strikemobil Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Zdravím všechny. Mám P405 1.9D. Čerpadlo Bosch. Pro tékala mi nafta hřídelkou na které je táhlo plynu. Našel jsem tady na foru nějaké fotky, tak jsem se do toho pustil a hřídelku novým kroužkem přetěsnil. Už to neteče, ale nastaly velké problémy s otáčkami. Abych vrchní díl vůbec nasadil musel jsem povolit šroub, kterým se přidává množství nafty - aspoň to v knize ,,Jak na to\'\' píšou. Pak jsem sundal samozřejmě to táhlo, které je na tisícihranu hřídelky, ale nepoznačil jsem si, jak tam bylo. Nyní po nastartování vyletí otáčky prudce nahoru a pak klesají až motor chcípne. Když včas přidám plyn, zase se dostane do vysokých otáček a zase klesají. Nejde s tím nic jiného dělat. To se opakuje. Když to náhodou nezdechne - asi se už zahřál, běží celkem plynule, ale po přidání plynu se zase vytočí. Dá se to nějak seřídit? Nebo nemohl jsem udělat chybu při sestavování? Existuje nějaký návod s fotkami? Díky za rady. Potřeboval bych nutně jezdit, ale s tímhle to prostě nejde.:( Citovat
dýzl Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Jestli je to stejné (obdobné) jako ROTO diesel,tak jsi asi udělal chybu.Já si to nejprve vyzkoušel na záložním čerpadle a pak naostro na autě.Roto nemá(alespoň ty moje tisícihran-jen zbroušená hřídlka ze dvou stran) a táhlo jsem nesundával,jen jsem to cel překlopil. Citovat
strikemobil Odesláno 2. duben 2009 Autor Odesláno 2. duben 2009 Není to čerpadlo Roto-diesel ale Bosch. Aspoň tedy podle knížky Jak na to. Ještě jsem si v klidu znovu prohlédl nákres a napadlo mě, jestli mi nevypadla pružinka \"H\" ta prostřední ze tří co na ni tlačí závaží a pouzdro regulátoru \"F\", jak je uvedeno na obrázku, který se zatím marně snažím vložit. Zítra to zase rozeberu a uvidím. Zatím odkaz na obrázky na netu, který si skopíruj do prohlížeče: http://picasaweb.google.cz/igor.simacek/MojeNaskenovaneObrazky?authkey=Gv1sRgCL6H_57Uubz0bA#5320161187491497250 [upravil dne 3/4/09 strikemobil] Citovat
strikemobil Odesláno 3. duben 2009 Autor Odesláno 3. duben 2009 Tak jsem to dnes zase rozebral a pečlivě prohlédl. Ta pužinka tam skutečně chybí. Otazka je, jestli tam byla, protože uvnitř není. Taky celé provedení těch plíšků nebo jak to nazvat, je trochu jiné než na obrázku. Potřeboval bych nějaký popis funkce jednotlivých dílů a postup nastavení. Přikládám ještě jednou nákres čerpadla s označením pružinky \"H\" v kroužku. Jinak se mi po sestavení čerpadla začalo chovat jinak. Je to přesně naopak. Teď nezdechá motor a drží volnoběh, ale přidat plyn můžu jen trochu. [upravil dne 3/4/09 strikemobil] Citovat
Dundee Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Podle toho, co popisuješ, máš blbě vrácenej šroub maximální dávky a nasazenou páku plynu na hřídeli. Zatím je potřeba metodou pokus omyl postupně přesazovat páku na hřídeli, aby motor na sešlápnutí plynu reagoval pružně a plynule, ale s nastavením šroubu max. dávky ti moc neporadím, u mě to bylo tuším 9 otáček o 360°, ale úplně jistej si tím nejsem. Na druhou stranu, já mám TD... Citovat
