Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

prosimvas palubny pocitac hlasi ked nastartujem ze:

Systéme antipollution moteur défaillant

do slovenciny to je asi takto neako:

system protiznecistenia motora zlyhal?

co presne zlyhalo alebo co mam spravit aby som to opravi, ak niekto viete poradte...dakujem

Odesláno

možno FAP...maly tieto motory FAP?

Původně zaslal: Haki242

prosimvas palubny pocitac hlasi ked nastartujem ze:

Systéme antipollution moteur défaillant

do slovenciny to je asi takto neako:

system protiznecistenia motora zlyhal?

co presne zlyhalo alebo co mam spravit aby som to opravi, ak niekto viete poradte...dakujem

Odesláno

ahoj, tak neviete mi poradit co s tym je?....dnes mi to zase vypysovalo....???? je to problem iba riadiacej jednotky? mam si to nevsimat?ci je to neaky zavazny problem?

Odesláno

Alebo je to lambda sonda na výfukovom potrubí. Mne to robilo ked bola pokazená. Musel som ju vymeniť. Aj keď som mal prasknuté zvody tak to tiež hlásilo!!!

Odesláno

Tato hláška se ukazuje vždy, když se dostanou sledované hodnoty motoru mimo rozsah. K bližší identifikaci závady je nutné auto napojit na diagnostiku. Po několika startech většinou hláška odpadne, ale zůstavá uložená v BSI.

Odesláno

No problém je v tom keď zobereš na autodiagnostiku,zober práve vtedy keď ti to rapluje inak len zbytočne vyhodíš peniaze za diagnostiku lebo nič neukazuje.Stalo sa ti aj to že ti zdochol motor práve vtedy keď ti to rapluje? Keď ano tak daj na to bacha lebo to môže stať bárs kďe a môžeš potom čakať 10-20 min. kým sa ti to podarí naštartovať.No neviem ja som tri krát zobral do Peugeot-a na diagnostiku a nič.Nakoniec som to tam zobral keď už to skapíňalo a práve vtedy si to už konečne našli.Bolo to to sprosté čidlo na sacom potrubí,čo už mi to vyšlo dosť draho s tími \"autodiagnostikami\" samotné čidlo stálo 400.-sk.

Odesláno

Ak je to 80 Kw je tam toho viac ,čo to môže spôsobovať . Mne to tiež občas spraví (raz za 5000km)keď naháňam auto ,hlavne do kopca. Diagnostita mi vypíše vysoký tlak na turbe. Po 4-6 naštartovaniach zhasne. Predpokladám že je to niektorý ventil na ovládanie turba ,no neviem kde sú schované .Keď bude čas skúsim tie ventily pohľadať.80Kw motor by mal mať Fap filter , ten môže spôsobovať hodne porúch ,hlavne keď má veľa km. Zisti si či tvoje auto má Fap alebo nie. Ohľadom Fapu je tu toho dosť na čítanie.

Odesláno

Dělá mi to přesně to samé jak píše Janou v 12.4.09 v 19:22. Nedávno mi to svítilo dva dny. Nejhorší je, že se mi to uz 2x stalo při předjíždění a motor přestal táhnout!! Pak ale po příštím staru auto jede normálně i když to svítí. Taky jsem byl bohužel na diagnostice až ve chvíli, kdy už to nesvítilo, takže pravou příčinu nenašli.. Mám 1,6 HDI 80kW, 205 000 km, FAP nemám. Už s tím počítám a nevzrušuju se. Počkám, až to začne svítit trvale..

Odesláno

Tieto hlášky bývajú pri prekročení plniaceho tlaku turba. Mne menili 3x snímač tlaku turba a 1x solenoid na turbe. Toto je asi najčastejšia závada 1,6 HDi 80 kW. Väčšinou sa ale jedná o prechodnú závadu, preto po 4. štarte zhasne.

To Jarson: Pozri do techničáku, podľa kódu motoru sa to dá zistiť, ale pokiaľ viem 2,0 HDi 110k je s FAP.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...