ondra123 Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 řešim podobný problém, jestli stavět nebo koupit hotový, pozemek jsem sehnal moc pěkný u hk 680tis, je na něm stodola začal jsem se více zajímat a je tam třeba ČOV (cca 40), pak porovnat pozemek spousta zemní práce, rozebrat stodolu, pak jsem zjistil že tam nedovolí ochranáři bungalov a že vede přez pozemek nějaká kanalizace, pak přípojka elektro (20), plyn (10) voda vrt není vodovod... tak zatím nejsem na 100% rozhodnutý, ale platime 6000 nájem v hk a splácet ještě k tomu stavbu s pozemkem by nedopadlo. taknějak po propočitání je to 11000měsíčně jen dluh ze stavebka, nějaký peníz mám v hotovce. dopadne nejspíš už něco staršího hotového tam se nastěhovat a postupně předělávat, je to sice dost na prd bydlet a kuchat to, ale zas se dá utáhnout splácení, chtěl bych mít splaceno do 20-25 let, ani by mi nějaké miliony nepujčily, práci mám více méně jistou( učitel:) ), sice výdělek není nijak na vyskakování.. je to vše nějaké drahé... moje zkušenost.. Citovat
Y2K Odesláno 22. únor 2009 Autor Odesláno 22. únor 2009 Původně zaslal: Hadra Jakou prací se živíš? Je to taky docela podstatnej faktor - nedovedu si dost dobře představit, že stavím barák zatímco sedím v práci od 7 do 17 hodin... to neuděláš naprosto nic a hlavně zařídíš něco tak max po telefonu... Sice nie od 7 ale od 9 a mam rovnaku pracu. Tak preto riesim taketo veci. Citovat
Péťa Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Původně zaslal: Y2K Původně zaslal: Hadra Jakou prací se živíš? Je to taky docela podstatnej faktor - nedovedu si dost dobře představit, že stavím barák zatímco sedím v práci od 7 do 17 hodin... to neuděláš naprosto nic a hlavně zařídíš něco tak max po telefonu... Sice nie od 7 ale od 9 a mam rovnaku pracu. Tak preto riesim taketo veci. Je to otázka priorit. Já bývám v práci od 6:30 do 17:30, dřív ještě dýl. Prostě jsem neznal tři roky nic jiného než práce, práce, stavba, stavba a o zkouškovém ještě taky trochu škola. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Y2K, mam pre teba riesenie Wurth mal nedavno otvorenu poziciu na profeisii, obchodny zastupca pre oddelenie stavby :D To by se k stavani domku siklo ... Citovat
Medvěd Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Pokud jsou na Slovači ceny starších domů pořád stejné jako když jsme prodávali Helčino dědictví, tak jednoznačně kup starší dům - za cenu, za jakou se nám povedlo prodat podsklepený patrový dům (v podstatě 2 byty 2+1) s velkou půdou (možná vestavba dalšího podkrovního bytu) a 25 arovou zahradou bych v okolí Prahy nepořídil ani pozemek vhodný ke stavbě domu (dostali jsme 1 100 000 Sk) Citovat
punkac Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Ale šalování jsem neřešil, prostě jsem do základů narval mnoho a mnoho mixů betonu. Asi tak 2,5x tolik, než by bylo potřeba. Ale zase mám \"pořádné\" základy. Rozvážení betonu jsem řešil čerpadlem (šving) - sice to stojí hodně peněz, ale kdo to zkusí, nechce nikdy jinak. Jak si vydělat na případnou stavbu nového domku je snadné, návod bych viděl v tom barelu v těch základech. Je tam někdo ukryt v louhu? Čeká na zalití betonem? :roker Citovat
Péťa Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Původně zaslal: punkac Jak si vydělat na případnou stavbu nového domku je snadné, návod bych viděl v tom barelu v těch základech. Je tam někdo ukryt v louhu? Čeká na zalití betonem? :roker Čekal jsem, kdo si toho všimne Citovat
punkac Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Původně zaslal: Peta Původně zaslal: punkac Jak si vydělat na případnou stavbu nového domku je snadné, návod bych viděl v tom barelu v těch základech. Je tam někdo ukryt v louhu? Čeká na zalití betonem? :roker Čekal jsem, kdo si toho všimne :potlesk:super:potlesk Citovat
