Burisek Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 Původně zaslal: vix .mycTD - Mě Buriskovo argumentace něco připomíná... Když povolíme volné pobíhání psů po parcích, lidé si je budou bez košíků brát i do autobusů a za chvíli i na palubu letadel, a od toho už je jen krůček k tomu, aby pokousali pilota a způsobili leteckou katastrofu. no vixi nevím co jsi tím měl na mysli ale každopádně si myslím že vraky jak tu někdo napsal patří na vrakoviště a ne do ulic měst či vesnic,a pokud to má někdo na svém pozemku tak to je již jeho vrakoviště ! Jinak těch zarostlých aut v trávě jsem taktéž po FR viděl nespočítaně a to nemluvím o ghetech cikánů za městama..... ale to sem samo nepatří btw: jsem si ještě vzpomněl že když táta koupil Xantii tak jsme jeli zrušit jeho Forda platil jen 100 kč jako nějakej poplatek na doklad o likvidaci,což není moc ale je to dost za list A4 s dvěma řádkama textu ale aspoň je klid...... [upravil dne 22/3/09 Burisek] Citovat
.mycTD Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 vix jen narazel na ucebnicove priklady argumentace propagandy a manipulátorů ve tvem prispevku 1.) pokud sundam z auta znacky a nechm ho stat na ulici, je to pro ekoligicky smyslejici samospravu idealni varianta, bo ji nic nebrani v ekolividaci vraku. financne narocne to asi tez nebude, kdyz se tim komercni firmy zivi . 2.) vrakem nemusi byt nutne sezrana 205ka, ale treba zborenina s hodnotou 100.000,-CZK. to pak razem sundas batikovane triko, stanes se materialistou a misto lkani nad dirou v zakone sesmolis prohlaseni. -nebo to hodis za hlavu a jeste si kilo doplatis... Citovat
Burisek Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 Původně zaslal: .mycTD vix jen narazel na ucebnicove priklady argumentace propagandy a manipulátorů ve tvem prispevku 1.) pokud sundam z auta znacky a nechm ho stat na ulici, je to pro ekoligicky smyslejici samospravu idealni varianta, bo ji nic nebrani v ekolividaci vraku. financne narocne to asi tez nebude, kdyz se tim komercni firmy zivi . 2.) vrakem nemusi byt nutne sezrana 205ka, ale treba zborenina s hodnotou 100.000,-CZK. to pak razem sundas batikovane triko, stanes se materialistou a misto lkani nad dirou v zakone sesmolis prohlaseni. -nebo to hodis za hlavu a jeste si kilo doplatis... nj něco na tom bude,noo Citovat
Tomhais Odesláno 22. březen 2009 Odesláno 22. březen 2009 Původně zaslal: Burisek Původně zaslal: vix .mycTD - Mě Buriskovo argumentace něco připomíná... Když povolíme volné pobíhání psů po parcích, lidé si je budou bez košíků brát i do autobusů a za chvíli i na palubu letadel, a od toho už je jen krůček k tomu, aby pokousali pilota a způsobili leteckou katastrofu. no vixi nevím co jsi tím měl na mysli ale každopádně si myslím že vraky jak tu někdo napsal patří na vrakoviště a ne do ulic měst či vesnic,a pokud to má někdo na svém pozemku tak to je již jeho vrakoviště ! Jinak těch zarostlých aut v trávě jsem taktéž po FR viděl nespočítaně a to nemluvím o ghetech cikánů za městama..... ale to sem samo nepatří btw: jsem si ještě vzpomněl že když táta koupil Xantii tak jsme jeli zrušit jeho Forda platil jen 100 kč jako nějakej poplatek na doklad o likvidaci,což není moc ale je to dost za list A4 s dvěma řádkama textu ale aspoň je klid...... [upravil dne 22/3/09 Burisek] K příspěvkům v tomhle tématu mám dost výhrad, ale tohle mi nedá. Co mám udělat, když si chci nechat auto na ND, protože mám ještě jedno stejný? A nebo pokud chci svoje již neprodejný auto rozebrat a rozprodat? Jasně, můžu si obstarat doklad o ekolikvidaci, ale to už je zase porušení zákona... EDIT: Překlepy [upravil dne 22.3.2009 Tomhais] [upravil dne 22.3.2009 Tomhais] Citovat
