Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mam peugeot 405 1.6 benzin 91 ročnik a potrebujem poradit neudržujemi otački ked je chladni tak otački drži pod 1000 a nekedi to až dechne a na pristrojovke mi svieti kontrolka riadiacej jednotki ale ked ho vitočim na plne otački že ho richlo zohrejem tak sa to pekne ustali na 1000 ale furt vikazuje chibu

prosim poradte čo bi tam mohlo bi bit zle

[upravil dne 9.4.2009 gembler1432]

[upravil dne 9.4.2009 gembler1432]

post-0-14109605850176_thumb.jpg

Odesláno

Ak svieti kontrolka diagnostiky tak treba ísť na diagnostiku. Ten voľnobeh môže mať viacej príčin. Znečistený krokový motorček, nízky tlak paliva, zlé sviečky, vadné teplotné čidlo.... Niečo by mohli vylúčiť pri diagnostike.

P.S. Si tu nováčik, tak pár rád. Zmeň názov tohoto vlákna na konkrétnejší napríklad \" za studena nedrží voľnobeh\". Je vhodné uviesť presnejší typ motora z technického preukazu. (BDY, BDZ, BFZ ..)

Odesláno

Také jednoduchšie riešenie je výmena palivového filtra. Ak by to nepomohlo tak snáď jedine pretlakový ventil. Rozumné je najprv diagnostiku. Tá kontrolka hovorí o nejakej poruche ktorú je možné diagnostikou definovať. Ušetríš si tak kopu starostí, práce a možno i peňazí. Skús si do profilu dopísať odkiaľ si a niekto z okolia ti iste poradí kde sa dá diagnostika urobiť dobre a lacno. Je nás tu dosť i zo Slovenska.

Odesláno

joo taky bych s tím asi zajel na diagnostiku.....ale tak napadlo mě či by to nemohl být sýtič špatný..(neukamenujte mě za blbost..je to jen moje intuice)..jinak se mi zdá trochu moc aby to mělo za tepla 1000 otáček...já mám za tepla asi 800 plus minus...a to mám taky 1.6 akorát ročník 93

Odesláno

Ahoj

Mám taky P405 1.6 benzin/LPG r.v.90

Podobný problém jsem taky řešil a pomohlo vyčistit obtokový ventil(to ve žlutém kroužku).

Ale hlavně si myslím,že by měl být ucpaný nebo přiškrcený vývod ze vstřiku(zelená šipka).Je tam podtlak a ten je potřeba omezit.

post-0-14109605857442_thumb.jpg

Odesláno

Já tam mám záslepku z hadičky.Ale určitě to není originální provedení,protože kdyby to mělo být úpně ucpaný,tak tam výrobce neudělá vývod.Bez tý záslepky to moc nejede.A jak to má být správně ti řeknou v každým značkovým servisu Peugeot(jestli to jsou odborníci).

Odesláno

počuj tu zaslebku tam mam aj ja a ked ju povitiahnem a pustim tam troška vzduchu tak to drži pekne tie otačky ale ked to dam naspet tu zaslebku tak to zas nedržy otačky pekne čim to meže bit ???

Odesláno

To vypadá jako by se to dusilo a nemelo to dost vzduchu, jako by tam bylo nekde neco pricpane nebo se ten ventil nedostatecne otviral apod....

Odesláno

na moji 1.9 sri byl obtokový motorek vedený hadicema a přišroubovaný až nahoře na převodovce(nic moc přístup hadice samozřejmně ztvrdlé.Funguje na principu pouze zaplej či vyplej nemá postupnou regulaci.

ps a bacha závisí to i na průměru hadice k motorku,pokud praskne tak ji nespojovat vložením hadičky dovnitř tím se zmenší průtok vzduchu a při vetších mrazech už nestihá(to udělal nějakej kouzelník na mé 605 ale tam je krokovej motorek)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...