Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Ventilator u chladice

Recommended Posts

Odesláno

Mam 306 1.9tdi z 95 a chci se zeptat,zda/li ma nekdo tady zkusenosti s ventilatory...Zjistil jsem ze kdyz teplota motoru presahne 90stupnu C, tak se zapne levy ventilator, dokud se teplota nevrati na normal....Problem je ten, ze pravy ventilator se nesepnul, ani kdyz mel motor skoro 120stupnu C..Zrovna jsem jel do kopce a bylo tam moc malo chladici kapaliny....

Zajima me, jestli nekdo z vas nevi,kdy se spina ten druhej ventilator, popripade, jestli se da nejak nastavit, aby se zapinali oba soucasne pri 9o stupnich!!!

Drive jsem mel Citroena Xantii a tam byl jen jeden.....

Prosim poradte mi, diky Jirka!

Chlazeni zdar!!!:o:D:o:o

Odesláno

a neni ten 2. od klimosky?

pokud klimka neni, tak to mohlo byt prave nedostatkem chladici kapaliny. Pokud nebyla v chladici, tak termospinac sahar nemel z ceho brat udaj. Je ovsem fakt, ze pokud se tocil aspon ten jeden, tak tam nejaky udaj mel.

Kazdopadne ten 2. stupen by mel spinat kolem 105°C jestli se nepletu.

Dalsi variantou muze byt: vadne relatko, pojistka ventilatoru, vadny termospinac (je na chladici a s teplotou na pristrojovce nema nic spolecneho) nebo nejake poskubane draty.

Odesláno

Správně to funguje tak, že na první stupeň, v cca 90°, běží oba větráky v sérii, tedy poloviční rychlostí, a na druhý stupeň, tedy okolo 105°, běží oba paralelně, tedy naplno.

Pokud to takto nefunguje, je někde závada, nebo už to někdo stihl sprasit - obě možnosti jsou u pažoutů bohužel velmi časté. Schéma orig. zapojení je kdyžtak k dispozici u mě, bohužel ne elektronicky, snad se časem dokopu k překreslení, nebo někoho požádám...

Odesláno

na moji 406tce se spinaji oba najednou, ale zato az pri 105 st C. Co jsem zjistoval v peugeotu, tak je ta teplota normalni a ty sahary by se meli sepnout obe (alespon u 406) bud budes mit spalenej vetrak, nebo nejaky rele.

Odesláno

Mam ten sami problem u P 406 - mrkni, kazdy z vetraku ma samostatné relé i pojistku.... a pokud ti jde do toho vetraku co se netoci proud, tak je v riti vetrak ....

Odesláno
Napsán autorem oddie

Správně to funguje tak, že na první stupeň, v cca 90°, běží oba větráky v sérii, tedy poloviční rychlostí, a na druhý stupeň, tedy okolo 105°, běží oba paralelně, tedy naplno.

Pokud to takto nefunguje, je někde závada, nebo už to někdo stihl sprasit - obě možnosti jsou u pažoutů bohužel velmi časté. Schéma orig. zapojení je kdyžtak k dispozici u mě, bohužel ne elektronicky, snad se časem dokopu k překreslení, nebo někoho požádám...

Oddie, nechceš ty schémata naskenovat a poslat mi je? Podívám se a kdyžtak překreslím... Ale ne že mi místo toho pošleš ty noty, cos měl v deskách místo toho schématu :D

Odesláno

Hele, na tom Hicsovo videu - puštim si to pořád dokola... na konci té melancholické první části - jak tam přijedeš a zaculíš se do obdžektývu - to je fakt mazec :D:D:D Furt na to koukam :P

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...