Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chci se zeptat nemate nekdo zkusenost s vyrobou a nebo nevite kde se da sehnat palubni pocitac na 405?? By me zajimalo jestli to nekdo vyrabi a tak... A nebo jestli je to pase...

[Editován dne 1/6/04 John]

Odesláno

Zdar Johny, jak je?

Myslíš klasickej palubní počítač... ten, co počítá spotřebu a zobrazuje rychlost (krom jiného) nebo tam chceš PC na MP3 či filmy?

Odesláno

ja myslim ze mysli ten co pocita spotrebu a tak.

Tady jde o to co chces a jestli by se ti nevyplatilo spis vykrast nejky cidla a mit jenom ukazatel aktualni spotreby nebo tak neco.

Nicmene jisty je to ze to nebude zadna (_._)

Odesláno

Jo jo myslel jsem jestli neni nejaky palubni pocitac co ukazuje aktualni spotrebu a tak... proste jak to maji novejsi pegyny a jiny auta... :)

Odesláno

To jo. To by se mi taky líbilo. A mít to jako Hics má ten tacháč v díře na počítadlo KM... to by byla pohodička... Jen by to chtělo někoho, kdo má páru o čidlech palubního poče a dokázal by poradit...

Odesláno
Napsán autorem Luger

To jo. To by se mi taky líbilo. A mít to jako Hics má ten tacháč v díře na počítadlo KM... to by byla pohodička... Jen by to chtělo někoho, kdo má páru o čidlech palubního poče a dokázal by poradit...

Trba se nekdo najde kdo se vyzna z zapojovani palubnich pocitacu do peugeotu a poradi mi s zabudovanim do 405.
Odesláno

já si myslím, že Hics by o tom měl něco určitě vědět. Když jsem se ho v Plzni ptal na tempomat na 405ku, tak ze sebe vysypal spousu součástek co by to chtělo a jak by to chtělo zapojit ani nemrkl. Takže ten to určitě bude vědět

Odesláno
Napsán autorem Trundik

já si myslím, že Hics by o tom měl něco určitě vědět. Když jsem se ho v Plzni ptal na tempomat na 405ku, tak ze sebe vysypal spousu součástek co by to chtělo a jak by to chtělo zapojit ani nemrkl. Takže ten to určitě bude vědět

Jj, za Hicsem budu muset vyrazit pokecat, s nim to bude urcite plodna diskuze :D

Odesláno
Napsán autorem Luger

Taky bych řekl že to nebude žádná předel :( To si tam fakt spíš nacpi to PéCéčko... to může bejt zajímavý... :papa

Hodit PC do kufru je moc jednoduchy....

Co se tyka palubniho pocitace, trosku jsem si doma hral a nebyl by to takovej problem, jediny na co to narazi je ze nemam cas :(((

Cidla jsou celkem jednoduse pristupna, dostanes z motoru otacky, delku otevreni vstrikovani, aktualni rychlost... dost na to, abys mohl merit spotrebu, ujetou vzdalenost, dojezd na aktualni obsah nadrze a dalsi ptakovinky... jen ten cas...ten cas.... :(

Odesláno

no vidis to ja bych zase mel pres prazdniny mozna i trochu toho casu.... jen vedet jak na to .... jen vedet jak na to .... :D

Odesláno

To Vvitty:

ja bych take pridal ruku k dilu. Jestli jsi uz nejaky cas investoval do shaneni info okolo cidel, tak se s nama o ne podel a my zkusime pokracovat. :-)

:papa

Odesláno

muzu mluvit jenom co se tyka benzinu :)

da se vytahnout signal pro rizeni vstrikovani, frekvence odpovida otackam, delka pulzu mnozstvi paliva.

jak vytahnout cidlo rychlosti, resp. otacek kola, uz popisoval Hics u prispevku s tacho z kola...

z palivomeru staci AD prevodnikem merit napeti, a pri dotankovani plne (ja osobne ani jinak netankuju :)) ) zresetovat interni pocitadlo na plnou...

venkovni / vnitrni teplota se da merit cidlem z GM za 90 korun, vystup je PWM signal a presnost 0,5 stupne.

teplota motoru neni moc potreba, ale i ta se da snimat primo merenim napeti na budiku v palubce...

jaky dalsi senzor byste si prali?

napada me kontrola jestli jsou Ok zarovky ve svetlech, to se da udelat snimanim proudu tekouciho zarovkou (napr.) a automaticke rozsveceni svetel po nastartovani a zamceni auta...

Odesláno

OK, ted jen jde o to nelazt ty samotne draty. Jako napriklad drat se signalem pro rizeni vstrikovani a pote najit spravny prepocet mezi delkou vstriku a mnozstvim paliva.

Odesláno
Napsán autorem macho

OK, ted jen jde o to nelazt ty samotne draty. Jako napriklad drat se signalem pro rizeni vstrikovani a pote najit spravny prepocet mezi delkou vstriku a mnozstvim paliva.

konkretne k tomu snad staci draty od kterehokoliv vstrikovace a ty se snad ani nemusi hledat. Neni to ale tak jednoduche-v zavislosti na rezimu jizdy se meni tlak paliva ve vstrikovaci rampe, hlida to ten regulacni ventil ovladany podtlakem, tudiz 1 ms otevreni vstrikovace paliva pri jizde na plny plyn nemusi byt stejna davka jako pri jizde na pul plynu. Proste potrebujete jeste nejakym zpusobem zjistit tlak v systemu a na ten tam zadny snimac asi nebude.

Odesláno

konkretne k tomu snad staci draty od kterehokoliv vstrikovace a ty se snad ani nemusi hledat. Neni to ale tak jednoduche-v zavislosti na rezimu jizdy se meni tlak paliva ve vstrikovaci rampe, hlida to ten regulacni ventil ovladany podtlakem, tudiz 1 ms otevreni vstrikovace paliva pri jizde na plny plyn nemusi byt stejna davka jako pri jizde na pul plynu. Proste potrebujete jeste nejakym zpusobem zjistit tlak v systemu a na ten tam zadny snimac asi nebude.

Takze jsem si precetl clanek na HW serveru a nabyl jsem dojmu ze zavislost tlaku v sani neovlivnuje mereni spotreby za pomoci snimani delky otevreni vstrikovaciho ventilu.

Tady prikladam citaci :papa

Princip měření je postaven na faktu, že tlak paliva na vstupu vstřikovacích ventilů je konstantní resp. je konstantní diference tlaku paliva a tlaku prostředí do kterého se vstřikuje (sací porubí). Pokud tedy zanedbáme přechodové jevy (doba otevření a uzavření ventilu) je množství paliva lineárně přímo úměrné délce otvíracího impulsu na vstupu vstřikovacích ventilů. U uvedeného 4-bodového vstřikování odpovídá sumární doba otevíracích impulsů 1s a množství paliva cca 11ml.

Takze se asi pustim do prvnich pokusu :-)

[Editován dne 10/6/04 macho]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...