Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Rozvodový remeň tu už bol riešený X krát - pravidelná výmena po určitých km, po kúpe auta z autobazaru atď., ale zaujimalo by ma, či existuje nejaký \"fígeľ\" ako sa pozrieť v akom je stave, bez \"kompletnej\" demontáže plastových krytov. Do požadovanej výmeny mám ešte niekoľko 1000 km a na nete som našiel dokument \"Vyhledání příčin závad rozvodového řemenu\". Vďaka za rady.

Odesláno

Ani po demontáži krytů nezjistíš na 100%, zda je dobrej nebo ne. Kdyby měl prasklinky na straně kde nejsou zuby, měnil bych hned.

Odesláno

Vizuální kontrola je k PRDU ... sice okem poznáš po demontování krytu, jestli je volnej, nebo chytlej z vnější strany a víš, že by se vyměnit měl, ale zbytek neuvidíš a stejně může bejt KO (ze vnitř ...). Takže máš-li nový auto -> vyměnit hned. A máš -li ho delší dobu, měnit dle servisních intervalů (a klíďo i krapet dříve). Těch \"pár\" kaček za rozvody a práci nestojej za lapálii s ruplym rozvoďákem a nedejbože, když se Ti to stane někde na cestách 300km od domova ;)

EDIT: na tvým autě dejme tomu do 7mičky s prací;)

[upravil dne 21/2/2009 Neon]

Odesláno

georgegg: JJ, je to více, než dost. Osobně si myslim, že přiměřená cena je kolem 5,5k... ale radši střeliv větší cifru, aby byl připravenej na vyšší a nižší potom naopak potěší. Lepší, než aby to bylo naopak, ne?

Těch tvejch 4,5 matroš a práce mi připadá teda zase dost málo, ale když Ti to za to někdo udělá a bude to OK, co by ne ... ale to bude spíš ze známosti, že jo?;)

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

k čemu je dobrá vizuálna kontrola řemene rozvodu ???vyměním

kdy mám a hotovo--:myslim

[upravil dne 21/2/09 ozzy1956]

napriklad ked kupis jazdenku so stocenymi km, podla coho mas vediet, kedy mas menit? zrejme koli tomu sa pytal :myslim

Odesláno
Původně zaslal: JarinoRS

k čemu je dobrá vizuálna kontrola řemene rozvodu ???vyměním

kdy mám a hotovo--:myslim

[upravil dne 21/2/09 ozzy1956]

napriklad ked kupis jazdenku so stocenymi km, podla coho mas vediet, kedy mas menit? zrejme koli tomu sa pytal :myslim

takový člověk na Zemi neexistuje--který by podle oka poznal,kolik

je na řemenu najeto...proto při koupi ojetého vozu rozvody hned měnit....nevěřit bývalým majitelům a prodejcům v bazarech už vůbec--potom máš jistotu,jak si na tom s rozvodama--je to tady na foru potvrzeno tisíckrát těmi,co na

tuto zásadu kašlali a vymstilo se jim to--prostě se nedá koupit

auto na doraz s financema,musíš si nechat cca desetinu kupní

ceny auta na prvotní servis (právě ta rozvod. sada,filtry,oleje,

atd.) :myslim

Odesláno

Vizuální kontrola je opravdu k \"prdu\" - pokud koupím ojetinu, měním rozvody vždycky bezprostředně po koupi (snad jedině, že bych to auto koupil od dobrého kámoše, kterému bych věřil, kdy on tuto operaci dělal - cizímu bych nevěřil určitě, těch pár kaček za sadu je ve srovnání s potkaným motorem prkotina). Stejně jako rozvody měním i olej, veškeré filtry + drobnosti, co mechoši najdou (čepy, brzdy, netěsnosti,...) - servis po koupi mě většinou stál cca 20000,- Kč

Jak už tu psal několikrát Oddie (a k jeho filosofii se já osobně hodně přikláním), při koupi auta musím mít na zřeteli i jeho následný provoz. Při dnešních cenách není problém koupit opravdu hezké auto, ale vysypat celé prasátko na to, abych měl lepší povození než soused (a klidně i na úvěr) a pak smutně koukat, že mi oprava auta \"luxuje\" rozpočet - to je podle mě cesta do pekel. Raději budu jezdit v něčem méně okázalém, ale lépe \"profinancovatelném\", než kolem sebe házet \"zlatá prasátka\" a za půl roku brečet, že se do auta budu muset vysypat (nebo ho těžce pod cenou prodat), protože jsem po koupi zanedbal prvotní údržbu.