kupák Odesláno 24. březen 2009 Odesláno 24. březen 2009 Původně zaslal: destiny Původně zaslal: 309GT K*rvy mediální!Když je konečně něco dobře udělané (většinou chyba nebo díra v zákoně) a pro lidi spíš pomoc než obtíž,tak se v tom začnou vrtat tyhle dementi a akorát se postarají o další tahání peněz ze slušných lidí! Nezlob se na mě, ale já s tím naprosto souhlasím! Jen ať ten zákon pořádně opraví. Nechci žít někde mezi vraky. Pokud se chceš vraku zbavit, tak je snad naprosto logické, že ho máš nechat ekologicky zlikvidovat, ne? Nebo Ti přijde normální, ho nechat někde na ulici rezivět a na úřadu nahlásit, že sis ho nechal k dalšímu využití??? To je přesně ten bezohledný přístup \"po mě potopa\". Hlavně, že jsem teď ušetřil pár a co bude s autem už se mi netýká. Zákon by měli rychle opravit a podobné obcházení zákona nebo podvodné nakládání s vrakem vysoce pokutovat. Dovedu si představit, jak některý spekulanti toho budou zneužívat. Tuhle úpravu zákona přivítalo spoustu lidí jako já, protože mám doma cosi jako veterána. K němu jsem koupil téměř vrak na náhradní díly, ovšem ještě na papírech. Co teď? Dosavadní úprava by mě nutila jít s úplatkem do provozovny, kde likvidují autovraky, aby mi za pár stovek, flašku a odevzdané vyříznuté číslo z kastle vystavili doklad o ekolikvidaci. Teď můžu jít a auto ofiko odhlásit, rozebrat a použít. Samo, že to chce důslednou kontrolu, aby se tímhle neodhlašoval každej wartburg, kterej pak skončí v lese. K tomu článku - je to nedotaženej paskvil, stejnej jako ty, co způsobili návaly na dopravce koncem roku, když lidem udělali zmatek v hlavách s likvidací a přehlašováním. Za všechno tehdy mohla média, v čele s těmi veřejnoprávními. Jako člověku téměř od fochu se mi ježily při jejich zprávách všechny chlupy na těle. Jediné, co má trochu k realitě, je zamyšlení nad likvidací za prachy, protože tuším, že nikdo není povinen vrak odebrat zdarma. Tudíž teď, když klesá poptávka po druhotných surovinách a šroťáci už si tak nemastěj kapsy na vývozu do číny, mohli by dostat nápad, že vlastně vybírat za ekolikvidaci a vystavení potvrzení nějaký prychy není špatná idea!! Citovat
Fusion Odesláno 24. březen 2009 Odesláno 24. březen 2009 Když sem v lednu neměl Partnerku přihlášenou (cca 2 měsíce sem jezdil na odhlášku) a chytli mě policajti tak sem jim vysvětlil, že nebylo možný se ani dostat dovnitř, natož něco přihlásit. Policajt zapřemýšlel a kývl, že mám pravdu, ale ať to jdu rychle dořešit Citovat
Marcel505 Odesláno 24. březen 2009 Odesláno 24. březen 2009 Původně zaslal: kupák Teď můžu jít a auto ofiko odhlásit, rozebrat a použít. Samo, že to chce důslednou kontrolu, aby se tímhle neodhlašoval každej wartburg, kterej pak skončí v lese. ... Promiň, ale přesně tohle jsem s magistrátem řešil a bylo mi řečeno, že do toho čestného prohlášení NEMOHU napsat, že vůz použiji na náhradní díly. Citovat
kupák Odesláno 25. březen 2009 Odesláno 25. březen 2009 Hmm, to je zajímavé. A kde na to přišli, že to nejde? Citovat
.mycTD Odesláno 25. březen 2009 Odesláno 25. březen 2009 v provadeci smernici prislusneho ministerstva je to vyslovene zakazano. Citovat
Tomhais Odesláno 25. březen 2009 Odesláno 25. březen 2009 kupák: Pokud se ti ho podaří vyřadit z evidence z důvodu zachování jako veterána, můžeš ho potom v klidu rozebrat. Kdyby se to někdy v budoucnu řešilo, můžeš říct že jsi se pokoušel o generální opravu, ale po rozebrání se ukázalo že je nerentabilní, neproveditelná a tudíž neuskutečnitelná. Auto potom jako celek zaniklo, stal se z něj soubor náhradních dílů a nebezpečnými odpady jsou jen kapaliny a autobaterie. Citovat
