Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Skontroluj ti či po zapnutí kľúčika svieti kontrolka mazania a po naštartovaní zhasne. Kontrolka STOP je prídavná, to znamená že iba dopĺňa funkciu inej signalizácie. Ak všetko ostatné je v poriadku tak by to mohla byť chyba na prístrojovke. STOPka je diódami prepojená s ostatnými. Ak iné nesignalizuje tak by som hľadal chybu tam.

Všechny kontrolky svítí po zapnutí klíčku, po nastartování zhasnou všechny, kromě stopky.. Takže myslíš že je chyba někde v přístrojovce??? A jak se toto mohlo stát? Třeba po projetí nějaké díry, nebo zkrat?? :myslim (takže rozebrat přístrojovku a zkontrolovat budíky??!!) . ..

Odesláno
Původně zaslal: Milanos

Skontroluj ti či po zapnutí kľúčika svieti kontrolka mazania a po naštartovaní zhasne. Kontrolka STOP je prídavná, to znamená že iba dopĺňa funkciu inej signalizácie. Ak všetko ostatné je v poriadku tak by to mohla byť chyba na prístrojovke. STOPka je diódami prepojená s ostatnými. Ak iné nesignalizuje tak by som hľadal chybu tam.

Všechny kontrolky svítí po zapnutí klíčku, po nastartování zhasnou všechny, kromě stopky.. Takže myslíš že je chyba někde v přístrojovce??? A jak se toto mohlo stát? Třeba po projetí nějaké díry, nebo zkrat?? :myslim (takže rozebrat přístrojovku a zkontrolovat budíky??!!) . ..

Áno. Najkôr je to niekde v budíkoch. Pozeral som i schému a nieje tam nič čo by bolo iba na STOPku. Odporúčal by som premeranie diód na prístrojovke alebo pozrieť či tam niečo neskratuje. Každopádne by som to nepovažoval za závadu obmedzujúcu nutné používanie auta.

Odesláno

Keď to je ako vraví Pastorek, že to je zvedené do stopky z ostatných kontroliek tak potom samostatne nemôže svietiť a neviem si predstaviť takú poruchu aby svietila jedine snáď skrat cez upadnutý kus drôtu. Ja to vidím tak, že tá kontrolka s ktoru to má svietiť má buď vyhorenú žiarovku alebo tam vôbec nie je. Jazdenie by som neriskoval.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Keď to je ako vraví Pastorek, že to je zvedené do stopky z ostatných kontroliek tak potom samostatne nemôže svietiť a neviem si predstaviť takú poruchu aby svietila jedine snáď skrat cez upadnutý kus drôtu. Ja to vidím tak, že tá kontrolka s ktoru to má svietiť má buď vyhorenú žiarovku alebo tam vôbec nie je. Jazdenie by som neriskoval.

Ale při zapnutém klíčku mi všechny kontrolky svítí (olej, ručka, voda) Jediný kde (asi není žárovka je boční Airbag) A na přední airbagy mi kontrolka bliká.. Ale tím to být nemůže, protože se s tím už něco najel.. :myslim JE TO DIVNÝ..!!

Odesláno

Áno. Najkôr je to niekde v budíkoch. Pozeral som i schému a nieje tam nič čo by bolo iba na STOPku. Odporúčal by som premeranie diód na prístrojovke alebo pozrieť či tam niečo neskratuje. Každopádne by som to nepovažoval za závadu obmedzujúcu nutné používanie auta.

A nemáš nějaké to schéma těch budíků..?? Myslíš že to bude nějaká blbost teda..?! :roll

Odesláno

A nemáš nějaké to schéma těch budíků..?? Myslíš že to bude nějaká blbost teda..?! :roll

Bude to nejaká chyba signalizácie. Schéma je tu:

www.pepanet.sk/servis/budikyP306.jpg

Odesláno

Máš klímu? Podľa tej schémy by to malo signalizovať nejaký problém s klimatizáciou.

Klimu mám, ale jak by to s tím souviselo, že se mi rozsvítí stopka?? A kde hledat problém?

Odesláno

Máš klímu? Podľa tej schémy by to malo signalizovať nejaký problém s klimatizáciou.

