jaturn Odesláno 19. únor 2009 Odesláno 19. únor 2009 Kolegové,mohl by někdo podrobněji popsat výměnu vzduchového a palivového filtru(případně i s obrázky),pro motor 1.6HDI,80KW!!Děkuji. Citovat
karel307 Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 Tak přeji hodně štěstí, asi před měsícem jsem to dělal. Fotky mě, bohužel, nenapadlo vytvářet. Palivový filtr je naklapnutý a po vydělání trubek ke vzduchovému filtru stačí vycvaknout hadičky od nafty a směrem k motoru uvolnit západku a vysune se směrem nahoru. Ovšem vzduchový filtr je bonbónek - nejlepší by bylo demontovat stěrače a přechodový plast pod nimi, ale stěrače mi nešly dolů, tak nastalo nimravé povolování šroubků na krytu filtru, to jsou, myslím, imbus 5. Na tom krytu jsou zezadu zuby, takže stačí po vytažení šroubků vysunout kryt, vyměnit filtr a sešroubovat. Tak ještě jednou: hodně štěstí, stejné rady jsem tu s úspěchem sháněl také... Citovat
jaturn Odesláno 20. únor 2009 Autor Odesláno 20. únor 2009 Jo,moc děkuji,vypadá,že to zvládnu.Čeká mne to tak do tří týdnů!!! Citovat
jirkaz Odesláno 20. únor 2009 Odesláno 20. únor 2009 Hledej zpátky \"vzduchový filtr-výměna\". Je to tam popsané i s foto. Citovat
jaturn Odesláno 23. únor 2009 Autor Odesláno 23. únor 2009 Prosím,ještě kde jsou nějaké odvzdušňovací ventilky a ruční pumpička paliva. Citovat
MartinR Odesláno 23. únor 2009 Odesláno 23. únor 2009 A co pylový filtr?Nebyla by nějaká zkušenost.Vím, že by se měl vysunout ten šuplík, ale zdá se mi, že to jde moc těžko, resp. to má velký odpor a vzhelem k samým plastům bych nerad zbytečně něco ulomil.Díky za případný postřeh. Citovat
Martinsk Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 Původně zaslal: MartinR A co pylový filtr?Nebyla by nějaká zkušenost.Vím, že by se měl vysunout ten šuplík, ale zdá se mi, že to jde moc těžko, resp. to má velký odpor a vzhelem k samým plastům bych nerad zbytečně něco ulomil.Díky za případný postřeh. Peľový filter je \"malina\" oproti vzduchovému filtru na 1,6 HDi Citovat
MartinR Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 Původně zaslal: Martinsk Původně zaslal: MartinR A co pylový filtr?Nebyla by nějaká zkušenost.Vím, že by se měl vysunout ten šuplík, ale zdá se mi, že to jde moc těžko, resp. to má velký odpor a vzhelem k samým plastům bych nerad zbytečně něco ulomil.Díky za případný postřeh. Peľový filter je \"malina\" oproti vzduchovému filtru na 1,6 HDi Každopádně díky za radu, výrazně mi to pomohlo. Citovat
Martinsk Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Původně zaslal: MartinR Původně zaslal: Martinsk Původně zaslal: MartinR A co pylový filtr?Nebyla by nějaká zkušenost.Vím, že by se měl vysunout ten šuplík, ale zdá se mi, že to jde moc těžko, resp. to má velký odpor a vzhelem k samým plastům bych nerad zbytečně něco ulomil.Díky za případný postřeh. Peľový filter je \"malina\" oproti vzduchovému filtru na 1,6 HDi Každopádně díky za radu, výrazně mi to pomohlo. Peľový filter sa mení: odstráň tapacír z prednej časti vysuň kryt peľového filtra (nepamätám sa či v ľavo alebo vpravo) sú tam malé dorazy, tak že nič nezlomíš vytiahni starý filter a zasuň nový. Nový filter daj tak aby ti nehrkotal. potom kryt a je to Citovat
jaturn Odesláno 2. březen 2009 Autor Odesláno 2. březen 2009 Tak je vyměněno-ten vzduchový filtr musel navrhnout nějaký moc šikovný inženýr.Takhle by to neřešili snad ani soudruzi v NDR.Asi budu Peugeotu říkat Lakatoš-viz příloha http://www.dj-web.cz/clanky/3-Oprava Citovat
MartinR Odesláno 3. březen 2009 Odesláno 3. březen 2009 Původně zaslal: Martinsk Původně zaslal: MartinR Původně zaslal: Martinsk Původně zaslal: MartinR A co pylový filtr?Nebyla by nějaká zkušenost.Vím, že by se měl vysunout ten šuplík, ale zdá se mi, že to jde moc těžko, resp. to má velký odpor a vzhelem k samým plastům bych nerad zbytečně něco ulomil.Díky za případný postřeh. Peľový filter je \"malina\" oproti vzduchovému filtru na 1,6 HDi Každopádně díky za radu, výrazně mi to pomohlo. Peľový filter sa mení: odstráň tapacír z prednej časti vysuň kryt peľového filtra (nepamätám sa či v ľavo alebo vpravo) sú tam malé dorazy, tak že nič nezlomíš vytiahni starý filter a zasuň nový. Nový filter daj tak aby ti nehrkotal. potom kryt a je to Díkas :-) O víkendu jsem na to koukal a jde to docela dobře.Je tam plast se západkami zespodu potažený gumou, aby se tam nedostaly nečistoty ani případná voda. Citovat
mares Odesláno 7. duben 2009 Odesláno 7. duben 2009 Výměna vzduchového filtru v servisu za 1 025,00 Kč. Citovat
Guest servisman Odesláno 7. duben 2009 Odesláno 7. duben 2009 Původně zaslal: mares Výměna vzduchového filtru v servisu za 1 025,00 Kč. pokud vezmu že v autokelly je vzduch.filtr nejdražší za 475 Kč tak je to pěkná pálka Citovat
MartinR Odesláno 8. duben 2009 Odesláno 8. duben 2009 Pokud koupíš originální Purflux (což je originál, ale zabalen v krabičce Purflux a ne Peugeot), tak vzduchový, olejový a pylový s aktivním uhlím pořídíš na 307 celkem za 1200Kč.A to už je sakra rozdíl. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.