Milanos Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Zdravím, prosím vás před chvílí jsem vyjel s autem (cca po 2km) se mi rozsvítila kontrolka STOP - ale nic víc... Tak jsem zastavil, skontroloval všechny kapaliny a nic, vše v pohodě.. Nastartuju a znova STOP, takže jsem pak asi 6km ujel s rozsvícenou STOPkou... Nevíte někdo čím by to mohlo být??Je to 306 r.v. 2000 - prosím o radu NUTNĚ.. Díky Citovat
ozzy56 Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 žádná jiná kontrolka se STOPkou nesvítí?? na kontrolku STOP je napojen systém mazání motoru,přehřátí,nízká hladina brzd.kapal., porucha ABS,to je myslím vše... [upravil dne 22/2/09 ozzy1956] Citovat
Milanos Odesláno 22. únor 2009 Autor Odesláno 22. únor 2009 Právě že nééé . .. A to nechápu..!! Citovat
Milanos Odesláno 22. únor 2009 Autor Odesláno 22. únor 2009 A nemůže být někde vypadlý nějaký konektor?? Nebo jestli se někam nedostala voda (teď když je ten sníh) . . Fakt nevím a docela se s tím bojím jet abych to neposral ještě víc než to je.. Citovat
Medvěd Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 No se svítící STOPKOU se fakt nedoporučuje moc jezdit - asi bych volil nějakého autoelektrikáře Citovat
Milanos Odesláno 22. únor 2009 Autor Odesláno 22. únor 2009 Ale proč se rozsítila jen ta STOPka??? Kdyby se k tomu rozsvítilo ještě něco tak to alespoň pochopím že je to v pr...! Citovat
Medvěd Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Co třeba množství brzdové kapaliny??? Nemůže být špatný \"policajt\" nebo dráty k němu??? [upravil dne 22/2/2009 Medvěd] Citovat
Milanos Odesláno 22. únor 2009 Autor Odesláno 22. únor 2009 Původně zaslal: yaris1 A co servisní intervaly, hlídá si to? Interval mám ještě asi na 19000km ale může to bejt nějaký \"vošmelený\" - to jsem četl v manuálu (nevím co je na tom pravdy) . .. Citovat
Milanos Odesláno 22. únor 2009 Autor Odesláno 22. únor 2009 Původně zaslal: Medvěd Co třeba množství brzdové kapaliny??? Nemůže být špatný \"policajt\" nebo dráty k němu??? [upravil dne 22/2/2009 Medvěd] To tam mám všechno (kapaliny) .. Ale kdyby tam nebyla brzd. kapalina tak by se mi rozsvítila kontrolka ruční brzdy PLUS stopka... Citovat
ozzy56 Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 tak sundej nalévací víčko oleje a při běžícím motoru vidíš,zda to maže, horký (přehřátý ) motor poznáš (teploměr), podívej se na brzd.kapalinu a jestli musíš--tak jeď. Zítra k doktorovi (autoelektro) [upravil dne 22/2/09 ozzy1956] Citovat
Milanos Odesláno 22. únor 2009 Autor Odesláno 22. únor 2009 Původně zaslal: ozzy1956 tak sundej nalévací víčko oleje a při běžícím motoru vidíš,zda to maže,horký (přehřátý ) motor poznáš (teploměr),podívej se na brzd.kapalinu,jestli musíš--tak jeď. Zítra k doktorovi (autoelektro) ááááá to je v prdeli...!! to bych se z toho Ještě teďko sem kontroloval olej a na měrce v motoru mi to ukazuje že tam je půlka (mezi MIN a MAX) ale pod otáčkoměrem jak je ta měrka, tak tam to ukazuje FULL ... Citovat
Milanos Odesláno 22. únor 2009 Autor Odesláno 22. únor 2009 Původně zaslal: ozzy1956 tak sundej nalévací víčko oleje a při běžícím motoru vidíš,zda to maže,horký (přehřátý ) motor poznáš (teploměr),podívej se na brzd.kapalinu,jestli musíš--tak jeď. Zítra k doktorovi (autoelektro) Jo a ještě mi nefunguje sahara, ale tím to být asi nemůže.. Když mi ta kontrolka svítila v době kdy motor neměl ani provozní teplotu... Citovat
ozzy56 Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 té měrce oleje pod otáčkoměrem radši moc nevěř--olej a voda jsou nejdůležitější kapaliny a ty měř vždy OKEM Citovat
Milanos Odesláno 22. únor 2009 Autor Odesláno 22. únor 2009 Původně zaslal: ozzy1956 té měrce oleje pod otáčkoměrem radši moc nevěř--olej a voda jsou nejdůležitější kapaliny a ty měř vždy OKEM Takže myslíš, že když tam mám jen půlku oleje na měrce v motoru, tak už by to hlásilo STOP..??!! Ale kontrolka oleje se nerozsvítila.. Citovat
ozzy56 Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Původně zaslal: Milanos Původně zaslal: ozzy1956 té měrce oleje pod otáčkoměrem radši moc nevěř--olej a voda jsou nejdůležitější kapaliny a ty měř vždy OKEM Takže myslíš, že když tam mám jen půlku oleje na měrce v motoru, tak už by to hlásilo STOP..??!! Ale kontrolka oleje se nerozsvítila.. nene,s tou kontrolkou to nemá nic společného,jen si myslím,že je rozumnější měřit olej na měrce a chladící kapalinu okem--než věřit nějakým elektrickým měřákům a jiným kravinkám... Citovat
bubakkaja Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 A nebyly pootevrene nektere dver?Ja vim ze by asi svitila i kontrolka otevrenych dveri ale nikdy nevis.treba byly nektere zavrene jen na jednu zapadku. Citovat
Milanos Odesláno 22. únor 2009 Autor Odesláno 22. únor 2009 Takže asi nezbývá už nić jiného, než napojit na Comp... nebóóó Citovat
Milanos Odesláno 22. únor 2009 Autor Odesláno 22. únor 2009 Původně zaslal: bubakkaja A nebyly pootevrene nektere dver?Ja vim ze by asi svitila i kontrolka otevrenych dveri ale nikdy nevis.treba byly nektere zavrene jen na jednu zapadku. Toto si nemyslím (dveře zavřený byli).. Včera se mi ta kontrolka po nastartování rozsvítila asi tak na 3sekundy (a to svítila hrozně slabě , jakoby na 50procent) a dnes při jízdě a svítí furt... Citovat
pastorek Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Skontroluj ti či po zapnutí kľúčika svieti kontrolka mazania a po naštartovaní zhasne. Kontrolka STOP je prídavná, to znamená že iba dopĺňa funkciu inej signalizácie. Ak všetko ostatné je v poriadku tak by to mohla byť chyba na prístrojovke. STOPka je diódami prepojená s ostatnými. Ak iné nesignalizuje tak by som hľadal chybu tam. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.