Klimu mám, ale jak by to s tím souviselo, že se mi rozsvítí stopka?? A kde hledat problém?

Neviem zo schémy to nevidno. Ale tá schéma je čudná sú tam chyby. Neviem nakoľko sa jej dá veriť.

Odesláno

Neviem zo schémy to nevidno. Ale tá schéma je čudná sú tam chyby. Neviem nakoľko sa jej dá veriť.

No tomu schema moc nerozumim, ale znamý by se měl zastavit a kouknout na to.. Tak uvidím jak to dopadne.. :nevim

Odesláno
Původně zaslal: agresssor

mam teda podobnej problem ale na 406 ty.. Jinak pokud mas desticky se signalizaci opotrebeni mrkni treba na ne..... Me se to poprve rozsvitilo kuli nim......

No, to mně taky napadlo... ;) A Tobě to svítí těďko taky pořád?? (jako že po druhý se ti to stalo a těma destičkama to není) . . JAk dlouho by to ještě mohlo vydržet - pokud to jsou ty destičky???

Odesláno
Původně zaslal: georgegg

tak pokud je to těma destičkama tak to vydrží dokud je vyměníš

ty desky mají taky svoji kontrolku néé??? první se rozsvítí ona...:myslim

Odesláno

Ak by to bolo doštičkami tak by svietila len keď brzdíš. Len vtedy sa pritlačí kontakt ku kotúču a urobí spoj. Mala by svietiť aj kontrolka ručnej brzdy aj keď na tej schéme nič také nie je.

Odesláno

Původně zaslal: agresssor

mam teda podobnej problem ale na 406 ty.. Jinak pokud mas desticky se signalizaci opotrebeni mrkni treba na ne..... Me se to poprve rozsvitilo kuli nim......

No, to mně taky napadlo... ;) A Tobě to svítí těďko taky pořád?? (jako že po druhý se ti to stalo a těma destičkama to není) . . JAk dlouho by to ještě mohlo vydržet - pokud to jsou ty destičky???

No me to ted sviti z naprosto jineho duvodu, jinak kdyz slo o desticky hodilo mi to stopku a kontrolku rucni brzdy.... Mam tpo totiz zdruzeny . Jinak ted mi to sviti nebo obcas rozblika asi kuli cidlu teploty chladici kapaliny. pac vzdycky kdyz se to rizvsviti rozebehnou se sahary... Ale tu je v servisu o tom uz jedno v lakno .

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Původně zaslal: georgegg

tak pokud je to těma destičkama tak to vydrží dokud je vyměníš

ty desky mají taky svoji kontrolku néé??? první se rozsvítí ona...:myslim

Jenže ta se mi nerozsvítila... :myslim

Odesláno

mam ten samy problem a ještě k tomu se mi spouští ventilátory chlazení po kontrole vody, oleje, brzd. kapaliny a ostatních náplní s tím zatím do soboty nutně jezdím v sobotu návštěva autoelektra pak dám vědět co to bylo

ZJIŠTĚNÁ ZÁVADA:

po navsteve autoektra,nactení diag.,odpojovani konektorů a měření odporu vsech čidel nakonec doslo i na rozdělání leveho podběhu,kde je elektronická jednotka klimy a jednotka teploty chlazení (bitron),po odpojení konektoru u posledně jmenované,kontrolka zhasla a ventilátory přestaly běžet--je vadná jednotka teploty(bitron)viz foto.takže ji schanim

[upravil dne 1/3/09 demi]

post-0-14109605028195_thumb.jpg

Odesláno

Jako první bych zkusil odpojit na noc baterku. Možná je to nějaká hovadina, která se uložila do reg. závad. Mě to kdysi u 405 pomohlo. Jestli to nepomůže, a nejdou ti sahary, tak bych problém viděl právě v tom Bitronu. Je to moc ošklivá krabička a užil jsem si s ní svoje viz <=ZDE=>

PS: Teď koukám a v tématu chybí pár příspěvků. naštěstí to ale jakš takš ještě dává smysl.

[upravil dne 2/3/09 Mef]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...