Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám P307SW/2.0HDI-100kW. Můj problém spočívá v tom, že mi přijde hláška \"antipolution system folty\" a po té přestane pracovat turbo a motor netáhne. V servisu mi už vyměnili tři elektromagnetické ventily co ovládají turbo a vyčistily EGR ventil, ale bez úspěchu. Po ujetí asi 50km se vždy znovu vypíše hlášká a turbo je mimo. Nábízí se už jen možnost výměny EGR ventilu, ale ten stojí 6000kč a jeho výměna neskýtá záruku úspěchu. Neměl jste někdo podobný problém? byl bych vděčný za každý nápad.:myslim

Odesláno

problem nebude s turbom, nemaju tam diagnostku ? :D ked pises ze prvych 50 km turbo facha a potom nie, keby ho zadres alebo daco podobne tak by neslo vobec.. on sa ti ten motor hadze do nudzoveho rezimu alebo take daco

ja mam podobny problem na 406 hdi iba ze mne sa ta \"hlaska\" objavi asi kilometer alebo menej po vymazani, auto vacsinou taha ale nikedy mam pocit ze sedim v embecke:bojim ,,, chyba je po dvoch diagnostikach pravdepodobne v snimaci polohy plynoveho pedalu, ktory musim v pondelok vymenit...

zevraj su tam dva snimace a nezhoduju sa udaje z jedneho voci druhemu, nejak to obmedzuje motor v otackach cca nad 1500

[upravil dne 21/3/09 farky]

Odesláno

Diagnostika píše okruh turba a hadičky jsou nasazené a ventily nové:( Měnily to ve značkovém servisu.

[upravil dne 21.3.2009 Leos]

Odesláno

hlaska antipolution. zkus zajet do peugeotu at ti projedou ten filtr co je v zadni casti auta. ma se to u naftaku menit po 120 tis myslim. neco na bazi mocoviny u TIR. Kvuli tomuhle vetsinou tahle hlaska vyjede.

Odesláno

Při této hlášce se jedná většinou o FAP filtr, neboli filtr pevných částic. Ten je třeba po určitých intervalech vyčistit (popř. vyměnit, což je ale dost drahé) a doplnit aditivum Eolys. Může se ale jednat i o závadu, dost často odchází snímač diferenčního tlaku, který je u 307 pod baterkou. Může to být i snímač teploty právě u FAPu.

Je třeba zajet na diagnostiku a sledovat, který parametr je mimo toleranci nebo má nesprávný průběh.

Odesláno

To bl@cker: Co to je za filtr v zadní části?

FAP nemám a hlásí mi to totéž v pravidelných intervalech po cca 1000-1500 km. Střídavě auto zpočátku netáhne a po několikerém nastartování hláška zmizí a je klid (do další hlášky). 2x na diagnostice, z toho jednou vysoký tlak turba, podruhé (ve značkovém serv.) nějaká prkotina, kterou prý odstranili, ale naskakuje to vesele dál. Je to hláška chyby v něčem co na autě \"chrání\" životní prostředí.

Odesláno
Původně zaslal: Velickin

To bl@cker: Co to je za filtr v zadní části?

FAP nemám a hlásí mi to totéž v pravidelných intervalech po cca 1000-1500 km. Střídavě auto zpočátku netáhne a po několikerém nastartování hláška zmizí a je klid (do další hlášky). 2x na diagnostice, z toho jednou vysoký tlak turba, podruhé (ve značkovém serv.) nějaká prkotina, kterou prý odstranili, ale naskakuje to vesele dál. Je to hláška chyby v něčem co na autě \"chrání\" životní prostředí.

No ja mel na mysli prave ten FAP

Odesláno

JInak znamymu to taky delalo. Myslel ze je to ten ventil a nic, pak FAP a taky nic. Nakonec to byly jen hadicky od turba. Jinak te FAP se da v peugeotu projet 600 stupnovou vodou. Ale pokud rikas ze ho nemas tak nevim. Divali se ti na ty hadicky od turba?

Odesláno

Zdravim.

Včera jsem měl podobný problém.Asi po 30 km mi přestal tahat do kopce jsem nepředjel ani favorita.Nic mi to nehlásilo. Dnes ráno bylo vše v pořádku ale jel jsem jenom 20km.Uvidím co dál ?

Odesláno

To, že to nejede nemusí znamenat, že nefunguje turbo. V případě, že se objeví chyba, auto se přepne do nouzového režimu a max. otáčky jsou omezeny, takže auto nejede víc jak tuším 80km/h.

EGR je slabé místo u většiny dieslů, u 307 je ještě navíc docela drahej.

Odesláno

Dnes jsem byl opět v Peugeot servisu a domluvil se s nimi že zkusí tu výměnu EGR ventilu jako poslední možnost, pokud to tím nebude vezmou si ho zpátky. Na diagnostiku to napojovali pokaždé, poprvé to psalo vadný ventil plnění turba, když ho vyměnili a nepomohloto tak to na diagnostice hlásilo podtlakový ventil turba, a nakonec i ventil který je přímo v turbu a na jehož výměnu mají v tabulkách peugeotu normu 4,5h a také to nepomohlo a teď to hlásí EGR. Asi se pak při placení nedoplatím.:(

Odesláno
Původně zaslal: john.abruzzi

To, že to nejede nemusí znamenat, že nefunguje turbo. V případě, že se objeví chyba, auto se přepne do nouzového režimu a max. otáčky jsou omezeny, takže auto nejede víc jak tuším 80km/h.

EGR je slabé místo u většiny dieslů, u 307 je ještě navíc docela drahej.

vic jak 110 jen pro upresneni :super

Odesláno

No mě se rozjede i na víc, ale akcelerace je špatná a pak se špatně předjíždí:( Navíc nouzový režim nutně neznamená vypnuté turbo! Někdy se nouzový režim projeví jen zvýšenou spotřebou a rosvícenou kontrolkou motoru.

[upravil dne 23.3.2009 Leos]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...