Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mam mensi problem.Mam 605 3.0 V6 a mam v ni novou baterku.Ale neco mi nekde asi bere proud,protoze tu baterku sem za necele 3 mesice musel 2x nabit.Nevite jak zjistim pomoci multimetru,co mi bere proud v aute??? :myslim

[upravil dne 26/2/09 SV 24]

Odesláno

Snad jedině při vypnutém stavu odpojit aku a zjistit odběr zapojením ohmmetru a pak odpojovat všechny pojistky a změřit odběr na jejich obvodech, čímž by ses dostal na stopu konkrétnímu spotřebiči.

Odesláno

:xvul Zapojenim ohmetru určitě nezjistíš odběr proudu......, :roker

Na multimetru si zapoj a zapni rozsah A, mA a pak postupně odpojuj pojistku po pojistce a nahrazuj je meřícímy hroty multimetru. měl by ti ukazovat 0mA ale nic se neděje pokud někde naměříš do 100mA (neni tak hrozné) samozřejmě součet všech odběrů.

Pokud autem nejezdíš a stojí na mraze je i tak malý proud pro baterku cca po měsíci smrtelný pak už se velice těžko startuje. 3.0 má velký odběr už v momentě když zapneš zapalovaní:roll

PS: vypni si při měření vnitřní osvětlení pojistkou....:roker

Odesláno
Původně zaslal: rex

:xvul Zapojenim ohmetru určitě nezjistíš odběr proudu......, :roker

Safra, má pravdu, upsal jsem se, myslel jsem A - ampermetr.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

tak sem dnes meril stratovy proud a odebirami 0,07A... :nevim Je to hodne nebo malo? a jak presne mam jit po pojistkach? Vyndat a misto ni dat hroty multimetru?!

Odesláno

myslis,ze by to mohl byt altik? Bez zapnutych spotrebicu na neutral dobiji 14,20 ale se vsim zaplym ve voze dobiji 13,50... Baterku mam novou :myslim

Odesláno

13.5 je docela malo, s vetsinou zapnutych spotrebicu by nemelo napeti vyrazne klesnout pod tech 14.3V, takze mozna uhliky v altiku uz budou na pokraji zivotnosti a malo to dobiji

jinak ja ted musel dobijet baterku ve 106tce behem mesice taky dvakrat ( auto behem te doby vyjelo asi dvakrat na cca 2x 20km ), je to teda 44Ah a klidovy odber mam 0.03A , pricemz altik dobiji pri volnobehu 14.53V a pri zatizeni zapnutymi svetly, mlhovkami,vnitrnim vetrakem naplno a vyhrivanim zadniho okna to klesne na 14.31V

[upravil dne 10/4/09 Ferry]

[upravil dne 10/4/09 Ferry]

Odesláno

vlastne i v servise se rika,ze by nemelo klesnout napeti se vsim zaplym pod 13,5 ale uci se 13,8 - 14,2 je nejlepsi dobijeni.. Tak to bych byl na pomezi :myslim

Odesláno

ja uz nevim co s tim... :myslim Sel sem po pojistkach a nic mi to neukazalo :nevim Vsude 0A.Potreboval bych s ni v nedeli jet tak doufam,ze v pohode dorazim zpet domu.Nebo to radsi nemam ryskovat?! Dekuji za jakoukoliv radu ci pomoc.Uz jsem z toho zoufalej :bojim

[upravil dne 10/4/09 SV 24]

Odesláno

Ako to tak čítam tak mi to pripadá na vadu alternátora. Skús zmerať ten odber priamo na + svorke baterky pri pripojenom i odpojenom alternátore. Už som sa stretol s prípadmi keď obrus z uhlíkov v alternátore vyskratoval diódový mostík. Tiež sa to prejavovalo vybíjaním baterky a znížením napätím pri nabíjaní.

Odesláno

Repas je určite lacnejší ako nový či výmenný. Ak s tým nemáš iné problémy tak určite pomôže už vyčistenie. Šikovný autoelektrikár to dokáže urobiť za pár korún. Už je iná vec že keď sa v tom rýpeš tak repasom si zabezpečíš pokoj na dlhú dobu.

Odesláno

to mas asi pravdu! :super Minimalne ho vycistim a necham z kontrolovat popr. zrepasovat.Doufam,ze uz pak budu mit klid.Ten odber auta 0,07A neni tak velky myslis??! :myslim

Odesláno

Zdá sa mi to dosť. Rátaj somnou.

Odber 0,07A , za 10 hodín 0,7Ah , za 24 hodín (1 deň) 1,68Ah.

Ak s tým jazdíš denne tak to nieje veľa lebo alternátor to s prehľadom dobije. Pri týždňovom státí to už urobí 11,76Ah čo je pri 60Ah baterke temer 20% kapacity. To už bude dosť poznať i v lete. Každopádne to nieje v poriadku a stále si myslím že to robí alternátor. Ten pokles napätia na 13,5V pri nabíjaní je doslova na hranici. Pri aute aké máš by mal byť alternátor 100 - 120A a ten nemôže mať problém zásobovať zapnuté spotrebiče.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...