Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mohl by se mi někdo z nafťáků kouknout kolik točí zahřátý 407 2.0HDI na volnoběh? Točí mi lehce pod 800 ot a když auto stojí je takový neklidný, jako bych cítil škubání. Ale nikdy jsem to nesledoval, tak nevím jestli točil víc když to nedělalo. Nemohlo by to mít souvislost s tou vyhlášenou hláškou depolution fault? Ta se mi teď objevila asi třikrát, tak chci zajet na diagnostiku.

Odesláno

Ajaj, díky, a to jsem fakt použil hledání:mad:. Uvidím co na to ta diagnostika. Ješte teda podotázka... na diagnostice zjistí od čeho v minulosti ta hláška vyskakovala, i když už momentálně nesvítí? Mě se rozsvítí na půl vteřiny vždycky ráno cestou do práce na úplně stejným místě a pak je zase pokoj. Díky

Odesláno

Tak to bych byl v pytli, za tu půlsekundu co to svítí do servisu nedojedu. Hláška vyskočí na displeji rozsvítí se kontrolka a auto v ten moment ztratí úplně tah, Ale fakt sotva na půl sekundy. Pak vše odpadne, hláška není ve warning logs a auto jede dál. A stává se to pravidelně ráno a na stejným místě asi po ujetí 10 km pak už nic a odpoledne taky klid, až zasráno.

Odesláno
Původně zaslal: Sobull

Ahoj, mohl by se mi někdo z nafťáků kouknout kolik točí zahřátý 407 2.0HDI na volnoběh? Točí mi lehce pod 800 ot a když auto stojí je takový neklidný, jako bych cítil škubání. Ale nikdy jsem to nesledoval, tak nevím jestli točil víc když to nedělalo. Nemohlo by to mít souvislost s tou vyhlášenou hláškou depolution fault? Ta se mi teď objevila asi třikrát, tak chci zajet na diagnostiku.

Moje auto se chová úplně stejně jak to popisuješ. Otáčky i ta jemná vybrace. Dřív jsem měl 406ku 2,0 benzín a tohle auto nebylo vůbec slyšet a motor se ani nehnul. Když jsem si koupil 407 2,0 HDI, tak jsem to pořád srovnával a měl pocit že není něco v pořádku. Ale Diesel je v těhle teplotách prostě trošku hlučnější a neklidnější než benzín. Už to neřeším.

Odesláno

Taky to cukání moc neřeším, možná to dělalo i dřív, ale nevšiml jsem si toho, teď to víc pozoruju když skáče ta hláška. Když zastavim na křižovatce tak jako bych přes pedál brzdy a sedačku cítil občas cukání...

Ty otáčky teda souhlasí.

denoo: To bych nerad vyplázl ranec za dia aby nic nenašli. Mimochodem. kolik to asi v peugeotu stoji?

Odesláno

JO přesně tak. Taky to cítim v sedačce i z volantu. Auto je trošku neklidný a nepravidelně se mele. Ale jen jemně a nepatrně, aby si někdo nemyslel že máme nějaky roztřepaný herky :) Ještě k ty hlášce, tak ta se mi neukazuje a vůbec nevím co to má být. Psal si něco o vyhlášený hlášce depolution fault, ale já to slyším poprvé. Napíchnutí stojí v každým servisu jinak. Cenu dílu a časovej plán na určitej úkon mají stanovenej stejně v tabulkách (teď mám na mysli jen origo servisy peugeot), ale hodinovou taxu si určujou sami. To znamená, že ti řeknou: díl stojí 1000kč a trvat to bude cca hodinu když nebude žádná komplikace. A stát to pak bude 1500kč a jinde 1900kč, protože si na hodinu berou 500,- a ti druzí 900,- . A tak je to i s napíchnutím. U nás jsem dával 700,- a mám pocit že v Jihlavě si berou 900,-.

[upravil dne 19.2.09 Sved]

[upravil dne 19.2.09 Sved]

Odesláno

Jojo je to jak píšeš, žádný kostitřas:). Spíš sem si toho dřív nevšimnul.

Já to zkusím v Pardubicích, tak uvidím kolik tam nechám za diagnózu, měnit od nich nic nechci.

Jestli tu hlášku neznáš, tak to buď rád.

Odesláno

to se mi taky stává,ale jen když jezdím v nižších otáčkách,aniž by seplo turbo,hlavně po městě,ale jakmile jezdím ve vyšších ot.,tak nic,jo jinak se to chová,když tam dám VIF,ten je super

Odesláno

Kolísanie otáčok môže mať veľa príčin napr. zvýšený odber el. energie (zapnuté sahary, vyhrievanie skla), zapnutý kompresor klimatizácie, prebiehajúca regenerácia FAPu a ešte množstvo poruchových stavov.

Odesláno

Taky mám otáčky 790 a auto se neškube.Spíš se jen mírně chvěje jak jsou otáčky nízké.Taky jsem se na to ptal v servisu a 407 prostě tolik točí.Já bych je klidně na 850 zvedl:mrk

[upravil dne 19.2.09 Zipík]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...