Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

zdravím,každé ráno příjdu ka autu a odjedu,mám pedál tvrdý ale absolutně mi nefungují brzdy,asi po 500 m je vše ok,to se opakuje každé ráno,pokud bylo pod 0,tedy mrzlo,nevíte čím to?děkuji

Odesláno

ked pedal nejde stlacit a aj ked nan slpaes a auto nebrzdi to znamena ze v posilnovaci nieje podtlak.

a ked ti to robi len pri mrazoch je mozne ze sa tam dostala vlhkost.

Odesláno
Původně zaslal: NO3IA

asi jsem to špatně popsal,myslel jsem tím,že pedál se chová uplně běžně,jen při sešlápnutí se nic neděje.

A je pedál tvrdší? Ak ano tak to môže byť ten ventil.

Odesláno

nene,pedál se chová uplně normálně,není v tom rozdíl,jen při sešlápnutí se nic neděje

Teoreticky byto mohli byť mokré alebo omrznuté kotúče.

Odesláno

to mně taky napadlo,sněhu je hodně a ještě mám poklice,není tam vidět,první začne brzdit zadek a pak předek,myslím si že mi zustane na kotoučích nebo destičkách sníh,roztaje a pak zmrzne.ale zaráží mně proč :myslim

Odesláno

to mně taky napadlo,sněhu je hodně a ještě mám poklice,není tam vidět,první začne brzdit zadek a pak předek,myslím si že mi zustane na kotoučích nebo destičkách sníh,roztaje a pak zmrzne.ale zaráží mně proč :myslim

Okolo bŕzd máš sneh. Kotúče sú teplé, sálaju teplo a čiastočne ho roztopia. Natečie na kotúče ktoré chladnú, tak sa vyskytne po čase i namrznutá vrstva. Je to normálny jav.

Podobne je to i s vodou. Niektoré moderné autá majú systém že ak sa používajú stierače tak v pravidelných intervaloch ľahko pribrzdia aby osušili kotúče.

Odesláno

jojo,tomu všemu rozumím a tak jsem to myslel,ale proč to dělá jen mně...

není to zrovna příjemné.

Robí to všetkým ale možno menej výrazne. Môže to ovplyvniť tvar disku, krycí plech kotúča, absencia podblatníkov... Stačí s tým počítať a ráno prvý krát brzdiť skorej a dlhšie. Ja by som to riešil tak že ráno zo studeným motorom idem i tak prvé desiatky metrov pomaly tak trošku stupím za jazdy na brzdu. Stačí uplne málo, iba oprieť doštičky. Očistíš disk a je to.

Odesláno

to víš že s tím počítám,těch 500 m mám z kopce a jsou to 2 křižovatky,kde jsem na vedlejší.jen už jsem jednou spěchal a zapomněl nato,vjel do křižovatky,stoupl na brzdy a nic,jet tam auto,tak mně nabral 50kou do boku.

Odesláno

kedy si naposledy menil brzdovu kvapalinu? Moze byt, ze pri piestikoch v brzdach sa ti uz vykondenzovala voda a ta ti tam zamrza. Skus odvzdusnit kazdu brzdu aspon po jednom deci z kazdej nechaj vytiect a potom skus zabrzdit ci sa ti nezlepsi ucinok brzd.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

jojo,tomu všemu rozumím a tak jsem to myslel,ale proč to dělá jen mně...

není to zrovna příjemné.

Robí to všetkým ale možno menej výrazne. Môže to ovplyvniť tvar disku, krycí plech kotúča, absencia podblatníkov... Stačí s tým počítať a ráno prvý krát brzdiť skorej a dlhšie. Ja by som to riešil tak že ráno zo studeným motorom idem i tak prvé desiatky metrov pomaly tak trošku stupím za jazdy na brzdu. Stačí uplne málo, iba oprieť doštičky. Očistíš disk a je to.

No ale přeci mu to nemůže přestat brzdit úplně. Tady bych neviděl problém v mokrých kotoučích. Vím, že se sníží účinnost brzd když navlhnout, např když vyjedu z myčky tak je to poznat, ale nikdy ne natolik aby to přestalo brzdit úplně. Potom stačí párkrát přibrzdit, aby se brzdy zahřáli a voda odpařila a je to v pohodě.

Odesláno

zdravím,každé ráno příjdu ka autu a odjedu,mám pedál tvrdý ale absolutně mi nefungují brzdy,asi po 500 m je vše ok,to se opakuje každé ráno,pokud bylo pod 0,tedy mrzlo,nevíte čím to?děkuji

Máš v autě protiblokovací systém ABS???

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...