Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Prestalo mi stahovat okenko spolujezdce.Tak sem rozebral tapec dveri a koukal sem,ze mam vypadle nejake tahlo (jako ocelovy drat).Nevite nekdo,jak to tam patri??? Predem diky! :)

Odesláno

Treba dávať bacha, aby si dobre natočil lanko na \"naviják\" motorčeka.

...musí dobre sadnúť a bezproblémovo sa natáčať. Treba to riadne preskúšať, čo nie je problém, keďže celý mechanizmus sa dá zmontovať mimo dverí a až po odskúšaní 100%-nej funkčnosti, namontovať späť do dverí.

btw, robil som túto opravu minulé leto. Rovno som lanko pre istotu vymenil za nové. Respektíve, použil som náhradu - brzdové lanko na bike. S len nepatrnou úpravou (zbrúsením hlavičky) sadlo ako uliate.

Odesláno

V tom plastovom \"posuvníku\" okna lanko začína aj končí.

Ono je to pekne vidno v tom posuvníku, ako doňho treba lanko uložiť. Stačí nato \"zblízka\" pozrieť, prípadne skúsiť lanko vložiť \"nasucho\" do posuvníka. Zapasuje len v práve v tom správnom \"rozpoložení\".

Z posuvníka ide lanko v plechovej vodiacej lište, v ktorej sa posuvník pohybuje a lanko prechádza ďalej cez umelohmotné kladky do bowdenov končiacich v navijáku motorčeka.

Tam ho treba v presnej dĺžke navinúť. Potrebná dĺžka lanka sa dá jemne doladiť v ústí do bowdenu, kde je nato určená umelohmotná \"prkotina\" s výstupkami (zúbkami) po oboch stranách - pekne viditeľná jej časť je v tvojom prvom obrázku úplne dole.

Doladiť sa dá dĺžka lanka cez tú \"prkotinu\" ale len jemne. Presnú dĺžku musíš odsledovať cez naviják motorčeka, čo je už ťažšia úloha.

..ale ťažšia len navonok - teoreticky.

Treba dať posuvník do krajnej polohy, natiahnúť potrebnú dĺžku lanka v časti navijáku prislúchajúcej dlhej časti mechanizmu, prevíjať do opačnej krajnej polohy a zafixovať.

Ťažko sa to teoreticky vysvetľuje, lepšie je to chytiť do rúk, ono to pôjde samo. Sám uvidíš, kde máš čo chytiť, posunúť, atď...

• O 2 roky později...
Odesláno

dakujem vam velmi pekne, hlavne tebe maNkovic moc mi to pomohlo :) sice mam kupenu a oddnes uz aj namontovanu novu ale nevadi, podla tej foto mozem spojazdnit aj staru, clovek nikdy nevie ci sa mu este dakedy nezide. Tu \"novu\" som zohnal za podla mna super cenu tak preto som radsej kupil hned novu nez opravoval staru

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...