automale Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 nazdar. ako sa vam jazdi s 205-kou na zasnezenych cestach? mne nejak divne - mam tam zimaky tak 6 mm dezen, 160/75R13 myslim a 1.9D motor. Vzdy ked prejdem z mokrej cesty na zasnezenu citim ako sa auto rozlieta a bere ho kam sa mu zachce, niekedy mam co robit aby islo tam kde ma. Je to proste 205-kou? alebo jej technickym stavom /podvozok, riadenie/, typom motora, alebo clankom medzi volantom a pedalmy??? Citovat
vix Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 Co nechceš, máš jednoduché, plně mechanické auto s perfektní odezvou na plyn ! (P205 D - 900 kg, 64 ch, 120 Nm od volnoběžných otáček ) Dneska jsem sáňkoval po cestách asi 80 (a ne že mi budete lát do pirátů silnic !) Je sranda jezdit s 205, to auto má skvělou zpětnou vazbu. Volant vibruje, zadek ujíždí, ty tohle všechno cítíš a máš skvělou možnost reagovat. (je to vážně zábava, ale 200 km bych s ní v tomhle jet nechtěl ) Že se ti auto na přejezdech rozletí, je jasný ... změna povrchu. Fígl je v zimě jezdit tak, abys neměl ani Watt výkonu na kolech navíc a současně, aby moment setrvačných hmot auta byl s okolím v rovnováze a současně, abys měl lehký (!) přebytek setrvačnosti na kolech - platí pro předokolky. Laicky řečeno, pokud ti začne ujíždět předek, udělal jsi něco špatně, pokud ti začne předcházet zadek, udělal jsi něco špatně. Pokud při tomhle ubereš plyn, nezlepšíš to, pokud plyn přidáš, nezlepšíš to taky. Účelem je projet zatáčku či překonat přechod mokro/sníh tak, abys nemusel brzdit ani přidávat plyn. Chce to jen cvik a myslet. Prostě mít hlavu rozžhavenou do běla. Jo a vzkaz těm excelentům, co jsem dneska potkával - jezdit za součané situace za sebou 5m, jako hrušky v koloně, mi připadne nelogické. Koledujete si o řetězovku. Pak se nedivte tomu magorovi, co vás všechny předjíždí ... (a přitom on ani nechce ) P.S.: Už 2 roky jsem se těšil, až zase budu kopec vyjíždět na 5. kvalt 50 km/h. !!! Citovat
automale Odesláno 21. únor 2009 Autor Odesláno 21. únor 2009 na 5. kvalt 50km/h ? u mna minimalne 60-70 inak drnci cele auto - ked uz citim ze mi uchadza predok tak len pustim plyn a ked nepomaha tak vyslapnem spojku a ono uz potom chyti trochu sa zakimaca a mozem ist dalej :-) - som myslel ci nemam nieco s napravou - kamaratovi stary renaul 19 na vode robil somariny, dal to pozriet, vymenili mu nejaky klb a bolo v poho. Ale tu je to asi autom alebo skor mnou :-) Raz mi pri odbocovani usiel predok tak ze som len stihol sltacit spojku a vytocit plny a nastastie bola siroka zakruta a stihol zahnut :-) druhy krat mi usuel zadok a jaksi sa mi podarilo prejst tu zakrutu driftom - keby som chcel tak to tak neprejdem :-) a potom drifte ma cakala cesta 60 km po neupravenej ceste za snezenia, ble - max 60-70 isiel som v kolone, nikto sa neodvazil obiehat, mali sme pekne rovnomerne odstupy medzi sebou jo a ono to lahucke auto stym tazkym motorom v predu asi neni moc dobre vyvazene, vacsinou mi totiz bere predok ako uchadza zadok, zadok vlasne zatial len raz. Citovat
ozzy56 Odesláno 21. únor 2009 Odesláno 21. únor 2009 kdysi v autoškole nás učili,že dobrý řidič se do smyku vůbec nedostane--předvídá--a tím pádem sníží rychlost vozu :D dnes,kdo pomalu nejezdí driftem a páku ručky furt v ruce--jako by nebyl...:papa Citovat
Marcel505 Odesláno 21. únor 2009 Odesláno 21. únor 2009 automale: Taky záleží na tlumičích, jak jsou na tom a dalších věcech. Je lepší jezdit plynule, ne jak magor, a pokud ti najednou přijde, že jdeš do smyku, šlápnout na spojku a hrát si s volantem - prostě to vyrovnat... Citovat
Mitja Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 V zime s 205kou jezdim rad, je to takovy maly offroad co vyjede snad vsude :-), alespon v mem pripade. Kdyz se s autem poradne szijes, myslim ze nebude problem Citovat
Stiv Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Osobně si myslím že každý řidič by měl přispusobit jízdu stavu vozovky, stavu vozidla a hlavně stavu svých schopností. Někteří tady píšete že při smyku vyšlápnout spojku a kroutit volantem a čekat kam s váma auto doklouže??? Mám 205 třetí zimu vlastně je to moje druhý auto vubec, ale naučil jsem se že když jde auto do smyku(né když už je v nekontrolovanym smyku), tak stačí stočit volant dle potřeby a lehce si hrát s plynem, je to přeci auto s předkem a předek ze smyku vytahuje. Samozřejmostí jsou dobrý gumy:aut Mimochodem svoje první auto škodu 105 jsem rozbil na prvnim sněhu na letnákách [upravil dne 22/2/09 Stiv] Citovat
automale Odesláno 22. únor 2009 Autor Odesláno 22. únor 2009 moje prve auto bola Š120L r.v. 79 - v zime som snou radsej nejazdil, mala len univerzalne gumy a aj v lete ju bol problem udrzat na ceste :-) predal som ju minuly rok za 13000Sk - bola v povodnom stave bez hrdze a mala najazdene cca 30000km. A uz si na 205 v zime trosku zvykam a som rad ze som nekupil 1.1 benzin, takto je auto aspon o cosi tazsie a dobre taha :-) no a tuto zimu este vidrzim a buducu si kupim radsej lepsie zimaky Citovat
Mitja Odesláno 23. únor 2009 Odesláno 23. únor 2009 Ja mam vzadu sjetejsi zimni, ale vzorek tak 4 mm tam jeste bude.. A na predku mam totok , jak rikam, vydrape se uplne vsude : Citovat
automale Odesláno 23. únor 2009 Autor Odesláno 23. únor 2009 tento rok to uz nejak dojazdim a na buducu zimu si kupim nieco take aspon do predu :-) chdievam totiz casto ces taky \"horsky prechod\" - proste troska zakrut a 14% stupanie - a niekedy to tam nestihnu dat do poriadku ako napr. dnes rano, nie je to hlavny tah totiz - ledva som sa tadial prehrabal. zacinam uvazovat nad 4x4 Citovat
Guest Petos Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 jooj matador MP55 to sa ti jazdi :-)..to ide ako traktorky Citovat
Mates1000 Odesláno 30. březen 2009 Odesláno 30. březen 2009 Ja som mal 205 1.9 D a v zime to podla mna chodilo ako tank. Ja som na tom vazne vysiel vsade kam som potreboval. Na nasej fabii 1.4MPI som urcite tak nevysiel ako s 205. Teraz mam 306 1.9 TD a tiez to neni take ako na 205. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.