jp Odesláno 23. únor 2009 Autor Odesláno 23. únor 2009 Jo jo i po nastartování. To jo krokovej motor a map senzor měněnej zbytečne, vitr v peněžence. Kdyby je někdo chtěl tak je prodam. Citovat
Guest servisman Odesláno 23. únor 2009 Odesláno 23. únor 2009 nevím mne to chcípalo po nastartování musel jsem drobet držet pedál plynu aby nechcípl.řešil jsem to čidlem teploty /zelené na termostatu/a od té doby mám už skoro 3 roky pokoj.Pokud byl ale motor teplý tek nechcípal držel volnoběh,ale u studeného to byla katastrofa Citovat
jp Odesláno 23. únor 2009 Autor Odesláno 23. únor 2009 To jo v tomhe případě to je určitě teptoní čidlo, ale mě to i při -20ti stupních drží volnoběh perfektně, snahu chcípnout to má jen při tom vyšlápnutí spojky, po brždění motorem, pokud je ovšem motor studenej a otáčky při brždění motorem v okamžiku sešlápnutí spojky větší jak 1400. Ovšem vyloučit se to zelený čidlo nedá. [upravil dne 23.2.09 jp] Citovat
enikybeniky Odesláno 23. únor 2009 Odesláno 23. únor 2009 Můžu poprosit ještě někoho dalšího, aby mi potvrdil nebo vyvrátil správnost svícení tý kontrolky (viz výše)? Nějak nad tím pořád přemýšlím a fakt si to do teďka nějak nevybavuju. Tak ať mám klidný spaní. Díky všem! Citovat
urdemala Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 takže abych upřesnil jak to dopadlo u mě - motor je po výměně ventilu, nový těsnění pod hlavou, nějaký gufera, nový rozvody i s pumpou, klíňák a napínák klíňáku nebo co, oprava hlavy (sedla, rovnání), ještě jsem na něco asi zapomněl. Ale důležitý je, že mi to za dva dny ještě NECHCÍPLO. a to se ho snažim vyprovokovat :-) takže motůrek zatim šlape jako hodinky, doufam, že bude i nadále Citovat
jp Odesláno 28. únor 2009 Autor Odesláno 28. únor 2009 Dneska jsem vlezl pod auto rozpojil výfuk a katalizátor je dobrej, skoro jak novej. Tak nevim co to bylo za rány ve výfuku. No to je jedno. V odstraňování problému se chcípánim budu pokračovat teplotnim čidlem, ale nevim přesně kdy... Ale už mi to tak moc netrápí, po výměně mapu je to lepší a míň náchylný na zdechnutí, vlastně se to od té doby stalo jen jednou. A na závěr taková perlička, byl jsem na horách a cesta tam a zpátky vesměs po karlovarce, ve dvou lidech v příšernym počasí, na otočku během jednoho dne 340km, spotřeba 6,07 l na sto dle tankování. To mě překvapilo, moc jsem to totiž nešetřil, ale taky příliš nezavodil, na karlovarce to ani moc nejde. Normálně jezdim za 7,5-8.5l. Citovat
jp Odesláno 5. březen 2009 Autor Odesláno 5. březen 2009 Tak to vypadá, že jsem přišel na podstatu problému (propadání se volnobězných otáček a jejich kolísání). Rozhodl jsem se, že než zase vyměnim nejakou součástku, která bude dobrá raději vyčistim těleso skrtící klapky a vše prohlédnu. A tak jsem těleso klapky rozebral důkladně vyčistil všechny kanálky konektory a tak. No a pak jsem si šel prohlédnout všechny hadičky co vedou do tělesa klapky a ejhle. Pod krokový motorek vedou dvě podobné hadičky odvětrání, jedna tušim z nádrže(spodní) a druhá (horní) je odvětrání klikové skříně, tahle horní hadička měla na svém plastovém konci, který se připojuje přímo do prostoru krokového motorku gumový O krouže hodně ubroušeny, tak 75 procent materiálu, no zkrátka těsnit to nemohlo. Čiste náhodou jsem si minulý týden za osm korun koupil v globusu sadu padesáti O kroužků a jeden byl k nerozeznání stejnej průměr. Všechno jsem smontoval a musim říct že teď ani náznak jakého koliv propadu pod volnoběh. Samozřejmě to budu ještě týden testovat a pak dam vědět, obvžláště ranní cesty do práce to prověří. Jinak to těsnění je v háji proto, že se tam ty hadičky ač jsou drženy v ve své pozici krokáčem mohou dost pohybovat a to těsnění se proklepe. Na internetu jsem se dočetl, že jakákoliv sebemenší netěsnost za škrtící klapkou, což je tento případ dokáže udělat s volnoběhem právě takový věci co se děli mě. Citovat
enikybeniky Odesláno 5. březen 2009 Odesláno 5. březen 2009 Tak to je ok. Já jsem se o tom bavil s mým dvorním mechanikem, o tom, že při brždění motorem mi občas na chvilinku padnou otáčky pod volnoběžné a pak se vrátí a říkal, že tady to je v poho. Že jak se při brždění motorem vypne vstřikování paliva a pak se vymáčkne spojka, tak může chvilku trvat, než se systém vzpamatuje. Nechcípá to, děje se to vzácně, tak to zatim neřešim. Každopádně v pondělí mi to napíchne na diagnostiku, páč se mi nelíbí ta svítící kontrolka autodiagnostiky ještě 4 vteřiny po startu, tak uvidíme, na co všechno se nepříjde... Citovat
