Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Obávam sa, že na to nie je jednoznačná odpoveď. Otáčky nie sú totiž jediné, čo má vplyv na spotrebu. Ide o to, či dokážeš optimálne využiť za daných podmienok krútiaci moment a výkon poskytovaný motorom. Ideálne je ísť čo najrýchlejšie s čo najnižšími otáčkami čo sú dve protichodné veci. Ako vraví pastorek najlepšie je pohybovať sa okolo otáčok s max. krútiacim momentom nie však za každých okolností napr. keď ideš dole kopcom nebudeš umelo držať otáčky, vždy je lesie vyradiť prípadne brzdiť motorom. Všetko je to o cite, sluchu a zvyku.

Odesláno
Původně zaslal: 306gti6

Ja jazdim vecsinou v meste 50/60km/h na 6stku pri cca 1200-1500ot.ale motor taha normalne nedusi sa

1200 je na benzín určite málo. Jazdi na 5ke. Nemám skúsenosti s motorom ako máš ty ale určite by som sa snažil ich držať minimálne na 1700 - 1800.

Odesláno

benzinove motory su v podstate vysokootackove a dlhodobe nizsie otacky im skodia motor tym trapis sa ti viacej hreje a pri mensich otackach menej tlaci olejove cerpadlo olej do motora a mozes ho aj pridret hlavne ked ho dusis do kopca. Dieselove su zas opacne ale tiez im skodi podtacanie. Tak nejak to je

Odesláno

No praveze viem kedy sa motor dusi akedy nie,je to citit aj pocut urcite ze ked chcem zrychlit podradim ale ked idem 60 na 6stku tak motor ide uplne normale ani naznak toho ze by sa ten motor trapi:neviml

Odesláno

no!ja mam 1,6xs a drzim to do 3000ot a jezdim za 9l:grr

ale měl bych otazku?je normalní když někdy se rozviti lamda?nebo už je špatna?mě se rozvítí většinou když jedu chvíli na 2500-3000ot furt stejnou rychlostí.

[upravil dne 20.2.2009 Pllaša]

Odesláno

Schvalne som sa bol previest a vychadza mi 1500ot na 6stku ked idem 60tkou ale myslim ze v skutocnosti idem 50tkou meral som to radarom lebo tam mam 195/50r15 miesto originalou 195/55r15 a keby podradim na 5 alebo 4ku tak su ot. cca. 2000 a potom to zbytocne dost huci a myslim ze aj papa:)

Odesláno

odkedy zaviedli na slovensku 50tku jazdin na trojke....

nevem prve dni sa mi to zdalo dost hlucne ale zvykol som si jednak nemusim tolko podradzovat a myslim ze na 50km/h je trojka optimum.

Co sa tyka spotreby... cas ukaze....

Odesláno

Já jezdím 50tku taky na trojku na cca 2500 otáček. Vždycky to držím ty 2 až 3tisíce. A šestku tam bohužel nedám :( Leda Rakety, ale to by asi trochu rachotilo :D

Odesláno

Schvalne som sa bol previest a vychadza mi 1500ot na 6stku ked idem 60tkou ale myslim ze v skutocnosti idem 50tkou meral som to radarom lebo tam mam 195/50r15 miesto originalou 195/55r15 a keby podradim na 5 alebo 4ku tak su ot. cca. 2000 a potom to zbytocne dost huci a myslim ze aj papa:)

prave naopak. Pri tych 2000 ot/min ti moze menej papat lebo motor sa tolko nenamaha ako pri nizsich otackach. Len taky priklad neber doslovne je to len obrazne. 4 stupen, 1500 ot/min, 50km/h zmes paliva do valcov 70% benzin 30% vzduch 3 stupen, 2000ot/min, 50km/h, zmes paliva do valcov 30%benzin 70%vzduch. Ale je to len priklad.
Odesláno

Plne suhlasim s kolegom marko306 ja mam ten isty nazor :super

proste jazdit nie za kazdu cenu na co najnizsie otacky ale v tom rozmedzi max krutiaceho momentu.

:xvul a ako zaviedli 50 tak neviem co tam radit... 3 je vela 2300ot/min a na 4 je to dost malo...1500 a menej...

ale ja mam troska iny motor tak tie otacky si nevsimaj...

[upravil dne 20.2.2009 katro]

Odesláno
Původně zaslal: katro

Plne suhlasim s kolegom marko306 ja mam ten isty nazor :super

proste jazdit nie za kazdu cenu na co najnizsie otacky ale v tom rozmedzi max krutiaceho momentu.

:xvul a ako zaviedli 50 tak neviem co tam radit... 3 je vela 2300ot/min a na 4 je to dost malo...1500 a menej...

ale ja mam troska iny motor tak tie otacky si nevsimaj...

[upravil dne 20.2.2009 katro]

ano pan kolega ing katro, ta 50 je na prd.:D pri 60 som ja mal 2000 na 4 cil mam na 4 okolo 1700-1800 a na 3 okolo 2200-2300 ale co uz zvikneme si:nevim ale tiez podotykam diesel
Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Co myslite ake su najoptymalnejsie otacky na spotrebu?:myslim

volnoběh ???:D:aut

No ešte by mohol motor vypnúť a auto tlačiť :myslim

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Původně zaslal: ozzy1956

Co myslite ake su najoptymalnejsie otacky na spotrebu?:myslim

volnoběh ???:D:aut

No ešte by mohol motor vypnúť a auto tlačiť :myslim

Ano,to má motor ideální spotřebu....:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...