Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, Dneska mě mičule pěkně vypekla. Celou dobu mi ukazuje rafička, že paliva je dost a najedou auto začalo škita, nechtělo jít do otáček a zdechlo. Tak jsem nastoupil s technikou a začal zkoumat, kde je problém. Po cca hodině se rafička \"odsekla\" a spadla na nulu. To už jsem věděl odkud fouká vítr, tak jsem bafnul kanistr a mazal pro benzín. Dolil jsem ho tam a auto zas šlape jak hodinky. Tahle událost mě ale nakola k tomu, abych už konečně tenhle problém začal řešit. Tak se chci zeptat, kudy se dostanu k měrce paliva v nádrži? Na co se připravit a tak podobně.

Odesláno

no otazka je jestli se ti neseka ručička v budíkách.....jde to jednoduše zjistit,,,tyhle měřiče pracují na principu změny odporu potencionmetru(ktery je umístěn v nadrži v sacím koši,plovák a jeho ramenko s jezdcem jezdí po drážce poťáku).....Takže demontuj spodní díl zadních sedadel,,odkryj protihlukovou plsť vrstvu:D a před tebou se objeví krasny,černy kruhový uzávěr,ten vyloupni a uvidiš palivovou nádrž a sací koš.Odpoj konektor(a jsou tam 3 vodiče,když propojíš ty krajní kabelem tak by měl palivoměr ukazat plnou a po vyndaní kabliku zase plynule ručka spadnout)..;) a přivodní hadice(radči poznač hadici)Koš je připevněn k nádrži pomocí obroučky se zavitem,tu musíš povolit a vytočit ven, následně mužeš sací koš s ukazatelem stavu demontovat....

PS:Před demotáží koše místo řadně očistit,bívá tam dost bordelu;)

Myslím si že bude problém v budíkach....:myslim

Odesláno

Díkes, mrknu na to zejtra. A v budíkách problém nebude, protože se s tim problémem potýkám od doby, kdy jsem auto přivezl, takže jsem už zkoušel jiné budíky, které byly 100% funkční a problém byl stejne. Ona se mi totiž už stala i situace, že jsem dojel k benzínce se skoro suchou nádrží, natankoval jsem za 1200,- a rafička byla furt na nule a svítilo hladový oko, takže bych řekl, že se zadírá plovák v nádrži.

Odesláno
Původně zaslal: Mef

Díkes, mrknu na to zejtra. A v budíkách problém nebude, protože se s tim problémem potýkám od doby, kdy jsem auto přivezl, takže jsem už zkoušel jiné budíky, které byly 100% funkční a problém byl stejne. Ona se mi totiž už stala i situace, že jsem dojel k benzínce se skoro suchou nádrží, natankoval jsem za 1200,- a rafička byla furt na nule a svítilo hladový oko, takže bych řekl, že se zadírá plovák v nádrži.

aha tak to jo,,,to jsem nevedel...bude bude sekly plovak a nebo bude špatny ten jezdec či poták ,,,uvidíš až to rozdělaš....vem si k ruce multimetr a proměř ty krajní kontakty....a pomalu popojížděj s plovakem,,,,no a uvidíš jestli tam je ,,třeba díra\"....;)

Odesláno

Mě to dělalo něco podobného. Po výměně budíků problém pokračoval. Tak jsem vlezl pod sedadlo, vydělal čidlo hladiny, pohnul jsem s ním a ručička šlapala. Pak jsem si všimnul, že na nádrži a plováku je značka, tyto značky musí k sobě, mě tam asi předchozí majitel lezl a nedal je k sobě a plovák drhl v nádrži. Ahoj a jedná se o 405 TD

[upravil dne 5.4.09 Čeněk]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...