruby medzi turbom a katalyzatorom resp. vyfukovym potrubim (obrazok). Obaja tiez zhodne nadavali na \"vyborny\" pristup k motoru resp. turbu a preto sa do toho nechceli hned pustat, vraj je to roboto na cca. 8 hodin. Zajtra som u jedneho z nich objednany, tak budem informovat ako to dopadlo. Ked sa problem odstrani vymenou priruby za par eur, maju sa v original servise Peugeot na co tesit:grr. A ja hlupak som hned bezal kupovat (a aj kupil) turbo za 600 Eur.:bojimNeodpustim si navstevu aby som im povedal co to o profesionalite a pristupe k zakaznikovy (pri identifikovani zavady neboli ani schopni dat dole ochranne plastove kryty z podvozku). Tak drzte palce, nech sa na mne nenabalia. Citovat
maximum Odesláno 13. duben 2009 Odesláno 13. duben 2009 mam skusenost s peugeotom na vychode slovenska, ale ako vidim, pristup ten isty v celom state... neznasam dilkov, co sa hraju na majstrov sveta a vedia o aute menej ako zakaznik... iba pozeraju na to ako odrbat ludi.. stale plati, ze predajcovia neziju z predaja aut, ale zo servisu... Citovat
tomike Odesláno 13. duben 2009 Odesláno 13. duben 2009 mam rovnako zle skusenosti z toho isteho servisu na vychode co maximum. platil som novy komplet modul prepinania svetiel a smeroviek na moju 406 za cca 10500 vtedy este Sk a po prichode domov som si vsimol, ze packy su pouzivane. kedze byvam od servisu 35km riesil som to telefonicky a vraj sa to stalo omylom (urcite) a hned na druhy den mi menili novy modul, ktory chlapik predomnou aj rozbaloval. tomu hovorim pristup autorizovanych servisov. [upravil dne 13.4.2009 tomike] Citovat
petertn1 Odesláno 15. duben 2009 Autor Odesláno 15. duben 2009 Tak a mam to vyriesene. Auto je opravene. Zase pocut len pekny zvuk motora. A vinnokom je cuduj sa svete vyfukovy zvod z hlavy motora. Pridavam citat z faktury zo servisu: praca montaz-demontaz 14 hod 166,64 Eur, material tesnenie hlava motora vyfukovy zvod 3,37 Eur, tot vse... Sami si uvazte aky \"vyborny\" pristup k poskodenej casti bol, ked montaz a demontaz trvala uvedeny cas. Sam by som tomu neuveril keby som nebol pri poslednych troch hodinach montaze. Chyba bola nasledovna: mechanikovy sa nezdalo ociernene tesnenie (obrazok) pri vyfukovom zvode, tak zvod demontoval. Pri jeho kontrole zistil ze nie je rovny t.j. nedosadal presne na hlavu motora (odchylka cca. 1 mm na stranach). Na tomto mieste vyfukove plyny unikali a robili rachot a pazvuky. Sam nechapal ako je to mozne a pripisoval to unave materialu alebo vyrobnej chybe. V autorizovanom servise by sa nesrali a vymenili by vyf. zvod za novy (cenu ani radsej nechcem vediet ). Zvod potom na freze upravili do roviny, vymenili tesnenie a namontovali naspat (robota na dva dni). Bol som nervozny ako na prvom rande ked sa auto malo prvy krat po oprave nastartovat, no dopadlo to dobre. Zajtra sa pokusim vratit repasovane turbo, ktore som si na zaklade \"odborneho\" posudku mechanikov v autorizovanom servise kupil. Ked mi ho nebudu chciet zobrat spat moja cesta povedie do uvedeneho servisu kde asi usporiadam drazbu. A na zaver poucenie pre mna a varovanie pre vas: Radsej sa vyhnite servisu Peugeot v meste z ktoreho pochadzam. Pri kazdej zavade s ktorou tam pridem sa mechanici tvaria ze je to osmy div sveta. Podla mna nevedia robit nic ine iba servisne prehliadky za tazke prachy. [upravil dne 15/4/09 petertn1] Citovat
mark001 Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Nazdar no v Trencine som bol aj ja v servise so svojim tatosom s tym aby mi aktivovali Tempomat. Po telefone \"jasne pridite\" a ked som dosiel hned ze to nepojde, nieje mozne aby na tom aute siel tempomat ze tam treba mat este modul tempomatu ( to mi tvrdil hlavny elektrikar ) ...po polhodine presviecania ze chcem len zapojit diagnostiku a ist do ECU aktivovat tempomat (riadenie rychlosti) sa to podarilo a po natahani potebnych ovladacich kablov tempomat fakt funguje aj napriek tvrdeniu servisu. Co viac dodat ... Citovat
denoo Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 tempomat ide na kazdej 407 aktivovat, fakt nechapem co ti to kto povedal ze to nejde, ja som bol v Trencine tiez na aktivaciu tempomatu, ale hned mi povedal ze ide na kazdu bez problemov, tak neviem , inak taku zavadu aku si mal peto, tak to som fakt prekvapeny ze sa take nieco udialo , hlavne priskoro dakosi, mozno tym chipom rychlejsie slo Citovat