Marcel505 Odesláno 25. březen 2009 Odesláno 25. březen 2009 Tomhais: Nechci se nikomu vysmívat, ale chci to vidět, zda něco takového vezmou. Spíš chci vědět o někom, na koho po pár letech nepřijdou s kontrolou. Jakože třeba nepřijdou, ale riskovat to? Nebezpečné odpady - ano, kapaliny a baterka. Ale ani plasty a sedačky (a další) nejsou plně rozložitelné, a musí být s nimi podle toho naloženo. Takže pak dokazovat nějaké ekologické kontrole, že jsi to \"někde\" odevzdal a že to neleží tady pod zemí či v kamnech, asi sranda nebude. Pro ty co říkají, \"Že se to nikdy řešit nebude\", bych připomněl tu akci s pov.ručením, kdy ještě před rokem dost lidí razilo názor, že se to nikdy řešit nebude a bude vždy způsob jak se tomu vyhnout. No a hele, říjen 2008, a už začal poprask. Sice je fajn, že se neřeší minulé pojistky, tedy že někdo neměl pojištěné auto třeba 10 let, ale to co je teď plně stačí. A lze se tomu vyhnout jen vyřazením. Citovat
.mycTD Odesláno 25. březen 2009 Odesláno 25. březen 2009 marceli, co by jsi tak chtel kontrolovat? prohlasenim jsem z auta ucinil kralikarnu a hotovo. nakladani s kralikarnou zadny zakon neupravuje a je jen na me, jak s ni nalozim, az hlodavce v amoku vybiju. jinak u nas jsem po novem roce ze strany dopravky citil snahu odhlasit, co se da, takze ti uznali jakoukoliv metodu, ktera nebyla protizakonna. smysl detske prolezacky ze zrezleho vraku tu vazne nikdo neresil. Citovat
Marcel505 Odesláno 26. březen 2009 Odesláno 26. březen 2009 Původně zaslal: .mycTD marceli, co by jsi tak chtel kontrolovat? prohlasenim jsem z auta ucinil kralikarnu a hotovo. nakladani s kralikarnou zadny zakon neupravuje a je jen na me, jak s ni nalozim, az hlodavce v amoku vybiju. jinak u nas jsem po novem roce ze strany dopravky citil snahu odhlasit, co se da, takze ti uznali jakoukoliv metodu, ktera nebyla protizakonna. smysl detske prolezacky ze zrezleho vraku tu vazne nikdo neresil. Bylo mi totiž při řešení těchto situací naznačeno, že může dojít na kontrolu ze ŽP, jak bylo naloženo s nebezpečnými odpady apod. Jestli jen straší nebo ne nevím. A co je tedy možno uvést, aby to nebylo protizákonné? A za tohle odhlášení s prohlášením se něco ještě platí nebo je to taky zadara jako když bych přinesl papír o eko.likvidaci? Citovat
Tomhais Odesláno 26. březen 2009 Odesláno 26. březen 2009 Původně zaslal: Marcel505 Tomhais: Nechci se nikomu vysmívat, ale chci to vidět, zda něco takového vezmou. Spíš chci vědět o někom, na koho po pár letech nepřijdou s kontrolou. Jakože třeba nepřijdou, ale riskovat to? Nebezpečné odpady - ano, kapaliny a baterka. Ale ani plasty a sedačky (a další) nejsou plně rozložitelné, a musí být s nimi podle toho naloženo. Takže pak dokazovat nějaké ekologické kontrole, že jsi to \"někde\" odevzdal a že to neleží tady pod zemí či v kamnech, asi sranda nebude. Pro ty co říkají, \"Že se to nikdy řešit nebude\", bych připomněl tu akci s pov.ručením, kdy ještě před rokem dost lidí razilo názor, že se to nikdy řešit nebude a bude vždy způsob jak se tomu vyhnout. No a hele, říjen 2008, a už začal poprask. Sice je fajn, že se neřeší minulé pojistky, tedy že někdo neměl pojištěné auto třeba 10 let, ale to co je teď plně stačí. A lze se tomu vyhnout jen vyřazením. Nebezpečný odpady odneseš do sběrnýho dvora, plasty si necháš, prodáš nebo je tam doneseš taky. Nevidím problém. Tak mě napadá, kontoloval tě někdy někdo kam dáváš vyjetej olej z aut? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.