Odesláno

Jasné - NEKONTROLOVAŤ MENIŤ, len ma to tak zaujalo, keď už písali o monžných poškodeniach remeňa. Apropo, tie ceny čo tu uvádzate sú z autorizovaných P-servisov? Trošku som sondoval a pod 8000 Kč som sa nikde nedostal (ústecky kraj ), asi pravdepodobne preto, lebo mi všade nútia aj výmenu vodnej pumpy ( s pumpou cca 10000-12000 Kč vrátane práce)

Odesláno

Výměna vodní pumpy se řešila XYkrát. Když už se rozvody dělají, tak se vodní pumpa mění taky, protože celý cyklus až k další výměně rozvodů většinou nepřežije a je s tím spojená stejná práce - takže ve finále vyhodíš víc.

Odesláno
Původně zaslal: JarinoRS

Nedaj sa odradiť. Takýto úkon by som zaradil do bezdemontážnej diagnostiky. Oplatí sa pozrieť v akom je stave. Nikdy nevieš ako ti ho namontovali pri výmene a týmto môžeš zistiť prípadné poškodenia skracujúce životnosť ešte predtým ako pri roztrhnutom skonštatuješ že ho mechanik zle našponoval. Zároveň uvidíš i prípadné znečistenie olejom ktoré skracuje životnosť.

Osobne ďakujem za vloženú prílohu, určite je užitočná.

Odesláno
Původně zaslal: xavier

Jasné - NEKONTROLOVAŤ MENIŤ, len ma to tak zaujalo, keď už písali o monžných poškodeniach remeňa. Apropo, tie ceny čo tu uvádzate sú z autorizovaných P-servisov? Trošku som sondoval a pod 8000 Kč som sa nikde nedostal (ústecky kraj ), asi pravdepodobne preto, lebo mi všade nútia aj výmenu vodnej pumpy ( s pumpou cca 10000-12000 Kč vrátane práce)

teď mi měnily kuláky, levý + pravý, výměna oleje + filtr cena 2tis,

za výměnu rozvoďáku včetně materiálu do 4.500,-kč, akorád o té pumpě se nezmínily, opravdu to je vždy nutnost? mám najeto cca. 180tis. km

nevíte někdo čím se dají přilepit silenbloky horního krytu motoru k těm šroubům? mám utrhané všechny čtyři, díky za info :cool:

Odesláno
Původně zaslal: Rosťa 307

Původně zaslal: xavier

teď mi měnily kuláky, levý + pravý, výměna oleje + filtr cena 2tis,

za výměnu rozvoďáku včetně materiálu do 4.500,-kč, akorád o té pumpě se nezmínily, opravdu to je vždy nutnost? mám najeto cca. 180tis. km

nevíte někdo čím se dají přilepit silenbloky horního krytu motoru k těm šroubům? mám utrhané všechny čtyři, díky za info :cool:

dvousložkovým epoxidem (vteřinovým to asi držet moc dlouho nebude)- mám utrhlý 2 ale jezdím bez krytu - pro jistotu (pokud ten kryt vletí do řemenu alternátoru, tak to udělá pěknej bordel)...holt soudruzi ušetřili 4 držáčky a 4 šroubky :-(

Odesláno
Původně zaslal: Rosťa 307

přilepit to nejde ničím--co já vím--jeden silentblok toho deklu stojí stovku...

to je hezký, ale jak pčilepíš ty silenbloky k těm šroubům?

zajdi si to koupit a uvidíš--triviální výměna....ale chce to 4 kila,nebo ten dekl zahodit--jede to i bez něj... :)

• O 3 týdny později...
Odesláno

tak jsem dneska nechal udělat výměnu rozvodoého řemenu

- kovová kladka

- plastová kladka

- vodní čerpadlo

- řemen

celkem 4.800,- kč

tal si myslím, že cena byla přívětivá... :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...