petertn1 Odesláno 16. duben 2009 Autor Odesláno 16. duben 2009 Fakt neviem ci to ma nieco spolocne s chipom, ale skor ne. Podla mna je to skor menej kvalitny material z ktoreho sa vyfukovy zvod vyraba, prip. vyrobna chyba. Pochybujem o tom ze uvedeny diel vyfuku je na 2,7 HDI iny a tam je vykon 150 kW, takze chipom to nebude. Keby sa posralo tesnenie to by som chapal, ale ono bolo v poriadku az nato ze bolo cele od sadzi. Původně zaslal: denoo tempomat ide na kazdej 407 aktivovat, fakt nechapem co ti to kto povedal ze to nejde, ja som bol v Trencine tiez na aktivaciu tempomatu, ale hned mi povedal ze ide na kazdu bez problemov, tak neviem , inak taku zavadu aku si mal peto, tak to som fakt prekvapeny ze sa take nieco udialo , hlavne priskoro dakosi, mozno tym chipom rychlejsie slo Citovat
AnotherOne Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Původně zaslal: denoo tempomat ide na kazdej 407 aktivovat, fakt nechapem co ti to kto povedal ze to nejde, ja som bol v Trencine tiez na aktivaciu tempomatu, ale hned mi povedal ze ide na kazdu bez problemov, tak neviem , inak taku zavadu aku si mal peto, tak to som fakt prekvapeny ze sa take nieco udialo , hlavne priskoro dakosi, mozno tym chipom rychlejsie slo Ale on má 406. Citovat
denoo Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 jaj, sory , nevsimol som si, myslel som ze tu pisu vsetci 407 kari Citovat
mark001 Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Původně zaslal: denoo jaj, sory , nevsimol som si, myslel som ze tu pisu vsetci 407 kari aj ja sa ospravedlnujem asi som to mohol napisat rovno ze je to 406 ...vies ako zacinam uvazovat o kupe 407 SW tak citam vsetko co sa da a niekedy sa pozabudnem ... Citovat
petertn1 Odesláno 9. červen 2009 Autor Odesláno 9. červen 2009 Původně zaslal: petertn1 Fakt neviem ci to ma nieco spolocne s chipom, ale skor ne. Podla mna je to skor menej kvalitny material z ktoreho sa vyfukovy zvod vyraba, prip. vyrobna chyba. Pochybujem o tom ze uvedeny diel vyfuku je na 2,7 HDI iny a tam je vykon 150 kW, takze chipom to nebude. Keby sa posralo tesnenie to by som chapal, ale ono bolo v poriadku az nato ze bolo cele od sadzi. Původně zaslal: denoo tempomat ide na kazdej 407 aktivovat, fakt nechapem co ti to kto povedal ze to nejde, ja som bol v Trencine tiez na aktivaciu tempomatu, ale hned mi povedal ze ide na kazdu bez problemov, tak neviem , inak taku zavadu aku si mal peto, tak to som fakt prekvapeny ze sa take nieco udialo , hlavne priskoro dakosi, mozno tym chipom rychlejsie slo Rad by som poopravil svoj zaver na pricinu tejto zavady. S chipom to ma zrejme suvislost. A robim to preto lebo piskot a pazvuky (presne take ako minule) je pocut opat:nevim. Zacalo sa to 1 den pred slovenskym zrazom tak som to uz nedaval opravovat, aby som sa s autom zrazu mohol zucastnit. Na zraze mi Jirko Wolf riadne zdiagostikoval auto a bolo tam asi pat chyb, ktore podla jeho slov urcite suvisia s chipom (vysoke tlaky turba uz na volnobehu, vysoka teplota na cidle katalyzatora...) Tesnenie a vyfukovy zvod asi zase nevydrzali vysoky tlak a teplotu. Teraz mam pred sebou dilemu: dat to opravit seriovymi suciastkami (vymenit tesnenie a zase zabrusit hlavu do roviny) a cakat kedy sa zavada zopakuje, alebo dat niekde vyrobit zodolnene verzie tychto suciastok (fakt neviem kde), prip. opravit a chip dat prec. Zaujimali by ma hlavne nazory tych ktory maju auto nachipovane ci sa s takou zavadou stretli a ako by to riesili. Premo prosim porad. Chystam sa na Sebetov a chcel by som aby auto bolo tip-top. Dakujem vsetkym za rady. Citovat
Zipík Odesláno 9. červen 2009 Odesláno 9. červen 2009 Já měl 406 a ta jezdila v poho.Přema pokud vím tak problém s chipem nemá snad jen, že na brzdě mu to ukázalo míň něž tvrdila firma.Zajeď tam, kde ti chip dělali a žádej uvedení do původního stavu a náklady vynaložené na opravu+ vrácení peněz.Pokud to s prominutím kurví takto auto není k tomu co dodat...... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.