Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravicko, co mam v cudu, ked mi otacky hapruju. Ci je teplo, ci zima robi to, ze napr. za jazdi pri preradovani na iny rychlostny stupen vymacknem spojku a otacky padnu hlboko pod 900 niekde az k 300-400, ze uz pomaly motor zhasne a svetla bliknu a hned sa otacky vratia k normalu. Zaujimave ze to nerobi stale, vsimol som si, ze to najviac robi, ked mam vyssie otacky a hned stlacim spojku alebo odradim, ale aj to nieje pravidelne. Nerozumiem tomu a rad by som to s niekym prediskutoval a svojpomocne potom nejako opravil. Dakujem pekne za odpovede

Peugeot 206 1,6 16V benzin r. 2001

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím. Mám stejný problém jako tady kolega. Otáčky mi haprujou jen když je horko a jede klima na plnej výkon. Když jí vypnu tak je vše normální.

Kdykoliv dávám neutrál z více jak 3000 otáček tak to spadne hluboko pod 900 otáček a dneska když jsem to v garáži zkoušel vícekrát, tak to začalo i chcípat.

Že by to bylo benzínem se mi nezdá. Tankuju benzín od Shellu. I když už jsem se vícekrát přesvědčil že drahé neznamená kvalitní. :(

Tak a teď mě utlučte argumenty, čím to je!?

Děkuji :papa

Guest maniaksoft
Odesláno

Můj mladej to měl na Mondeu. Když měl zaplou klimu.

Odstranili mu to ve Fordu. Bylo to něco s přetlakováním klimy.

Odesláno

No klimu mi plní známej, kterej plní normálně jen ledničky,:) ale mám to od něn naplněný už rok. Celý minulý léto jsem odjezdil bez problémů a začlo to až letos.

Ale děkuju.

Odesláno

mě to dela taky,klimu nemam...ale kdyz natankuju nouzove u cerpacky ROBIN OIL.....kdyz vezmu svoji carreru 100 od OMV tak je klid:)

Odesláno

Je to tym ze motor zatazis klimatizaciou. Mne to robi ked rozsvietim svetla a k tomu vyhrievanie zadneho okna. Riadiaca jednotka by to mala po chvili vyrovnat. Ale v tom bude nieco ine ked ti to robi len teraz.

Odesláno
Původně zaslal: PnR

na 306,406 byva problem s krkovym motorcekom, nemoze to tak byt aj u vas?

Nemůže, tenhle motor ho nemá.

Není to ani klimou. Klima je připojená na řídící jednotku a motor je tím pádem na zvýšenou zátěž připravenej ještě dřív, než se kompreso připne na řemen. Na rozdíl od 1.1 tenhle motor klima jinak vůbec nevzrušuje, jak píše Medvěd.

Začal bych u klapky - prohlídnout a pokud je špinavá, tak vyndat a pořádně vyčistit. Pokud to nepomůže, tak druhá věc, po který bych se díval, je MAP senzor. Jeho funkcí je mimo jiné i řízení volnoběžných otáček (closed loop idle control), takže v okamžiku, kdy blbnou otáčky v přechodech, může to být tím. Dalším projevem je i poškubávání při jízdě stálou rychlostí (tam to může být ještě horní lambda), kdyby se objevilo i to, tak můžeš jít téměř na jistotu.

Odesláno

Pre tych co si robia srandy z 1.1 nech si robia vrtulu z plasteliny. Riesime tu konkretny problem s 1.6 ktory moze sposobovat elektronika az po medzikus medzi sedadlom a volantom. Neviem co 1.1 moze vzrusovat, je to slaby motor a co!!! Cudovali by ste sa ale tento motor drzi do 100 km/h krok s Octaviou 1,9 TDi :roker.A ked sa Vam posere hoci aj RC-čko tak vam bude dobry bicykel nieto este P 206 1.1.

