Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Potřeboval bych poradit, máme 5Pc v různých městech a na jednom je potřeba mít soubor do kterého by mohli zapisovat ostatní. Nechci řešit nějakou VPN tak mě napadlo následující. Soubor excel hodit na nějaké FTP a tento soubor by si stahovali a editovali jednotlivé pobočky. Problém je v tom, že to pro administrativní pracovnice je komplikované, připojit se na FTP stáhnout soubor, zeditovat a pak jej znovu nahrát na FTP. Neexistuje varianta, kde je možné rovnou soubor na FTP editovat? Nevím jak toto vymyslel. Díky za každou radu

PS:četl jsem něco o WebDAVu ale to můj hosting nepodporuje

Odesláno

Preto sa pýtam, čo všetko beží na serveri. Bežnými protokolmi webhostingu http, ftp prípadne smtp, pop3 toto zabezpečiť nejde. Server musí mať nainštalovanú nejakú podporu pre kolaboráciu na diaľku. Ak to nemá, potom ako radia vyššie. Jeden z klientských počítačov premeníš na server a potom webhosting nepotrebuješ.

Dalo by sa to čiatočne vyriešiť pomocou ftp protokolu, niektoré klienty napr. FlashFXP má možnosť editovať súbor na serveri, na pozadí vlastne urobí to, že súbor stiahne, spustí príslušný program a po ukončení programu súbor odošle späť na server. Ale! Nie týmto nie je vyriešené zdieľanie. Ak si ho takto stiahnú viacerí naraz, na serveri zostanú úpravy len toho, kto skončil posledný.

[upravil dne 20.3.2009 AnotherOne]

Odesláno
Původně zaslal: Francouz_407

Hamachi - to by musela jedna lést na pc té druhé.

No a to je problem?

Das im odkaz na plochu a jeden klik a je tam...

Ci ee?

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Z komerčných riešení také niečo podporuje napr. Sharepoint Server od M$.

Jeziiiiis neeeee....

Som necakal ze budem tu o tom pocut...v praci som to dostal na starosti, akoze ja budem zodpovedna osoba za Share point a fungovanie serverov :D

Odesláno

Tak google je přesně to co potřebuji, sdílení kalendáře je perfektní, akorát nemohu přijít na to, když se různě přepínám mezi dokumenty emailem kalendářem atd. tak se mi vždy otevře nové okno. Nepoužíváte to někde, nevíte jak zajistit aby se vše otvíralo v jednom okně?

Odesláno
Původně zaslal: Francouz_407

Tak google je přesně to co potřebuji, sdílení kalendáře je perfektní, akorát nemohu přijít na to, když se různě přepínám mezi dokumenty emailem kalendářem atd. tak se mi vždy otevře nové okno. Nepoužíváte to někde, nevíte jak zajistit aby se vše otvíralo v jednom okně?

Bohužel to nepoužívám. Jen mě napadlo, že by to mohlo být ono. Jsem rád, že jsem měl pravdu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...