John Odesláno 1. červen 2004 Odesláno 1. červen 2004 Chci se zeptat nemate nekdo zkusenost s vyrobou a nebo nevite kde se da sehnat palubni pocitac na 405?? By me zajimalo jestli to nekdo vyrabi a tak... A nebo jestli je to pase... [Editován dne 1/6/04 John] Citovat
Luger Odesláno 1. červen 2004 Odesláno 1. červen 2004 Zdar Johny, jak je? Myslíš klasickej palubní počítač... ten, co počítá spotřebu a zobrazuje rychlost (krom jiného) nebo tam chceš PC na MP3 či filmy? Citovat
Petano Odesláno 1. červen 2004 Odesláno 1. červen 2004 ja myslim ze mysli ten co pocita spotrebu a tak. Tady jde o to co chces a jestli by se ti nevyplatilo spis vykrast nejky cidla a mit jenom ukazatel aktualni spotreby nebo tak neco. Nicmene jisty je to ze to nebude zadna (_._) Citovat
Luger Odesláno 1. červen 2004 Odesláno 1. červen 2004 Taky bych řekl že to nebude žádná předel To si tam fakt spíš nacpi to PéCéčko... to může bejt zajímavý... Citovat
John Odesláno 1. červen 2004 Autor Odesláno 1. červen 2004 Jo jo myslel jsem jestli neni nejaky palubni pocitac co ukazuje aktualni spotrebu a tak... proste jak to maji novejsi pegyny a jiny auta... Citovat
Luger Odesláno 1. červen 2004 Odesláno 1. červen 2004 To jo. To by se mi taky líbilo. A mít to jako Hics má ten tacháč v díře na počítadlo KM... to by byla pohodička... Jen by to chtělo někoho, kdo má páru o čidlech palubního poče a dokázal by poradit... Citovat
John Odesláno 1. červen 2004 Autor Odesláno 1. červen 2004 Napsán autorem Luger To jo. To by se mi taky líbilo. A mít to jako Hics má ten tacháč v díře na počítadlo KM... to by byla pohodička... Jen by to chtělo někoho, kdo má páru o čidlech palubního poče a dokázal by poradit... Trba se nekdo najde kdo se vyzna z zapojovani palubnich pocitacu do peugeotu a poradi mi s zabudovanim do 405. Citovat
Trundik Odesláno 1. červen 2004 Odesláno 1. červen 2004 já si myslím, že Hics by o tom měl něco určitě vědět. Když jsem se ho v Plzni ptal na tempomat na 405ku, tak ze sebe vysypal spousu součástek co by to chtělo a jak by to chtělo zapojit ani nemrkl. Takže ten to určitě bude vědět Citovat
Ferry Odesláno 1. červen 2004 Odesláno 1. červen 2004 Napsán autorem Trundik já si myslím, že Hics by o tom měl něco určitě vědět. Když jsem se ho v Plzni ptal na tempomat na 405ku, tak ze sebe vysypal spousu součástek co by to chtělo a jak by to chtělo zapojit ani nemrkl. Takže ten to určitě bude vědět Jj, za Hicsem budu muset vyrazit pokecat, s nim to bude urcite plodna diskuze Citovat
Vvitty Odesláno 2. červen 2004 Odesláno 2. červen 2004 Napsán autorem Luger Taky bych řekl že to nebude žádná předel To si tam fakt spíš nacpi to PéCéčko... to může bejt zajímavý... Hodit PC do kufru je moc jednoduchy.... Co se tyka palubniho pocitace, trosku jsem si doma hral a nebyl by to takovej problem, jediny na co to narazi je ze nemam cas (( Cidla jsou celkem jednoduse pristupna, dostanes z motoru otacky, delku otevreni vstrikovani, aktualni rychlost... dost na to, abys mohl merit spotrebu, ujetou vzdalenost, dojezd na aktualni obsah nadrze a dalsi ptakovinky... jen ten cas...ten cas.... Citovat
Ferry Odesláno 2. červen 2004 Odesláno 2. červen 2004 no vidis to ja bych zase mel pres prazdniny mozna i trochu toho casu.... jen vedet jak na to .... jen vedet jak na to .... Citovat
macho Odesláno 3. červen 2004 Odesláno 3. červen 2004 To Vvitty: ja bych take pridal ruku k dilu. Jestli jsi uz nejaky cas investoval do shaneni info okolo cidel, tak se s nama o ne podel a my zkusime pokracovat. :-) Citovat
Marlin Odesláno 3. červen 2004 Odesláno 3. červen 2004 a nesel by treba na to naroubovat palubni pocitac z Feldy, co se prodaval jako prislusenstvi? Citovat
