Francouz_407 Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Potřeboval bych poradit, máme 5Pc v různých městech a na jednom je potřeba mít soubor do kterého by mohli zapisovat ostatní. Nechci řešit nějakou VPN tak mě napadlo následující. Soubor excel hodit na nějaké FTP a tento soubor by si stahovali a editovali jednotlivé pobočky. Problém je v tom, že to pro administrativní pracovnice je komplikované, připojit se na FTP stáhnout soubor, zeditovat a pak jej znovu nahrát na FTP. Neexistuje varianta, kde je možné rovnou soubor na FTP editovat? Nevím jak toto vymyslel. Díky za každou radu PS:četl jsem něco o WebDAVu ale to můj hosting nepodporuje Citovat
AnotherOne Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Pomocou ftp to nejde z princípu toho protokolu. Všetko ostatné potrebuje nejakú podporu zdielaného prístupu na serveri alebo klientoch. Citovat
Francouz_407 Odesláno 20. březen 2009 Autor Odesláno 20. březen 2009 Hamachi - to by musela jedna lést na pc té druhé. Citovat
AnotherOne Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Čo všetko podporuje/beží na serveri? Citovat
Francouz_407 Odesláno 20. březen 2009 Autor Odesláno 20. březen 2009 to musí podporovat webhosting? Je o tom někde něco více se dozvědět? Ty s tím má š zkušenost? Co vše k tomu potřebuji Citovat
AnotherOne Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Z komerčných riešení také niečo podporuje napr. Sharepoint Server od M$. Citovat
Francouz_407 Odesláno 20. březen 2009 Autor Odesláno 20. březen 2009 potebuji nějaký jednoduchý způsob a free Citovat
AnotherOne Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Preto sa pýtam, čo všetko beží na serveri. Bežnými protokolmi webhostingu http, ftp prípadne smtp, pop3 toto zabezpečiť nejde. Server musí mať nainštalovanú nejakú podporu pre kolaboráciu na diaľku. Ak to nemá, potom ako radia vyššie. Jeden z klientských počítačov premeníš na server a potom webhosting nepotrebuješ. Dalo by sa to čiatočne vyriešiť pomocou ftp protokolu, niektoré klienty napr. FlashFXP má možnosť editovať súbor na serveri, na pozadí vlastne urobí to, že súbor stiahne, spustí príslušný program a po ukončení programu súbor odošle späť na server. Ale! Nie týmto nie je vyriešené zdieľanie. Ak si ho takto stiahnú viacerí naraz, na serveri zostanú úpravy len toho, kto skončil posledný. [upravil dne 20.3.2009 AnotherOne] Citovat
Francouz_407 Odesláno 20. březen 2009 Autor Odesláno 20. březen 2009 Zkusím ten program to by bylo řešení, i když jak říkáš když budou editovat zároveň uloží se to poslední, tak by se museli dát nějaká pravidla. Napadá tě ještě něco jiného? Citovat
AnotherOne Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Možno sa v iektorom dá nastaviť aby ten súbor po prenose zmazal, aby ho ostatní nemohli stiahnuť. Citovat
Francouz_407 Odesláno 20. březen 2009 Autor Odesláno 20. březen 2009 ppotřebuji ale ftp které je free Citovat
Péťa Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 A co využít Google dokuments? Nebo jak se to jmenuje... Edit: tady - http://docs.google.com [upravil dne 20.3.2009 Peta] Citovat
Y2K Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Původně zaslal: Francouz_407 Hamachi - to by musela jedna lést na pc té druhé. No a to je problem? Das im odkaz na plochu a jeden klik a je tam... Ci ee? Citovat
Y2K Odesláno 20. březen 2009 Odesláno 20. březen 2009 Původně zaslal: AnotherOne Z komerčných riešení také niečo podporuje napr. Sharepoint Server od M$. Jeziiiiis neeeee.... Som necakal ze budem tu o tom pocut...v praci som to dostal na starosti, akoze ja budem zodpovedna osoba za Share point a fungovanie serverov Citovat
AnotherOne Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 Původně zaslal: Peta A co využít Google dokuments? Nebo jak se to jmenuje... Edit: tady - http://docs.google.com [upravil dne 20.3.2009 Peta] Toto by mohlo byť riešenie. Citovat
macik.83 Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 Mozna blbost, ale jestli u kazdeho z tech kompu nekdo je, tak bych zkusil crossloop. Citovat
Francouz_407 Odesláno 21. březen 2009 Autor Odesláno 21. březen 2009 http://docs.google.com tohle se mi líbí, ale co když se všechny v jednu dobu přihlásí a budou editovat? [upravil dne 21.3.2009 Francouz_407] Citovat
Francouz_407 Odesláno 21. březen 2009 Autor Odesláno 21. březen 2009 Tak google je přesně to co potřebuji, sdílení kalendáře je perfektní, akorát nemohu přijít na to, když se různě přepínám mezi dokumenty emailem kalendářem atd. tak se mi vždy otevře nové okno. Nepoužíváte to někde, nevíte jak zajistit aby se vše otvíralo v jednom okně? Citovat
Péťa Odesláno 21. březen 2009 Odesláno 21. březen 2009 Původně zaslal: Francouz_407 Tak google je přesně to co potřebuji, sdílení kalendáře je perfektní, akorát nemohu přijít na to, když se různě přepínám mezi dokumenty emailem kalendářem atd. tak se mi vždy otevře nové okno. Nepoužíváte to někde, nevíte jak zajistit aby se vše otvíralo v jednom okně? Bohužel to nepoužívám. Jen mě napadlo, že by to mohlo být ono. Jsem rád, že jsem měl pravdu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.