Odesláno

Ach jo. Gitaristo, ano, je tu věcná diskuze k problému motoru. Proč se ale ty zapojuješ do diskuze k motoru, který, troufnu si říct, osobně vůbec neznáš, natož pak principy a mechanismy jeho řízení? Jak píšeš, tvoje 1.1 zátěž z klimy + alternátoru při velkém odběru proudu pocítí a dělá ti to bordel. U malých motorů s minimálním krouťákem v nízkých otáčkách je tahle zátěž cítit, to je prostě obecně známý fakt. Fábii HTP mojí přítelkyně taky houpnou otáčky, když rozsvítíš světla. To je tady ovšem naprosto zbytečná informace, protože tenhle motor o téměř dvojnásobném výkonu tahle zátěž prostě z míry nevyvede a rozhodně nemůže způsobovat problém, který tu řešíme. Nikdo si tu z 1.1 srandu nedělá a ani nedělal a pokud vnitřně nejsi vyrovnán s výkonem svého motoru a narážky na to tě nutí psát příspěvky jako tento, pak sis měl zřejmě koupit silnější.

Odesláno

Tak všem děkuju za rady.

Dneska vlítnu na tu klapku. Pak dám vědět jak to dopadlo. Svody mám asi taky v háji. Takže je možný že by to mohlo bejt i tim!?

Odesláno
Původně zaslal: Kabul

Tak všem děkuju za rady.

Dneska vlítnu na tu klapku. Pak dám vědět jak to dopadlo. Svody mám asi taky v háji. Takže je možný že by to mohlo bejt i tim!?

Pochybuju. Mohlo by to dělat netěsné sání za klapkou, ale to by dělalo bordel pořád. Zkontroluj konektor u MAP senzoru (obsahuje i termistor měřící teplotu vstupního vzduchu, ten do toho taky může kecat), případně pročisti. Vyčištěním klapky taky nic nezkazíš, je tam jen na třech šroubech, takže to není problém. Pak by to chtělo zkontrolovat spojení mezi ovládáním klimy a řídící jednotkou. Kdyby bylo někde přerušené a kompresor běžel proti blokování, tak by to taky mohlo zlobit. Když mi napíšeš VIN, kouknu se ti do schémat, kde ten drát najdeš.

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Ach jo. Gitaristo, ano, je tu věcná diskuze k problému motoru. Proč se ale ty zapojuješ do diskuze k motoru, který, troufnu si říct, osobně vůbec neznáš, natož pak principy a mechanismy jeho řízení? Jak píšeš, tvoje 1.1 zátěž z klimy + alternátoru při velkém odběru proudu pocítí a dělá ti to bordel. U malých motorů s minimálním krouťákem v nízkých otáčkách je tahle zátěž cítit, to je prostě obecně známý fakt. Fábii HTP mojí přítelkyně taky houpnou otáčky, když rozsvítíš světla. To je tady ovšem naprosto zbytečná informace, protože tenhle motor o téměř dvojnásobném výkonu tahle zátěž prostě z míry nevyvede a rozhodně nemůže způsobovat problém, který tu řešíme. Nikdo si tu z 1.1 srandu nedělá a ani nedělal a pokud vnitřně nejsi vyrovnán s výkonem svého motoru a narážky na to tě nutí psát příspěvky jako tento, pak sis měl zřejmě koupit silnější.

Zataz klimy a alternatora moze vyviest z miery aj motor vacsieho obsahu. Vravis ze sa tu jedna o motor dvojnasobneho vykonu. Ano dvojnasobny vykon tvoj motor dosiahne pri pri urcitych otackach, alebo si hadam nemyslis ze tvoj motor na neutrali ma vykon 80 Kw. Kazdy motor na neutrali dosahuje vykon na to aby sa krutila klukovka a aby to robilo ramus. A motor v tomto stave nemozes zatazovat donekonecna bez toho aby si pouzil plyn. To je moj nazor :).

Odesláno

V tom máš pravdu, to je správný názor. :) Proto je klima spojená s řídící jednotkou a před spuštěním kompresoru si motor upraví otáčky volnoběhu tak, aby byl točivý moment dostatečný. Větší motor má větší točivý moment i na volnoběhu (byť ne o moc), přitom spotřeba výkonu klimou je u obou motorů stejná, proto to větší motory snášejí líp. Ale to je nepodstatné. Pokud by nefungovalo propojení klimy s ŘJ motoru, může to dělat problémy, které Kabul popisuje, přestože mi to přijde divný.

Odesláno

ja vyčistil tu klapku...fotky u me ve vlakně,a už mam pokoj:)..jen me nepatrne kolisaji otacky na volnoběh,alo to přisuzuji starym svickám....musim koupit nove:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...