gembler1432 Odesláno 9. duben 2009 Odesláno 9. duben 2009 mam peugeot 405 1.6 benzin 91 ročnik a potrebujem poradit neudržujemi otački ked je chladni tak otački drži pod 1000 a nekedi to až dechne a na pristrojovke mi svieti kontrolka riadiacej jednotki ale ked ho vitočim na plne otački že ho richlo zohrejem tak sa to pekne ustali na 1000 ale furt vikazuje chibu prosim poradte čo bi tam mohlo bi bit zle [upravil dne 9.4.2009 gembler1432] [upravil dne 9.4.2009 gembler1432] Citovat
pastorek Odesláno 9. duben 2009 Odesláno 9. duben 2009 Ak svieti kontrolka diagnostiky tak treba ísť na diagnostiku. Ten voľnobeh môže mať viacej príčin. Znečistený krokový motorček, nízky tlak paliva, zlé sviečky, vadné teplotné čidlo.... Niečo by mohli vylúčiť pri diagnostike. P.S. Si tu nováčik, tak pár rád. Zmeň názov tohoto vlákna na konkrétnejší napríklad \" za studena nedrží voľnobeh\". Je vhodné uviesť presnejší typ motora z technického preukazu. (BDY, BDZ, BFZ ..) Citovat
gembler1432 Odesláno 9. duben 2009 Autor Odesláno 9. duben 2009 a gde bi som našiel ten krokovi motorček a dalo bi sa to vičistit ??? Citovat
pastorek Odesláno 9. duben 2009 Odesláno 9. duben 2009 Na obrázku je to pozícia 6. ....chlape, tvoja gramatika ma zabije... [upravil dne 9/4/09 pastorek] Citovat
gembler1432 Odesláno 9. duben 2009 Autor Odesláno 9. duben 2009 sori a kebi nahodov to nebolo ten krokovi motorček tak gde najdem to tepelne čidlo ? Citovat
pastorek Odesláno 9. duben 2009 Odesláno 9. duben 2009 Malo by byť na zadnej strane hlavy za rozdeľovačom. Poľa šipky na obrázku. [upravil dne 9/4/09 pastorek] Citovat
gembler1432 Odesláno 9. duben 2009 Autor Odesláno 9. duben 2009 ok na tie dve veci sa pozriem a kebi nahodov bolo s tim tlakom tak s kade bi mohol nikat na čo bi som sa mal pozriet ???? Citovat
pastorek Odesláno 9. duben 2009 Odesláno 9. duben 2009 Také jednoduchšie riešenie je výmena palivového filtra. Ak by to nepomohlo tak snáď jedine pretlakový ventil. Rozumné je najprv diagnostiku. Tá kontrolka hovorí o nejakej poruche ktorú je možné diagnostikou definovať. Ušetríš si tak kopu starostí, práce a možno i peňazí. Skús si do profilu dopísať odkiaľ si a niekto z okolia ti iste poradí kde sa dá diagnostika urobiť dobre a lacno. Je nás tu dosť i zo Slovenska. Citovat
KingSpade Odesláno 9. duben 2009 Odesláno 9. duben 2009 joo taky bych s tím asi zajel na diagnostiku.....ale tak napadlo mě či by to nemohl být sýtič špatný..(neukamenujte mě za blbost..je to jen moje intuice)..jinak se mi zdá trochu moc aby to mělo za tepla 1000 otáček...já mám za tepla asi 800 plus minus...a to mám taky 1.6 akorát ročník 93 Citovat
gembler1432 Odesláno 9. duben 2009 Autor Odesláno 9. duben 2009 to je to že ja tu v okoli nemam gde dat na diagnostiku a ked som bol s tim dalej tak ma poslali preč gvoli tomu že nemaju čas Citovat
jozocz Odesláno 9. duben 2009 Odesláno 9. duben 2009 Len za diagnostiku som minuly mesiac zaplatil v Košiciach 9OO,- korún a nič mi nezistili, len vytlačili papier. :bacha Citovat
jozocz Odesláno 9. duben 2009 Odesláno 9. duben 2009 A kde má P 405 1,9 SRI Krokovy motorek ? Nemám ani obtokový ventil ! Citovat
gembler1432 Odesláno 9. duben 2009 Autor Odesláno 9. duben 2009 može mi nekto povedat prestne gde sa nachadza tepelne čidlo plis ale presten na mojom motore Citovat
Parkerhale Odesláno 9. duben 2009 Odesláno 9. duben 2009 Ahoj Mám taky P405 1.6 benzin/LPG r.v.90 Podobný problém jsem taky řešil a pomohlo vyčistit obtokový ventil(to ve žlutém kroužku). Ale hlavně si myslím,že by měl být ucpaný nebo přiškrcený vývod ze vstřiku(zelená šipka).Je tam podtlak a ten je potřeba omezit. Citovat
pastorek Odesláno 9. duben 2009 Odesláno 9. duben 2009 Původně zaslal: jozocz A kde má P 405 1,9 SRI Krokovy motorek ? Nemám ani obtokový ventil ! Tam je ventil prídavného vzduchu. Aspom pri mojom DFZ to tak je. Citovat
gembler1432 Odesláno 10. duben 2009 Autor Odesláno 10. duben 2009 a ako omezim ten podtlak ??? Citovat
Parkerhale Odesláno 10. duben 2009 Odesláno 10. duben 2009 Já tam mám záslepku z hadičky.Ale určitě to není originální provedení,protože kdyby to mělo být úpně ucpaný,tak tam výrobce neudělá vývod.Bez tý záslepky to moc nejede.A jak to má být správně ti řeknou v každým značkovým servisu Peugeot(jestli to jsou odborníci). Citovat
gembler1432 Odesláno 14. duben 2009 Autor Odesláno 14. duben 2009 počuj tu zaslebku tam mam aj ja a ked ju povitiahnem a pustim tam troška vzduchu tak to drži pekne tie otačky ale ked to dam naspet tu zaslebku tak to zas nedržy otačky pekne čim to meže bit ??? Citovat
Grave Odesláno 14. duben 2009 Odesláno 14. duben 2009 To vypadá jako by se to dusilo a nemelo to dost vzduchu, jako by tam bylo nekde neco pricpane nebo se ten ventil nedostatecne otviral apod.... Citovat
tagorarichard Odesláno 14. duben 2009 Odesláno 14. duben 2009 na moji 1.9 sri byl obtokový motorek vedený hadicema a přišroubovaný až nahoře na převodovce(nic moc přístup hadice samozřejmně ztvrdlé.Funguje na principu pouze zaplej či vyplej nemá postupnou regulaci. ps a bacha závisí to i na průměru hadice k motorku,pokud praskne tak ji nespojovat vložením hadičky dovnitř tím se zmenší průtok vzduchu a při vetších mrazech už nestihá(to udělal nějakej kouzelník na mé 605 ale tam je krokovej motorek) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.