Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, vyměnil jsem rozvody a svíčky a auto mi nějak nechce jet. Teda ono jede, ale jen když točím větší otáčky... Rozvody mi kontroloval známý, a prý jsou nasazeny v pořádku. Dal jsem tam staré svíčky, a pořád to samé...

Prostě v nízkých otáčkách to nechce jet, až dosáhnu větších, tak auto zase úplně vystřelí. Mohl by to být třeba předstih?? Vážně nevím :roll

Svíčky jsem koupil Denso Iridium...

Prosím poraďte

1.8 16V, rv 1996. najeto cca 212 000

[upravil dne 21.2.2009 frosbe]

Guest servisman
Odesláno

tuto motorizaci jsem měl sedana a mám i nyní v breaku a mohu říci že v nízkých otáčkách to není ono.Vem v uvahu že je to 16V a ten má raději vyšší otáčky.

Odesláno
Původně zaslal: honza406

tuto motorizaci jsem měl sedana a mám i nyní v breaku a mohu říci že v nízkých otáčkách to není ono.Vem v uvahu že je to 16V a ten má raději vyšší otáčky.

Stim ja teda nesouhlasim,neznamena ze 16v ma radci vedci otacky.Mel sem 2.0 16v a ten tahal hned krasne 1500az2000otacek.Zalezi na tom jaky ma auto kroutak.Pokud se nemylim:myslim

[upravil dne 21/2/09 Bobo.KH]

Odesláno
Původně zaslal: Bobo.KH

Vem v uvahu že je to 16V a ten má raději vyšší otáčky.

Stim ja teda nesouhlasim,neznamena ze 16v ma radci vedci otacky.Mel sem 2.0 16v a ten tahal hned krasne 1500az2000otacek.Zalezi na tom jaky ma auto kroutak.Pokud se nemylim:myslim

No 1500 ot se mi zdá málo na jakýkoliv 16ti ventil.:myslim

Spíš to honza psal jako konkrétní příklad k tomu 2.0 16 co je ve 406. :)

Odesláno
Původně zaslal: frosbe

Zdravím, vyměnil jsem rozvody a svíčky a auto mi nějak nechce jet. Teda ono jede, ale jen když točím větší otáčky... Rozvody mi kontroloval známý, a prý jsou nasazeny v pořádku. Dal jsem tam staré svíčky, a pořád to samé...

Prostě v nízkých otáčkách to nechce jet, až dosáhnu větších, tak auto zase úplně vystřelí. Mohl by to být třeba předstih?? Vážně nevím :roll

Svíčky jsem koupil Denso Iridium...

Prosím poraďte

1.8 16V, rv 1996. najeto cca 212 000

[upravil dne 21.2.2009 frosbe]

Zdar ja mam taky 1.8 16v 81w rok 2000

Taky mi jede lip pri vedcich otackach.Me to zacina dobre tahat u 2500otacek:super

Akorat ta spotreba 10litru na 100km se mi moc nezda:(:(:(

Odesláno
Původně zaslal: BoneDaddy

Vem v uvahu že je to 16V a ten má raději vyšší otáčky.

No 1500 ot se mi zdá málo na jakýkoliv 16ti ventil.:myslim

Spíš to honza psal jako konkrétní příklad k tomu 2.0 16 co je ve 406. :)

Melo to sport prevodovku.

Odesláno
Původně zaslal: BoneDaddy

Akorat ta spotreba 10litru na 100km se mi moc nezda:(:(:(

Šlapeš na to jako játro. Jsem na tom úplně stejně. Taky jezdím za 10. :D

Tak to vitej v klubu.Kdyz ja pomalou jizdu nemam vubec rad:D:D

Odesláno

jo podobnej problém jsem kdysi taky měl - rozjíždim se v křižovatce do leva, asi kolem 1100 otáček, puštěná spojka, zmačknutej plyn skoro už až dole a auto nechce zabrat. Když už se blíží konec křižovatky, tak se najednou auto splaší jak divoký stádo ( asi tak, jako když na sněhu zatočíte a pořádně přidáte :D) - tj. asi po 1,5 vteřině. Vyměnil jsem pár čidel, začal tankovat 98 místo 95, drobet to rozlítal a hned byl zátah někde jinde :super. Pak už se mi líbil zátah i od spoda, ale v čem byl problém netušim :)

[upravil dne 22/2/09 Kekros]

Odesláno
Původně zaslal: Kekros

... Vyměnil jsem pár čidel, začal tankovat 98 místo 95, drobet to rozlítal a hned byl zátah někde jinde :super. Pak už se mi líbil zátah i od spoda, ale v čem byl problém netušim :)

[upravil dne 22/2/09 Kekros]

Problém bude v těch čidlech ;)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Jinak jsem si začal všímat, že mi to krásně táhne tak do půlky plynovýho pedálu, ale jakmile jdu s nohou níž, jakoby to nemělo (skoro) žádnej vliv na výkon. Když dupnu až na podlahu, tak skoro nic navíc, než kdybych ho nechal v půlce. Děje se to taky někomu nebo co to?

Odesláno
Původně zaslal: enikybeniky

jaký ty čidla jsi vyměnil?

¨

No to kdybych věděl, vyměnil jsem snad půl motoru, začal tankovat drobet lepší palivo a už to bylo. Možná že tomu pomohlo i to, že mi to nenasávalo vzduch za nárazníkem, ale vedle sahary, i když to by asi takovej efekt nemělo :myslim, ale kdo ví. Jinak ten tah do půlky plynu - větší zátah to má od 3 tis. otáček jak si napsal, ale nikdy jsem necítil ještě větší zátah, když se to dostalo na nejvyšší krouťák - tahalo to pořád stejně až dokonce :(.

Odesláno
Původně zaslal: enikybeniky

Jinak jsem si začal všímat, že mi to krásně táhne tak do půlky plynovýho pedálu, ale jakmile jdu s nohou níž, jakoby to nemělo (skoro) žádnej vliv na výkon. Když dupnu až na podlahu, tak skoro nic navíc, než kdybych ho nechal v půlce. Děje se to taky někomu nebo co to?

úplně to samé. Nejlíp miláček táhne od 3,5 tis. :) Kolem 150 na 5tku mi přijde jako optimum pro pocit z tahu při přišlápnutí pedálu.

Jinak u 1,4 tuny těžkýho auta s 1.8 asi toho při nízkých otáčkách moc čekat nelze... (nechápu jak do toho mohli frantíci narvat 1.6ku)

P.S. poslední spotřeba 7,8

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...