Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Vím, že zakládám už asi padesáté podobné vlákno, ale v manuálu se píše, že můj motor může jezdit na 10W-40 polosynt.. Totéž mi bylo řečeno v peu. Dnes mi kamarád, který je mechanikem u Forda dlouhá léta a mám v něj důvěru, tvrdil zarytě, že dělám chybu a že bych měl ten motor krmit 05W-30. Že prý přidřu hydroštely. Bazar, který mi vozidlo prodal mi tam nalil při koupi 10W-40. Co tam bylo předtím nevím. Chtěl jsem jezdit na tu 10W-40 s intervalem výměny 12-15 tis. Teď jsem znejistěl. POraďte?

S autem jezdím celoročně, přes pracovní týden víceméně couračku do práce (10km tam, 10 zpět) o víkendech dlouhé výlety. S motorem zacházím slušně. Využívám spíš zátah odspodu, vysoké otáčky používám spíš méně.

Děkuju všem za radu.

Odesláno

Teď jsem se díval do serviceboxu a tam je zakázaný jen 15W-40. Jinak je tam uvedeno 10W-40, 5W-40, 5W-30 i 0W-30. Tak co si mám vybrat. Interval výměny je jen jeden a to 30.000km, což mi je divné u různých olejů?

Tak a co dál?

Odesláno

Ja som tam mal 5W40.

A mne zasa v servise povedali (origos pazot) ze lepsi na zdvihatka je 10W40/

Lebo ze 5W40 je hustejsi a s nim maju zdvihatka kopu roboty tak ze 10W40 je pre ne lepsi. teda dufam ze som to nepoplietol...

Tak ci tak, zdvihatka je naozaj menej pocut pri tomto oleji.

Davam tak ako kaze pazot Total Quartz.

Odesláno

ked si tam mal 10W tak tam aj daj desinu nic s tym nepokazis a 5W resp 0W je redsi olej a skor sa stane ze ti zacne smoklit motor a mnozstvo by malo byt 5 L aj s olejovym filtrom ako pise jozef

Odesláno
Původně zaslal: VladoHA

ked si tam mal 10W tak tam aj daj desinu nic s tym nepokazis a 5W resp 0W je redsi olej a skor sa stane ze ti zacne smoklit motor a mnozstvo by malo byt 5 L aj s olejovym filtrom ako pise jozef

No tak vidim ze som to napisal naopak :D

mne povedali ze 10W je lepsi pre zdvihatka tak som ho tam dal a zatial ziadny problem.

Je to na tebe.

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

Ja som tam mal 5W40.

Lebo ze 5W40 je hustejsi a s nim maju zdvihatka kopu roboty tak ze 10W40 je pre ne lepsi. teda dufam ze som to nepoplietol...

zřejmě jsi to spletl, protože olej 5w40 je ŘIDŠÍ než 10w40 !!!

jinač já do svého auta leju 5w40total a měním co 10tis. km, tedy 2x ročně...

Odesláno
Původně zaslal: @re

Původně zaslal: Y2K

Ja som tam mal 5W40.

zřejmě jsi to spletl, protože olej 5w40 je ŘIDŠÍ než 10w40 !!!

jinač já do svého auta leju 5w40total a měním co 10tis. km, tedy 2x ročně...

Napísal to zle. Malo tam byť redší. Ostatné sedí, patril som medti tých čo mu to takto radili. Jedná sa hlavne o to že 10W40 je pri prevádzkovej teplote \"menej tekutý\" čo je výhodnejšie pri trochu opotrebených motoroch ktoré už majú väčšie vole. Najviac je to poznať na zvihátkach ktoré sú utesnené iba presnosťou výroby.

Mám to overené z viacerých motorov Audi s hydraulickými zvihátkami.

[upravil dne 10/4/09 pastorek]

Odesláno

Tak co bych tam měl nalejt? Jak jsem psal shora, v týdnu jezdím převážně jen ráno do práce 10km a večer 10km domu = krátká trasa, ale ne časté starty. O víkendech jezdím na výlety a tak. Za rok najezdím kolem 20 tis km. S motorem zacházím slušně, dokud nemá teplotu vody aspoň 70°C, nešlapu skoro na plyn. @re mě přivedl k tomu, že se vrátím k intervalu 10 tis, celou dobu jsem ho dodržoval na 405ce a vyplatilo se.

Tak teď ještě jestli 5W-40 nebo 10W40. A jeětě jeden podstatný dotaz, páč rád podporuju české výrobky, co říkáte na oleje Paramo?

Odesláno

Takže budu vycházet z toho, že když mu původní majitel dopřával péči značkového servisu, jezdil asi na Total. Tak mu dám papkat 10W-40 od Totalu a bude.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Jo, kup do toho xW-30, a po*ereš se vzteky :D

Nech tam 10W-40, a příště poslouchej ty, kteří o daném typu něco vědí.

Předpokádám, že se po*eru, páč to všude poteče a co nevyteče, to to sežere, takže budu vozit kanďák oleje v kufru na dolejvání... :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...