Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dvojjadrovy procesor - vymeni za jednojadro NTB

Recommended Posts

Odesláno

Jedna se o to, ze se rozbiha v Trnave firma, zamerana na biorezonanciu. Nie je moja, ale frajerkyna rodina. Pred nedavnom to mali otvorene, pod jednou firmou, a dost sa tomu darilo, az moc by som povedal na krizu.

Tak idu do toho aj oni. Na biorezonanciu potrebujes celkom drahy stroj. Vyrabaju to amici, a bola sa to BICOM 2000. Jeho cena, je cca 420 000 Sk...

Bratia rusi, ale spravili nahradu, ktora je skoro plnofunkcna. Az na par veci (napriklad odvikacia kura od cigariet a podobne) to dokaze to iste. Bratia cesi, tento stroj troska spristupnili, a prerobili jeho jazyk do cestiny, a trocha ho optimalizovali.

Ma len 2 problemi.

1. Pripojenie pomocou serial portu, k PC. Dnes idem zase do Agemu, beriem aj redukciu RS232 to USB. Cena 9.96 Eur bez dph.

2. Program nejde pustit na dvojjadrovom processore. Pri zapnuty, chvilu bezi, potom zatuhne. Pokial mu zakazem uzivane druheho processora, bezi. Pokial ho vsak restartujem, alebo nieco, tak proste sa to vrati do povodneho stavu, a zase to treba manualne nastavovat. Je to do zblbnutia, takze to chcem nejako vyriesit. Moznosti som mal len dve, bud to nejak takto odstranit, alebo zohnat stary notebook s jednojadrakom. Ten sa uz pomerne tazko zhana, ked uz aj celerony robia v dvojjadre, a stoja priblizne rovnako ako dvojjadraky. Preto to beriem ako zbytocnost.

Bratia rusy su s technologiami pozadu, ale v podstate \"kradnut\" vedia dobre. Nakolko ten pristroj je viacmenej prebrany od AMIKOV, s tym, ze stoji cca 130 litrov...

Mam doma jeden dell lattitude, ten ma jednojadrak, aj serial port, na nom to ide bez problemov, na redukcii tiez, takze ak odstranim to jedno jadro, tak to bude slapat, a moze sa pomaly zacat obchodovat. Este si dokncia certifikat, a moze sa ist :)

Tak dufam ze to bude takto stacit :)

Odesláno

TAKZE NIC...

Uz mam celkom nervy, ten posr... rusky program sa tam proste neda spustit, skusil som neviem co vsetko mozne. S roznimy programami, ktore zabezecuju chod programu iba na jednom procesori, to nejde.

Urcity uspech som dosiahol. Ked som to spraivl, program isiel ale 3-4 minuty. Niekedy len jednu, niekedy aj 5. Potom zamrzne komplet cely notas, a mozes jedina tvrdo vypat, a zapat. Skusal som to na inych jednojadrovych NTB, a bez najmensieho problemu, hned vsetko islo. Skusal som to na mojom 2 jadrovom PC, tiez to mrzlo, aj na inom 2 jadrovom NTB.

Takze sa uchylujem k jednej moznosti a to vymena.

Pokial by mal niekto zo slovenska, najlepsie zo zapadu.

A teda, chcel by som niekomu vymenit notebook ASUS, X58L, 2 jadrovy pentium, 3 gb ram, 250 GB disk, integrovana intel grafika, dvd napalka, krasny, cierny, bez jedineho skrabanca, ma asi 2 tyzdne, plna GLOBAL WARANTY, tj da sa reklamovat cez web aj s ceska, alebo osobne v ageme. Dodaci list ktory sluzi na reklamacie dodam. K notebooku je kupeny aj original WINDOWS XP Home edition.

Vymenim za hocjaky notebook, podmienka je JEDNOJADROVY processor, je mi jedno ci to bude AMD, alebo Inte, ci to bude celeron, je mi to viacmenej jedno. Ramky aspom 1 GB. Disk by mohol mat 80 gb, nenahneval by som sa .. DVD napalovacka by potesila. Najidealnejsie s ORIGINAL WIN XP, home alebo prof, to je jedno...

Uplne idealne, aby to bolo este nieco v zaruke. + doplatok.

Doplatok by bol rozumny, a odvijal by sa podla vybavy a veku ponukaneho jednojadroveho ntb. Urcite nechcem tolko, za co som kupil :D Skor rozumny. Mozno keby bol jednojadrak skoro novy, s dobrou vybavou, tak bez doplatku :)

NTB musi mat normalny display, ziadny mali EEE od asusu a podobne.

