Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Total 5W-30 to dostává má 607 3.0 V6 a měním +- každých 12tkm ,ale přemýšlím o 10W jelikož slyším jakoby cvakání od vent. když nastartuji (v Peug. říkal servisák,že ok) ,ale i tak.Přilejvám od TECu medovinu či co je ta sranda zač :-)

za 100 km jsem měl jen dvě závady 1x cívka 1x klepání od kola jinak krása najeto poctivých 107 tkm.

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Ahoj, koupil jsem teď automatu 607mu 3.0 V6 r.v. 2001 (najeto 186tis km). Chtěl bych se zeptat jakej olej tedy nalít do motoru, není mi zcela jasné jak jste to tu vyřešili. Občas mi totiž v motru na volnoběh také cvaká. Díky za odpovědi

Odesláno

Drž se specifikace výrobce motoru. Ty máš předepsaný olej specifikace A3/B3.

Radši nalej olej Total / Mogul / Q8.... ve 5W40 (5W - je lepší na krátke jízdy se studeným motorem)...

Pokud chceš motoru dělat dobře, tak měn po 10-12 tkm... Radši levnější olej (ovšem nějaká známější značka) a měnit dřív než drahý \"superolej\" a ten \"přejíždět\"....

P.S. Ať Tě ani nenapadne tam nalít 5W30 pro Fordy...

Odesláno
Původně zaslal: jozefsv

kto vie co je 3,0 v6 tak tam naleje 10w40

Dal jsem loni 5W40 Total 9000 a už mám doma koupený 10W40 Total 7000...Motor má cca 200 tis a od hydrozdvihátek po tlak oleje samé problémy...

Odesláno

Vozidlo jezdilo do aut. servisu (bylo firemní, koupené v D na nějakých cca 60 tis) a znal jsem ho nějaký ten čas před koupí...Co lije PUG do 3,0 140kW nevím, myslím že 10w40...Podle manuálu je mimo jiné olej Total 5w40 doporučovaný, ale nejsem první komu dělal v jetém motoru 3,0 potíže, kdo má auta s reálně nízkým nájezdem, tak nemá co sleduji s 5w40 problém...

Jenom doplním že nájezd se dal určit jenom podle původní servisní knihy a poté knih jízd, po koupi si nechala firma stočit najeté km (asi aby je reprezentovalo \"nové\" auto) takže realita může být úplně jiná než \"jenom\" mnou uváděný nájezd, je to hnus velebnosti, ale aspoň jsem trochu věděl do čeho jdu (auto bylo za zajímavou cenu).Na tachometru mám asi 145000 - to zhruba odpovídá knihám jízd a mnou najetých km...

[upravil dne 19/3/10 rootsky]

Odesláno

5W40 som mal povodne ako som uz pisal...

Zmena na 10W40 pomohla zdvihatkam, inak ziadny problem ani s jednym ani s druhym nebol.

A este Total Quartz

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...