Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

to vdacny: cidlo, teda aj cely ten senzor som menil., nie je sice novy, ale je dobry, cize cidlo sa relativne vylucuje:)

to kupak: jo, problem je v tom, ze som v UK a tu najst dobreho a sikovneho autoelektrikara je dost umenie, vseobecne su anglicania blby:)) cize sa zblaznim... prinajhorsom to budem musiet dat do peugeot service, kde dufam budu tak inteligentny a poriesia to, otazkou vsak ostava, za aku cenu :)))

Odesláno

to kupak: preto by som to nadvihol hore a pribrzdieval tak, aby pri brzdeni nevznikol napor na prednu napravu . ale vizera to na tu elektriku skor.... btw: ja mam tie kabliky u brzd tiez odrapene :)

Odesláno
Původně zaslal: vdacny

to kupak: preto by som to nadvihol hore a pribrzdieval tak, aby pri brzdeni nevznikol napor na prednu napravu . ale vizera to na tu elektriku skor.... btw: ja mam tie kabliky u brzd tiez odrapene :)

Ale on někde nahoře psal, že to dělá při sebemenším dotyku brzdy, takže to spojuju s tím, že to udělalo, když sepnul spínač, potažmo spínače. Brzdit to ještě ani nemuselo...

Odesláno

to vdacny: no u mna to vyzeralo tak, ze ani neboly zapojene :))) divne mi vsak je, ze teraz to uz poriadne nejde ani ked pribrzdim.... preletoval som aj dosku na budikoch, nic, prestrekol som takmer kazdy kontakt co som mal, opat nic... ale teraz som si vsimol, pod baterkou, ked ju das uplne dole aj s tym \" boxom \" tak su pod nim dve kruhovite \" hovadiny \" plne kablov a tam som si vsimol, ze su dva odseknute... ale nemylim, ze by sa tie kable odsekli pocas mojej prevadzky.. vazne som v koncoch, skusim na to este pozriet cez vikend... cize jedina vec, ktora to mi dava info o rychlosti, spotrebe atd,atd je len ten senzor s mechanizmom na prevodovke, z kotreho vedu 3 kable, inak ostatne s tym relativne nema nic spolocne?

Odesláno

to kupak: WOW, totalne chapes moj problem:)) pozorny to clovek.. no jo, cize ked tak co este doporucujes? pozriet ten spinac na brzde? ze by ten nejak prerazal? i ked logicky.. co ja viem? ako som uz viackrat tu pisal, ja a elektrika.. ziadna slava...

Odesláno
Původně zaslal: cEvin

to kupak: WOW, totalne chapes moj problem:)) pozorny to clovek.. no jo, cize ked tak co este doporucujes? pozriet ten spinac na brzde? ze by ten nejak prerazal? i ked logicky.. co ja viem? ako som uz viackrat tu pisal, ja a elektrika.. ziadna slava...

ostatne s tym nema nic spolocne.... to cidlo je taky bazmeg, v ktorom sa indukuje prud a podla toho ako rychlo ides, jeho tam viac alebo menej. a na budikoch je rucicka ktora sa podla toho vychyluje.(je to spravene na principe dinama ako byva na bicykli). moze sa stat ze ti tam nieco preraza, ale to musi byt potom cez budiky. kazdopadne ked to vyriesis, tak napis, celkom ma to zaujima

Odesláno

to vdacny: mna uz to prestava zaujimat, uz som si ako tak zvykol :) kecam... :) dnes sa mi opat stala divna vec, ono raz sa mi uz sice stala, ale teraz som vedel, co mam robit... nedavno mi ostal dole spojkovy pedal, reku ze co odisla spojka? potom som ho normalne chytil rukou a vytiahol hore... dnes sa mi stala podobna vec, stal som na cervenej,nebavilo ma stat na spojke a brzde, tak som pustil spojku, ale samozrejme ze som zabudol vyradit... opat ostal pedal dole, tak som ho dal rukou hore ale co je najzaumavejsie, ide tachometer ( zatial ).... hmm kolega vravi, ze mam v aute ducha :))

Odesláno

Podívej se na to klubko drátů, co je poblíž pedálů a pohýbej s tím svazkem a prohlédni je. Možná jsou jen prodřené, jak se odírají o pedály.