Odesláno

No neviem, ale keď si to ručne nastavil na jedno jadro a program fungoval, ale pomocou tých programov nie tak si potom niečo urobil zle. Keď si to skúšal pomocou programov nastaviť na jedno jadro ako to vyzeralo v správcovi? Bežalo to na jednom alebo viacerých jadrách?

Ja by som sa s predajom neponáhľal. Bude tam len nejaká bota.

[upravil dne 26.3.2009 AnotherOne]

Odesláno

Normalne mi krasne vsetko prebehlo. Aj podla tvojho programu, ktory si mi sem hodil. Napisalo ze proc bude pracovat ako UNI PROCESSOR v Mutli processorovom systeme. Pri spusteni programu krasne slapal, pri pozreni do s pravcouv na tu afinitu, bol krasne vypisany len jeden processor.

Potom to zamrzlo, a hotovo. Par krat to takto zamrzlo, a hotovo. Neisiel program vobec spustit, hlasilo stale nejaku chybu systemu VIN pri spustani a konec. Musel som preinstalovat, nainstalovat a zase ten isty kolobeh.

Chybu som googlil, no nic podstatne som nenasiel. Ked som ho pustil na 2 procesorovom rezime, zamrzol okamzite hned pri starte, ani sa nedal spustit. Pri spusteni ako jednoprocesor, chvilu isiel, ako kedy, niekedy minutu, niekedy 3, niekedy 5.

Skusal som to aj na klasickom neaktualizovanom WIN Xp home, skusal som to aj na profesionaly, aj ten HOME som plne aktualizoval s SP 3 zo vsetkym. Stale to robi to iste.

Ta chyba, co vypisovalo sa hybala nieco okolo pamete, ale v tej problem nevidim. Ramky som dal na gold memory test, bez jedinej chyby. Pc som dal na BURN IN TEST , komplet vsetko, procak, ramky, disky, grafiku, network vsetko bez jedinej chyby. Vsetko funguje, len ten skur*ny rusky program nejde...

Odesláno

Nie, ale mam za to, ze to bude to iste :( Nasiel som ine programy, ktore zabezpocovali tiez vypnutie processora. Aj sa mi niektore podarilo uspesne spustit, no nic to nepomohlo :(

Nedokazem si to vysvetlit. Mozem este dneska zo zufalosti skusit ten od AK cka, ale pochybujem...

Odesláno

Možnost je, že problém je v samotných XP.

Kdysi, když jsem programoval a ovládal zařízení přes paralelní/sériový port, tak program skvěle fungoval v DOSu, Win95 a Win98. Ale Win2k a WinXP si na porty už sáhnout nenechaly a hrubě mě vyfakovaly.

Pokud ti ale spolehlivě běží na jednojádru, tak za pětikilčo kup starej stroj, za trojku pak pěknej monitor, myš a klávesnici a provozuj to na tom. Kompík bude pod stolem, klienti nic neuviděj a vymalováno.

Nebo to udělej jako já, kdy starý střeva jsem dal do nový kysny a mám parádní HTPC :)

Odesláno

To mi problem nevyriesi. Ta skatulka je lahka , prenosna. Pri zaujme sa da biorezonancia robit aj u niekoho doma. Preto by som potreboval viacmenej mobilitu. Stolny PC budem prenasat asi len tazko.

To uz ma napadlo, bolo by to ako nudzove riesenie, suciestok mam doma aj na dva starsie PC... Nejake athlony ...

V Xp problem urcite neni... Proste na vsetkych, jednojedrovych PC, to ide bez najmensieho problemu. Vsetky, maju XP, su to aj stolne, aj prenosne PC. Priamo ten pan to instaloval za tenot mesiac cca 10 - 12 ntb s jednojadrom , s XP, a vsade no problem.

Tento som skusal n novom dvojjadre asus, nejde.. Skusal som to na Fujitsu siemens, dvojjadro, presne ten isty problem. Skusal som to doma, na mojej X2 jke, ten isty problem.

Aj ja som rozmyslal, ci to neni inou suciastkou, ale fj, stolny, a asus maju uplne ine suciastky, znacky dosiek, znacky ramiek, a stale to iste... Tak som troska zufali ...

Dneska este vyskusam to AKCZ navod, ale neprikladam tomu nejaku extra sancu. Skusal som aj CPU Killer, a zatazovat procak, je to uplne to iste :(

Tak zatial vymena predbezne normalne plati ...

Odesláno

V tom případě sežeň starší noťas. (rada nad zlato, že? :) )

Já před dvěma lety objednával jetej z US.

Dell D400. Malinkatej, je jako novej, baterka v pohodě a cena byla 10.000Kč plus doprava. Ale to bylo před dvěma lety.

Myslím, žes psal, že potřebuješ sériový port. To nové noťasy moc nemají. Staré prakticky všechny ano.

