xavier Odesláno 21. únor 2009 Odesláno 21. únor 2009 Rozvodový remeň tu už bol riešený X krát - pravidelná výmena po určitých km, po kúpe auta z autobazaru atď., ale zaujimalo by ma, či existuje nejaký \"fígeľ\" ako sa pozrieť v akom je stave, bez \"kompletnej\" demontáže plastových krytov. Do požadovanej výmeny mám ešte niekoľko 1000 km a na nete som našiel dokument \"Vyhledání příčin závad rozvodového řemenu\". Vďaka za rady. Citovat
xavier Odesláno 21. únor 2009 Autor Odesláno 21. únor 2009 Nevošla mi príloha, tak tu je odkaz na prílohu: http://www.cesomot.cz/technicke-informace.php Citovat
Marcel505 Odesláno 21. únor 2009 Odesláno 21. únor 2009 Ani po demontáži krytů nezjistíš na 100%, zda je dobrej nebo ne. Kdyby měl prasklinky na straně kde nejsou zuby, měnil bych hned. Citovat
ozzy56 Odesláno 21. únor 2009 Odesláno 21. únor 2009 k čemu je dobrá vizuálna kontrola řemene rozvodu ???vyměním kdy mám a hotovo-- [upravil dne 21/2/09 ozzy1956] Citovat
Neon Odesláno 21. únor 2009 Odesláno 21. únor 2009 Vizuální kontrola je k PRDU ... sice okem poznáš po demontování krytu, jestli je volnej, nebo chytlej z vnější strany a víš, že by se vyměnit měl, ale zbytek neuvidíš a stejně může bejt KO (ze vnitř ...). Takže máš-li nový auto -> vyměnit hned. A máš -li ho delší dobu, měnit dle servisních intervalů (a klíďo i krapet dříve). Těch \"pár\" kaček za rozvody a práci nestojej za lapálii s ruplym rozvoďákem a nedejbože, když se Ti to stane někde na cestách 300km od domova EDIT: na tvým autě dejme tomu do 7mičky s prací [upravil dne 21/2/2009 Neon] Citovat
georgegg Odesláno 21. únor 2009 Odesláno 21. únor 2009 7mičku? no to je až dost, i když asi jak kde, já mam rozvody domluvený na úterý za 4500s materiálem i prací:roker Citovat
Neon Odesláno 21. únor 2009 Odesláno 21. únor 2009 georgegg: JJ, je to více, než dost. Osobně si myslim, že přiměřená cena je kolem 5,5k... ale radši střeliv větší cifru, aby byl připravenej na vyšší a nižší potom naopak potěší. Lepší, než aby to bylo naopak, ne? Těch tvejch 4,5 matroš a práce mi připadá teda zase dost málo, ale když Ti to za to někdo udělá a bude to OK, co by ne ... ale to bude spíš ze známosti, že jo? Citovat
JarinoRS Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Původně zaslal: ozzy1956 k čemu je dobrá vizuálna kontrola řemene rozvodu ???vyměním kdy mám a hotovo-- [upravil dne 21/2/09 ozzy1956] napriklad ked kupis jazdenku so stocenymi km, podla coho mas vediet, kedy mas menit? zrejme koli tomu sa pytal Citovat
ozzy56 Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Původně zaslal: JarinoRS Původně zaslal: ozzy1956 k čemu je dobrá vizuálna kontrola řemene rozvodu ???vyměním kdy mám a hotovo-- [upravil dne 21/2/09 ozzy1956] napriklad ked kupis jazdenku so stocenymi km, podla coho mas vediet, kedy mas menit? zrejme koli tomu sa pytal takový člověk na Zemi neexistuje--který by podle oka poznal,kolik je na řemenu najeto...proto při koupi ojetého vozu rozvody hned měnit....nevěřit bývalým majitelům a prodejcům v bazarech už vůbec--potom máš jistotu,jak si na tom s rozvodama--je to tady na foru potvrzeno tisíckrát těmi,co na tuto zásadu kašlali a vymstilo se jim to--prostě se nedá koupit auto na doraz s financema,musíš si nechat cca desetinu kupní ceny auta na prvotní servis (právě ta rozvod. sada,filtry,oleje, atd.) Citovat
Medvěd Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Vizuální kontrola je opravdu k \"prdu\" - pokud koupím ojetinu, měním rozvody vždycky bezprostředně po koupi (snad jedině, že bych to auto koupil od dobrého kámoše, kterému bych věřil, kdy on tuto operaci dělal - cizímu bych nevěřil určitě, těch pár kaček za sadu je ve srovnání s potkaným motorem prkotina). Stejně jako rozvody měním i olej, veškeré filtry + drobnosti, co mechoši najdou (čepy, brzdy, netěsnosti,...) - servis po koupi mě většinou stál cca 20000,- Kč Jak už tu psal několikrát Oddie (a k jeho filosofii se já osobně hodně přikláním), při koupi auta musím mít na zřeteli i jeho následný provoz. Při dnešních cenách není problém koupit opravdu hezké auto, ale vysypat celé prasátko na to, abych měl lepší povození než soused (a klidně i na úvěr) a pak smutně koukat, že mi oprava auta \"luxuje\" rozpočet - to je podle mě cesta do pekel. Raději budu jezdit v něčem méně okázalém, ale lépe \"profinancovatelném\", než kolem sebe házet \"zlatá prasátka\" a za půl roku brečet, že se do auta budu muset vysypat (nebo ho těžce pod cenou prodat), protože jsem po koupi zanedbal prvotní údržbu. Citovat