Marcel505 Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Sesadil jsi správně vnitřek v čerpadle? To je totiž dost blbý sesazování - taky se může stát, že ti tam uvnitř to jedno táhlo vyskočí, jak to přiklopíš... Už si to nepamatuji, ale něco takového tam bylo... To jen na okraj. Citovat
strikemobil Odesláno 3. duben 2009 Autor Odesláno 3. duben 2009 Zítra to zkusím znovu seřídit jak říká Dundee. Pro Marcel505: S tím jsem si užil, skládal a rozebíral jsem to snad 20x. A ta pružinka k nastavení chodu za studena, ta taky píše. Dobrá zpráva pro mně je, že se už nedostává nekontrolovatelně do otáček, ale nechci to zakřiknout. Zítra budu referovat, jak jsem dopadl. Citovat
strikemobil Odesláno 4. duben 2009 Autor Odesláno 4. duben 2009 Tak to mám nějak hotové. Ale úplně spokojený nejsem. Teď staruje bez problémů, drží volnoběh, nezdechá a jde pěkně za plynem. Takže vlastně jako dřív. To by bylo O.K. Znepokojují mě jiné věci. 1. K čemu je ta páčka, která je na obrázku v červeném kroužku (půjčil jsem si ho od tebe Dundee - snad nevadí). Myslím si, že je to tzv. chcípák, něco takového jsme měli v práci na vysokozdvižce Desta. Ten tam totiž vyloženě překáží a asi by měl být někam zacvaknutý - možná je to to táhlo jak myslel Marcel? Pokud tam totiž je, drhne o ni ta soustava pružinek, co vede k táhlu plynu. Tak jsem ji odstranil, jinak bych to nezprovoznil. Bez ní se vše chová normálně. 2. Vše jsem dobře dotáhl ( ne na krev ), ale zespodu čerpadla kape nafta. Prohlédl jsem dobře jestli někde něco neprosakuje a nic jsem nenašel. Myslím si že by to mohlo být tím odlehčovacím výtlačným ventilem Q, co je na obr. výše. Takže úplně spokojený nejsem, ale jede to. Do servisu se mi nechce, mám s ním špatné zkušenosti, hlavně ceny. Dík za rady. [upravil dne 4/4/09 strikemobil] Citovat
Burisek Odesláno 4. duben 2009 Odesláno 4. duben 2009 s tím servisem.... kdyby jsi přijel nějak s tím čerpadlem tak tady ti to kluci v Motorpalu seřídí a seštelují.... mě to stálo i s přetěsněním a matrošem 15 stovek,včetně vstřikovačů,takže to jde..... a měl by jsi jistotu.... Citovat
dýzl Odesláno 4. duben 2009 Odesláno 4. duben 2009 To Strikemobil-do Sezimova Ústí to máš kousek Dělájí tam seřizování vstř.čerpadel,ceny nevím ale spíš méně než více a kvalita je spíš lepší než horší,ale nevím přesně kde .Kolegovi 309 GLD asi 5let z5-zatím bez závad.Nevík kde (zda zde nebo na některém BX clubu /CZ-COM/) je odkaz s telefonem a názvem. Citovat
strikemobil Odesláno 4. duben 2009 Autor Odesláno 4. duben 2009 Dík za tipy. To by se určitě dalo. 1500,- je slušná cena. Ještě mě napadlo, jestli je někdo tady z klubu z Budějovic? Jsem tu přece jenom nováček, tak nikoho neznám. Citovat
dýzl Odesláno 4. duben 2009 Odesláno 4. duben 2009 Když projdeš fórum,tak je jistě najdeš někoho z budějek. Citovat
Freedy Odesláno 4. duben 2009 Odesláno 4. duben 2009 Páku co máš na obrázku je na ruční zastavení motoru, pokud ti dřela o ostatní věci tak máš něco špatně sestavený, měl jsem tohle čerpadlo mockrát rozebraný, ale nikdy jsem ji nemusel dávat pryč, jinak nafta by ti nikde z čerpadla rozhodně týct neměla, koukni kde to teče, může to bejt u páčky nastatvování volnoběhu, je tam taky O kroužek jako u hlavní páky nahoře, nebo z boku jsou takový víčka na 2 šroubech a pod nima jsou jsou gumový těsnění, tudíž je tam víc možností kudy to může týct, chce to sledovat za běhu.:papa Citovat