Odesláno

Seriovy port neni problem. Kupil sem redukci COM to USB. Funguje uplne bez problemov...

Mne bude teraz ten Notas k nicomu, takze by som radsej vymenil s niekym, s doplatkom. potesilo by...

Popripade to bude musiet predat , a kupit nieco stare :( Ale to su zbytocne komplikacie :(

Odesláno

Můžeš ještě zkusit tohle:

You need to right click on \"My Computer\" -> Properties -> Advanced -> Startup & Recovery;

There, you will find a button named \"edit\" - by pressing it you can edit the Windows Boot.ini file manually.

at the end of the line add the following code:

/numproc=1

save the Boot.ini file and reboot

Your Windows XP Install will now only use one Processor Core.

Odesláno

No zadal som to tam aj na konec uplny, aj na konec druheho riadku, aj nakonec prveho riadku, a nic, ked nieco pusti, vsetko ide na oboch processoroch ...

Odesláno

Uz som na to dosiel.

Momentalne teraz, mam nervy na dracn. Tek sk*veny prioaff.exe sa neda normalne stiahnut.

Vsade do **** davaju len jeden jediny nefunkcny odkaz a to tento

http://www.valhallalegends.com/adron/prioaff/prioaff.zip

A uz som precital asi 30 anglickych for a vsade, nieco v tom zmysle ze \"je to freeware, stiahni si ho s netu, je to freeware vygoogli si ho\" kazdy ho do **** ma, ale je na to len jeden odkaz .

Som ja tak hlupy \"googler\" alebo je na to fakt len jeden jediny odkaz ? Nasiel som medzi tym i ine, ale tak tento najviac chvalia. Narazil som aj na imagecfg.exe, aj som sa docital ze na nieco nie je dobry, ze maju na BattleField 2 jku pouzit prioaff ale stiahnut sa neda.

Pomocc :(

AKCZ nemozes mi ho niekde uploadnut ?

Odesláno

No tak dneska som skusal zase.

Prioaff sa sprava pri tomto programe nejak divne. Ked som prioaff nastavil na hocijaky iny program v rezime 2 10 tak mi ho krasne pustil pod processorom cislo 1 (tj nie pod 0), ked som ho takto nastavil na program diacom, tak ho vzdy pustilo len pod CPU 0 ... To som celkom nepochopil.

Program som preinstaloval, samozrejme image cfg vymazal a stale.

Ina pre info ... Prve cislo v odkaze moze byt

0= IDLE

1= LOW

2= MID

3= Realtime

Druhe cislo

01 = CPU 0

10 = CPU 1

11 = Both CPU

Len pre zaujimavost. Nikdy mi ten program nepresiel cez 2 diagnostiku, a to som ho skusal aspom 50 krat. Teraz po prioaff mi presiel az do 3 diagnostiky, ale tam zhasol. Tj cca 7-8 min. Dalsi krat to uz bolo rovnake, od 1 do 5 min bol mrtvy.

Nasiel som aj dalsiu utilitku, fungujucu ako prioaff ale jednoduchsiu, no nepomohla. Volala sa ICEAFF.exe

Tam bol princip odkazu rovnaky, ako pri prioaff.exe, az na to, ze sa nemuseli zadavat kombinacie cisiel ako som pisal vyssie.

Tj iba odkaz na ICEAFF cislo 1 , 2 alebo 3 a potom priamo odkaz na program.

1 = CPU 0

2= CPU 1

3= Botom CPU

Inac som uz celkom v koncoch :( Dneska som to skusil nainstalovat na dalsi jednojadrovy NTB, stare IBM r40, nasupu chytil, bez najmensieho problemu a nezamrzal :(

Otazka znie teraz takto , dostanem nejaky celeronovy processor do Asus X58L aj ked neni priamo od asusu ? Notebooky som moc nikdy neopravoval, vzdy sem pridaval ramky, menil disk a podobne, ale s procakom som sa nehral, tak neviem, ci tie dosky nemaju nejake specialn e petice :(

Lebo na inzerat by som snad zohnal nejaky odpaleny ntb, kde by som si len procak zobral ...

Odesláno

Popýtal som sa na tvoj problém akademikov a navrhli toto riešenie:

vo Windows sa da jadro zakazat asi tak, ze v boot.ini subore (v c:\\) pridas k riadku s tymi windows (napr. \"multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\\WINDOWS=\"Microsoft Windows XP Professional\" /fastdetect /NoExecute=OptOut\") parameter /numproc=1 - cize spravis

\"multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\\WINDOWS=\"Microsoft Windows XP Professional\" /fastdetect /NoExecute=OptOut /numproc=1\"

Snáď ti to pomôže.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...