xavier Odesláno 22. únor 2009 Autor Odesláno 22. únor 2009 Jasné - NEKONTROLOVAŤ MENIŤ, len ma to tak zaujalo, keď už písali o monžných poškodeniach remeňa. Apropo, tie ceny čo tu uvádzate sú z autorizovaných P-servisov? Trošku som sondoval a pod 8000 Kč som sa nikde nedostal (ústecky kraj ), asi pravdepodobne preto, lebo mi všade nútia aj výmenu vodnej pumpy ( s pumpou cca 10000-12000 Kč vrátane práce) Citovat
Medvěd Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Výměna vodní pumpy se řešila XYkrát. Když už se rozvody dělají, tak se vodní pumpa mění taky, protože celý cyklus až k další výměně rozvodů většinou nepřežije a je s tím spojená stejná práce - takže ve finále vyhodíš víc. Citovat
brutall Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 xavier: -dobrá a užitečná příloha. Díky Citovat
pastorek Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Původně zaslal: JarinoRS napriklad ked kupis jazdenku so stocenymi km, podla coho mas vediet, kedy mas menit? zrejme koli tomu sa pytal Nedaj sa odradiť. Takýto úkon by som zaradil do bezdemontážnej diagnostiky. Oplatí sa pozrieť v akom je stave. Nikdy nevieš ako ti ho namontovali pri výmene a týmto môžeš zistiť prípadné poškodenia skracujúce životnosť ešte predtým ako pri roztrhnutom skonštatuješ že ho mechanik zle našponoval. Zároveň uvidíš i prípadné znečistenie olejom ktoré skracuje životnosť. Osobne ďakujem za vloženú prílohu, určite je užitočná. Citovat
Rosťa 307 Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 Původně zaslal: xavier Jasné - NEKONTROLOVAŤ MENIŤ, len ma to tak zaujalo, keď už písali o monžných poškodeniach remeňa. Apropo, tie ceny čo tu uvádzate sú z autorizovaných P-servisov? Trošku som sondoval a pod 8000 Kč som sa nikde nedostal (ústecky kraj ), asi pravdepodobne preto, lebo mi všade nútia aj výmenu vodnej pumpy ( s pumpou cca 10000-12000 Kč vrátane práce) teď mi měnily kuláky, levý + pravý, výměna oleje + filtr cena 2tis, za výměnu rozvoďáku včetně materiálu do 4.500,-kč, akorád o té pumpě se nezmínily, opravdu to je vždy nutnost? mám najeto cca. 180tis. km nevíte někdo čím se dají přilepit silenbloky horního krytu motoru k těm šroubům? mám utrhané všechny čtyři, díky za info Citovat
omegaalfa Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 Původně zaslal: Rosťa 307 Původně zaslal: xavier Jasné - NEKONTROLOVAŤ MENIŤ, len ma to tak zaujalo, keď už písali o monžných poškodeniach remeňa. Apropo, tie ceny čo tu uvádzate sú z autorizovaných P-servisov? Trošku som sondoval a pod 8000 Kč som sa nikde nedostal (ústecky kraj ), asi pravdepodobne preto, lebo mi všade nútia aj výmenu vodnej pumpy ( s pumpou cca 10000-12000 Kč vrátane práce) teď mi měnily kuláky, levý + pravý, výměna oleje + filtr cena 2tis, za výměnu rozvoďáku včetně materiálu do 4.500,-kč, akorád o té pumpě se nezmínily, opravdu to je vždy nutnost? mám najeto cca. 180tis. km nevíte někdo čím se dají přilepit silenbloky horního krytu motoru k těm šroubům? mám utrhané všechny čtyři, díky za info dvousložkovým epoxidem (vteřinovým to asi držet moc dlouho nebude)- mám utrhlý 2 ale jezdím bez krytu - pro jistotu (pokud ten kryt vletí do řemenu alternátoru, tak to udělá pěknej bordel)...holt soudruzi ušetřili 4 držáčky a 4 šroubky :-( Citovat
ozzy56 Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 přilepit to nejde ničím--co já vím--jeden silentblok toho deklu stojí stovku... Citovat
Rosťa 307 Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 Původně zaslal: ozzy1956 přilepit to nejde ničím--co já vím--jeden silentblok toho deklu stojí stovku... to je hezký, ale jak pčilepíš ty silenbloky k těm šroubům? Citovat
ozzy56 Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 Původně zaslal: Rosťa 307 Původně zaslal: ozzy1956 přilepit to nejde ničím--co já vím--jeden silentblok toho deklu stojí stovku... to je hezký, ale jak pčilepíš ty silenbloky k těm šroubům? zajdi si to koupit a uvidíš--triviální výměna....ale chce to 4 kila,nebo ten dekl zahodit--jede to i bez něj... Citovat
Rosťa 307 Odesláno 12. březen 2009 Odesláno 12. březen 2009 tak jsem dneska nechal udělat výměnu rozvodoého řemenu - kovová kladka - plastová kladka - vodní čerpadlo - řemen celkem 4.800,- kč tal si myslím, že cena byla přívětivá... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.