Y2K Odesláno 22. únor 2009 Autor Odesláno 22. únor 2009 Tuto som si dovolil par foto toho uz spominaneho stojaceho domu... http://www.modrastrecha.sk/album/album.php?vAlbumID=297131&vReferer=%2Falbum%2Findex_basic.php%3FvOffset%3D0%26vOrderBy%3D1 Citovat
punkac Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 nezlob se, ale vypadá to jak malý tmavý paneláček šumperáček... :cool:Opravdu je v těch místnostech taková tma? Nejlepší mi přišla garáž. Ale důležitý je názor toho, co v tom bude žít, ale já bych to nebyl ani omylem Ps: to zábradlí je fakt jak odšroubovaný z paneláku Citovat
Péťa Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Původně zaslal: Y2K Toto su uz take trocha detajlnejsie info...najskor treba vyriesit asi tu dilemu. V tom 2dome az taku nevyhodu nevidim, stena ma 1,2m a unika menej tepla... Ale ano, samozrejme ziadne plus to nie je V dvojdomku nastává problém, když je potřeba opravit střecha, fasáda apod. Stává se velmi často, že jedna polovina na to peníze má a druhá ne. Pak je těžká dohoda. Na fotkách se mi to nezdá být tak hrozné, je to klasika, jaká se stavěla po celé republice. Ale nevím, jak se pohybují ceny, mě se to zdá být drahé. Je k tomu nějaký pozemek? Citovat
Y2K Odesláno 22. únor 2009 Autor Odesláno 22. únor 2009 Původně zaslal: punkac nezlob se, ale vypadá to jak malý tmavý paneláček šumperáček... :cool:Opravdu je v těch místnostech taková tma? Nejlepší mi přišla garáž. Ale důležitý je názor toho, co v tom bude žít, ale já bych to nebyl ani omylem Ps: to zábradlí je fakt jak odšroubovaný z paneláku Tma tam nie je...to len tie foto. A nehnevam sa, ved chcem vediet nazor a toto je on. So zabradlim suhlasim :-) Citovat
Y2K Odesláno 22. únor 2009 Autor Odesláno 22. únor 2009 Původně zaslal: Peta Je k tomu nějaký pozemek? To je tiez troska problem, cely pozemok je 400m2. Zostava tak akurat na bazen :-) V nasej oblasti je mala ponuka a velky dopyt, takze ceny premrstene az az. Pred pol rokom som mal na ruke (ale nastastie z toho zislo) stary dom asi o polovicu mensi a 50 rocny absolutne nic neprerobene...2,5 mega. Inak za ten na foto konkretne chceli v lete 4,5 mega. Citovat
Medvěd Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Ceny, za které se zboží (i domy) nabízejí jsou mnohdy úplně jiné, než výsledné ceny prodejní (i my chtěli samozřejmě víc, ale realita po roce nabídky v realitní kanceláři byla úplně jiná) Citovat
Y2K Odesláno 14. březen 2009 Autor Odesláno 14. březen 2009 Tak som sa rozhodol... Bude sa stavat Citovat
navaho Odesláno 14. březen 2009 Odesláno 14. březen 2009 já sem přistavil patro na dům rodičů čímž sem samozřejmě ušetřil za pozemek stavěno svépomocí teda spomocí rodiny a kamarádů jen tesaři a obkladač tu byl jinak nikdo takže z práce do montérek dovolená buď zlaté písky nebo na maltě , ale toti je snad jasný .Když sem si nechal udělat rozpočet od několika firem na hrubou stavbu tak nejlevnější cena byla 540 tis.Kaček nakonec sem dal za střechu 280tis a 40za ytong takže jen na hrubé stavbě sem ušetřil skoro 1/4 mega tolik k firmám . je pravda že teď čím sem si prošel tvrdím že bych už starší dům nepředělával dnes bych už stavěl jen na zelené louce avšak tím jak se člověk na tom baráku na dřel tak by ho už neviměnil ani za postavenou vilu z bazénem takže výsledek rozhodnout se musíš sám snad ti má nápověda aspoň trochu pomohla k rozhodováni : Citovat
satan1984 Odesláno 19. leden 2010 Odesláno 19. leden 2010 Původně zaslal: Y2K Tak som sa rozhodol... Bude sa stavat Ako si pokrocil s domom? nejake foto by si sem mohol umiestnit Citovat
satan1984 Odesláno 19. leden 2010 Odesláno 19. leden 2010 niekto ti predava strechu nad hlavou, http://www.x-reality.sk/dom-piestany-predaj-07011000623/popis/ Citovat
Y2K Odesláno 19. leden 2010 Autor Odesláno 19. leden 2010 No jo...to je tam uz dlho A zrejme este dlho bude Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.