jp Odesláno 5. březen 2009 Autor Odesláno 5. březen 2009 Tak mi to nedalo šel jsem se ti na to podívat, měl jsem pocit, že mi kontrolka svítí několik vteřin po startu, zjistil jsem že tomu tak neni, zhasne okamžitě ještě při startování. Je teda fakt, že jsem před pár hodinam dělal reset řj. To že se odpojuje řívod paliva je pravda, ale motor by si s tim měl umět poradit, už při 1300rpm začne zase pouštšět palivo a na to jsou potřeba jen zlomky sekund, takže nesouhlasim s tim že je to normální. Pravdepodobně je tam vždy něco spatně v mém případě to sálo do prostoru krokáče falešnej vzduch. Pak si s tim ani ta ř.j. neporadí. Nechci delat proroka, chce to ještě víc vyzkoušet jestli to bylo opravdu tim O kroužkem, nicméně vše tomu nasvědčuje. [upravil dne 5.3.09 jp] [upravil dne 5.3.09 jp] [upravil dne 5.3.09 jp] Citovat
jp Odesláno 5. březen 2009 Autor Odesláno 5. březen 2009 v takovim stavu tam těsnil O kroužek. Citovat
jp Odesláno 5. březen 2009 Autor Odesláno 5. březen 2009 Tady na tý hadičce se kroužek nacházel. Citovat
enikybeniky Odesláno 9. březen 2009 Odesláno 9. březen 2009 Tak kontrolka mi už zase (jak dlouho?) zhasíná hned při startu, 2 starty po sobě. Tak mi teda řekněte.... Každopádně to je dneska na dia, tak uvidíme, jestli něco vyhodí. Včera ráno do práce ještě 4 vteřiny po startu svítila, ale z práce už ne. A dneska ráno do servisu už taky ne... Citovat
Ferry Odesláno 9. březen 2009 Odesláno 9. březen 2009 hele, ja vypozoroval, ze tuhle mi svitila taky trochu dele, stalo se mi to pote, co mi hned po natoceni motoru zase chcipl ( ve vetsine pripadu cca 95% startovani motor po startu bezi a drzi volnobezne otacky v pohode ) pri opakovanem startu trvalo startovani o vterinku dele nez obvykle a kontrolka svitila jeste asi sekundu pote co motor uz naskocil a bezel, tipoval bych to na spatny signal od lamby, ktera vyhodnotila smes jako bohatou ( do vyfuku se mohlo dostat trochu nespalene smesi z nektereho z valcu ) kdyz si vyblikam pamet zavad RJ tak mam vzdy ulozen kod 42 a 52, prvni je bohatost smesi mimo toleranci, druha jsou vstrikovace, u mne to ale ma urcite souvislost s LPG zarizenim a s prepinanim mezi benzinem a LPG Citovat
enikybeniky Odesláno 10. březen 2009 Odesláno 10. březen 2009 Takže je po diagnostice a ta vyšla dobře, žádná chybka krom ztráty napětí, což je prej víceméně normální. Kontrolka nyní zhasíná k mé plné spokojenosti, takže to neřešim, přestalo to samo. Spíš mě (i mechanika) nenechává klidným teplota. Jsem po výměně termostatu, ale když jedu větší vzdálenost mimo město, tak trvá hezkých 30 km, než se podle budíků dostanu na provozní teplotu cca 85 - 87 stupňů... Ve městě se tam dostanu celkem rychle. Jinak ty dálky jezdim tak za 80 - 83 stupňů. Termostat novej, chladička nová. Jakmile se dostanu na tu provozní, tak už jí dolu nepustí, takže termostat ok... Co by to mohlo být? Čidlo pro řídící jednotku nebo pro budíky, či snad něco jiného? Sorry, jestli jsem už Citovat
jp Odesláno 10. březen 2009 Autor Odesláno 10. březen 2009 No já teda nevim jestli je čim se znepokojovat, ale moje auto i po dvouset kilometrové jízdě drží 80. To je podle mě správná teplota, neměla by být nižší, ale ani příliš vyžší. Většina benzínových aut co jsem měl držela 80. I tátova 405td drží 80 pokud se jí příliš nešlape na krk. Citovat
Guest servisman Odesláno 10. březen 2009 Odesláno 10. březen 2009 během jízdy okolo 80-85 jen pokud courám po městě tak je i 100,ale záleží zda-li je léto .Taky záleží pokud se někdo hrabal v budíkách jako podsvícení tak ručičky nedá na 100% stejně jak byly.Další faktor je jaký jetam termostat u 16V má býti 83st já tam mám třeba 87 na zkoušku takže m,ne drží okolo 85 st na budíkách;) Citovat
enikybeniky Odesláno 11. březen 2009 Odesláno 11. březen 2009 No tak jestli je to takhle, tak by to bylo v pohodě... Termostat mám Motorcraft 83st., takže podle budíků by se po těch 30 km ani nezačal otvírat... No, taky je ještě docela kosa. Citovat
jp Odesláno 11. březen 2009 Autor Odesláno 11. březen 2009 Tak jsem týden testoval a musim říct se smutkem v duši, že ani výměna zdevastovaného těsnění na hadičce co vede do tělesa škrtící klapky neodstranila problém se chcípanim motoru za studena po sešlápnutí spojky. Nicméně po výměně je určitě méně náchylný ke zdechnutí. Ale neni to ono... Citovat
enikybeniky Odesláno 14. březen 2009 Odesláno 14. březen 2009 Tak zpátky k mé kontrolce Už je to od včera zase tady, své pravidelné 4 vteřinky si drží, už to neřešim. Pár dní to vydrželo v pohodě, tak jsem měl radost, tak se budu zase těšit, až se to vrátí zpátky do pohody. Časem zkusim nechat udělat svíčky, jestli to bude mít vliv. jp: a to zelený čidlo jsi ještě pořád nezkusil? Citovat
jp Odesláno 3. květen 2009 Autor Odesláno 3. květen 2009 Zelený čidlo jsem zkusil a nic. Pořád chcípá.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.