Vvitty Odesláno 3. červen 2004 Odesláno 3. červen 2004 muzu mluvit jenom co se tyka benzinu da se vytahnout signal pro rizeni vstrikovani, frekvence odpovida otackam, delka pulzu mnozstvi paliva. jak vytahnout cidlo rychlosti, resp. otacek kola, uz popisoval Hics u prispevku s tacho z kola... z palivomeru staci AD prevodnikem merit napeti, a pri dotankovani plne (ja osobne ani jinak netankuju ) ) zresetovat interni pocitadlo na plnou... venkovni / vnitrni teplota se da merit cidlem z GM za 90 korun, vystup je PWM signal a presnost 0,5 stupne. teplota motoru neni moc potreba, ale i ta se da snimat primo merenim napeti na budiku v palubce... jaky dalsi senzor byste si prali? napada me kontrola jestli jsou Ok zarovky ve svetlech, to se da udelat snimanim proudu tekouciho zarovkou (napr.) a automaticke rozsveceni svetel po nastartovani a zamceni auta... Citovat
macho Odesláno 4. červen 2004 Odesláno 4. červen 2004 OK, ted jen jde o to nelazt ty samotne draty. Jako napriklad drat se signalem pro rizeni vstrikovani a pote najit spravny prepocet mezi delkou vstriku a mnozstvim paliva. Citovat
David 106s16 Odesláno 4. červen 2004 Odesláno 4. červen 2004 Napsán autorem macho OK, ted jen jde o to nelazt ty samotne draty. Jako napriklad drat se signalem pro rizeni vstrikovani a pote najit spravny prepocet mezi delkou vstriku a mnozstvim paliva. konkretne k tomu snad staci draty od kterehokoliv vstrikovace a ty se snad ani nemusi hledat. Neni to ale tak jednoduche-v zavislosti na rezimu jizdy se meni tlak paliva ve vstrikovaci rampe, hlida to ten regulacni ventil ovladany podtlakem, tudiz 1 ms otevreni vstrikovace paliva pri jizde na plny plyn nemusi byt stejna davka jako pri jizde na pul plynu. Proste potrebujete jeste nejakym zpusobem zjistit tlak v systemu a na ten tam zadny snimac asi nebude. Citovat
David 106s16 Odesláno 4. červen 2004 Odesláno 4. červen 2004 Vlastne snimac tam je, konkretne 406 benzin ma snic tlaku v sacim potrubi, prepoctem se asi da zjistit tlak ve vstrikovaci rampe, ovsem nemam poneti kde vsechny tyto zavislosti zjistit. Citovat
Karel Odesláno 4. červen 2004 Odesláno 4. červen 2004 http://www.hw.cz/constrc/car_computer/car_computer.html Citovat
Ferry Odesláno 4. červen 2004 Odesláno 4. červen 2004 Hele Karel me predbehl dneska jsem si odpoledne vzpomel ze jsem presne ten clanek cetl Citovat
macho Odesláno 10. červen 2004 Odesláno 10. červen 2004 konkretne k tomu snad staci draty od kterehokoliv vstrikovace a ty se snad ani nemusi hledat. Neni to ale tak jednoduche-v zavislosti na rezimu jizdy se meni tlak paliva ve vstrikovaci rampe, hlida to ten regulacni ventil ovladany podtlakem, tudiz 1 ms otevreni vstrikovace paliva pri jizde na plny plyn nemusi byt stejna davka jako pri jizde na pul plynu. Proste potrebujete jeste nejakym zpusobem zjistit tlak v systemu a na ten tam zadny snimac asi nebude. Takze jsem si precetl clanek na HW serveru a nabyl jsem dojmu ze zavislost tlaku v sani neovlivnuje mereni spotreby za pomoci snimani delky otevreni vstrikovaciho ventilu. Tady prikladam citaci Princip měření je postaven na faktu, že tlak paliva na vstupu vstřikovacích ventilů je konstantní resp. je konstantní diference tlaku paliva a tlaku prostředí do kterého se vstřikuje (sací porubí). Pokud tedy zanedbáme přechodové jevy (doba otevření a uzavření ventilu) je množství paliva lineárně přímo úměrné délce otvíracího impulsu na vstupu vstřikovacích ventilů. U uvedeného 4-bodového vstřikování odpovídá sumární doba otevíracích impulsů 1s a množství paliva cca 11ml. Takze se asi pustim do prvnich pokusu :-) [Editován dne 10/6/04 macho] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.