Odesláno

to Kobr: to som uz tusim tiez skusal :( respektive ja uz neviem co som skusal a co nie... :))) ach boze, no jednoznacne ta elektrika na tom aute bude celkom dost chytena... dufam ze to dajaky sikovny elektrikar da do kopy, mechanicke casi mi nevadia ze treba vymenit ( capy a ine blbosti, to je normalne ) ale elektrika.. aaaach jaj :)

Odesláno

zdar, tak ma nejak napada, ze vymenim budiky... co vsetko to obnasa okrem samotnej vymeny budikov? treba to nejak v BSI prihlasovat, alebo len to vymenim a idem?

Odesláno

VYRIESENE???? no tak vazeny, tak som dnes vybehol na vrakac, co sa tyka Peugeotov, nastval som sa, kupil som druhe budiky ktore su az na par dekoracnych rozdielov rovnake,ale vyzera to tak, ze TACHOMETER STALE ide... len mi ukazuje viac ubehnutych mil ( momentalne mam cca 167 000 oproti povodnych cca 120 000 ) ale ide... dufam ze to pojde stale, VELKA VDAKA vsetkym, ktory ste sa zapojily riesit moj problem...

Odesláno

Máš v autě tempomat? Jestli jo, máš stejnej spínač, jako je na brzdě i na spojkovým pedálu. Zkus se na něj podívat jestli je v pořádku a dobře zapojený. Tam by teoreticky mohl být pes zakopán.

To padání pedálu mi u 405 dělala plastová trhací pojistka. (takovej plastovej bazmek mezi lankem a pedálem) V servisu mi ji tam blbě nasadili a dvakrát se mi stalo to, co tobě. Pak jsem si vlezl pod pedály, nasadil ji pořádně a byl pokoj. U tebe by to mohlo znamenat, že se v tom někdo vrtal a pokurvil třeba i ten spínač, co píšu shora, máš-li ho tam....

Moc jiných věcí mě už nenapadá. Taky nejsem kdovíjaký elektrikář. :) Navštívit autoelektrikáře už ti radit nebudu.. :))

Odesláno

Ahoj všem,

ten link na řešení problému je opravdu skvělý. Dnes jsem se musel vrhnout na to samé... Moc jsem nedoufal, ale chtělo to trpělivost...

Hlavně po vyjmutí desky budíků z palubovky jsem měl při \"půlení\" dost nahnáno, ono nová přijde bratru na 22tis. CZK. Bacha, uprostřed je \"utopený\" jeden pojistný šroub. Dále pak k vlastnímu oddělení tišťáku je třeba odepnou zvláštní kovovou sponu, která vodivě spojuje vlající plošné spoje, pakárna. Ale po odejmutí se na mne smálo osm studeňáků, jak popsáno níže... Propájel jsem a konečně mi po 2 letech provozu 406 chinablue funguje otáčkoměr.

majkl :potlesk

Odesláno

ehm... opat ja.. akurat mi bolo povedane, ze mozem mat zly \" speedo converter \", vraj to je dajaka mala cierna krabicka, kde vsak je, to neviem... vraj to treba vymenit... ma niekto ponatia, kde ten \" speedo converter \" sa nachadza? vdaka..

[upravil dne 25/3/09 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: cEvin

ehm... opat ja.. akurat mi bolo povedane, ze mozem mat zly \" speedo converter \", vraj to je dajaka mala cierna krabicka, kde vsak je, to neviem... vraj to treba vymenit... ma niekto ponatia, kde ten \" speedo converter \" sa nachadza? vdaka..

\"vehicle speed module interface\" maji jen starsi modely 406 s motorem 2.1TD a 2.0Turbo benzi u novejsiho modelu s HDi tusim ze neni

Odesláno

sakra, slak aby to trafilo, kokos... inak teraz som si vsimol na service box, ze tam je dajaky speed sensor podla mna spojeny s abs, ktory ako som si vsimol podla diagramu napojeny na kazde koleso... hmm..

inak moje vin VF38BRHZF81179497

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...