Tomhais Odesláno 4. duben 2009 Odesláno 4. duben 2009 Strikemobil: Já jsem z Budějek Možná bych i nějaký čerpadlo našel, kdyby se ti nepodařilo závadu odstranit. Citovat
strikemobil Odesláno 4. duben 2009 Autor Odesláno 4. duben 2009 Díky za rady a tipy. Zítra celé čerpadlo za studena otřu hadrem, vemu zrcátko a popátrám za chodu odkud to teče. Dělám to před domem, protože nemám garáž. Prý má být hezky, tak bych to měl zvládnout. Pro Tomhais: dík za nabídku, snad se mi to povede. Kolik bys chtěl za to čerpadlo? Citovat
dýzl Odesláno 4. duben 2009 Odesláno 4. duben 2009 To Strikemobil-už jsem to našel je to p.Rangl (dieselservis) Žižkova 150,tel:381 263 232. zde je odkaz na bx-cz:http://www.bxclub.cz/page/kod-24/topic-76221951 Citovat
strikemobil Odesláno 6. duben 2009 Autor Odesláno 6. duben 2009 Tak jsem to prohlédl a teče to na více místech. Navíc se k nim nemůžu dostat. Znamenalo by to vymontovat celé čerpadlo a když už bude venku, kompetně ho přetěsnit. Existuje na to nějaká sada? Dá se to zvládnout doma? Zkoušel jsem volat do Sezimáku, jak mi radil Dýzl(dík za tip), ale zatím to nikdo nebral. [upravil dne 6/4/09 strikemobil] Citovat
dýzl Odesláno 6. duben 2009 Odesláno 6. duben 2009 To Strikemobil-SlavekTZD z BX-CZ se taky nejprve nedovolal.Je možné že pevnou zrušili.Já to nepotřebobal,bo o ibizu jsem přišel (ta hulila ja tovární komín) a pak jsem měl benzíny a nyní P je snad OK,uvidím po E . Citovat
strikemobil Odesláno 18. duben 2009 Autor Odesláno 18. duben 2009 Dostal jsem se k tomu až zase dnes. Sice jezdím, ale dost to teče. Zatím se to nezavzdušňuje, ale je to už neúnosné. Dovolal jsem se do Sezimáku, ale stejnou službu naštěstí dělají i v Budějicích - p.Rada. Tam dojedu i městskou. Teď to potřebuju vymontovat. Pročetl jsem návod v knížce ,,Jak na to\" a snad jsem to pochopil. Kdybych něco říkal špatně, tak mě někdo prosím opravte: Sejmu plastovou krytku rozvodů u čerpadla. Na ozubeném kole čerpadla jsou dva otvory na šrouby M8 a tak je zapotřebí otočit klikovkou do polohy, aby šlo zajistit. Tím se zafixují rozvody. Odmontuju všechny trubky a hadice vedoucí do čerpadla, elektriku, bowden atd., aby bylo volné. Odmontuju radši i alternátor, abych se dostal líp i ke spodnímu ze tří šroubů co drží čerpadlo. Pak odšroubuju matici co drží čerpadlo v ozubeném kole. Dále ty tři šrouby co drží čerpadlo v motoru. Čerpadlo stáhnu z ozub. kola, nakloním od motoru a vyjmu. Pokud teda nedrží ještě někde jinde. S tím si právě nejsem jistý. Dám pozor, abych neztratil klínek co je na hřídeli čerpadla. Po přetěsnění opačný postup. ALe jak zajistím, aby byla hřídel čerpadla ve stejné poloze jako před tím než ho rozeberou, to nevím. Nebo je to jedno a tím jak ho vrátím i s tím klínkem na stejné místo, zůstane všechno nastavené? [upravil dne 18/4/09 strikemobil] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.