Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Za studena chcípne po sešlápnutí spojky-VYŘEŠENO!

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj mam problém, při brždění motorem a sešlapnutí spojky se mi občas stane, že mi spadnou otáčky pod volnoběžné a teď to začalo i chcípat. Děje se to pouze u studeného motoru, po zahřátí je vše ok. Jinak volnoběh drží perfektně, krokový motor je vyčištěný , svíčky nové, lamda nová. Mam podezření na krokový motor.????

[upravil dne 18.12.09 jp]

Odesláno

nesrouboval jsi pri cisteni toho krokoveho motoru s tou hridelkou co z nej vyleza ? jestli jsi s ni pootocil byt jen o jednu otacku, strhly se vodici vystupky a pak uz krokac vetsinou takhle blbne, nestiha doregulovavat, protoze se zasekava

[upravil dne 4/2/09 Ferry]

Odesláno

Nešrouboval, asi před dvěma lety když jsem ho čistil jsem snim ručně vyjel ven a dovnitř, jenže až do teď běhal bezvadně. Ani nevim, že se dá nějak šroubovat.

Odesláno
Původně zaslal: jp

Nešrouboval, asi před dvěma lety když jsem ho čistil jsem snim ručně vyjel ven a dovnitř, jenže až do teď běhal bezvadně. Ani nevim, že se dá nějak šroubovat.

no prave ze neda, tim ze se rucne vyjede a zajede se ponici ty vodici vystupky uvnitr a ten pistek se pak zadrhava, nebo protaci na miste, pred dvema lety se asi nacnuly a postupem casu se odrbaly tak ze ted blbne

Aspon ja jsem s tim mel takovou zkusenost, taky jsem ho pri prvnim cisteni, kdyz jsem to jeste nevedel rozsrouboval a do pul roku byl totalne spatnej, po vymene za novy vse v poradku ( kdyz jsem pak ten starej rozebral, bylo v nem spoustu plastovych \"spon\" a pilin )

Odesláno

No tak to bude ono, myslel jsem si to. Teď jsem to byl projet a všiml jsem si další věci, že když při stání sešlápnu plyn a vytočim motor, plyn pustim tak spadnou otáčky pod volnoběh a pak se chytnou zpátky, u teplého motoru, tohle to taky nedělalo. Pozítří zajedu pro krokáč do benexu, se slevou ho tam maji asi za 1700kč. Ještě by mě zajímala taková věc. Když jede 406 z kopce, brzdí motorem, vypne se palivo, jestli se taky zavírá krokáč?

Odesláno

Tak se nepovedlo, vyměnil jsem krokáč za nový a zresetoval ŘJ, chvíli to vypadalo jako dobrý, ale dnes ráno to zase chcíplo. Co by to mohlo dělat? Čidlo teploty, MAP, čidlo klepání, mohl bych taky zkusit diagnostiku.

Odesláno

jó čoveče, tak jestli na to příjdeš, aniž bys vyměnil půlku všech čidel a senzorů, tak by ses mohl dostat do síně slávy místních techniků :-) mimochodem odku, že jsi?

Odesláno

Jsem z Mlečic a obávam se toho, že to k tomu sklouzne, budu prostě měnit a měnit. Prolejzal jsem trochu forum a našel jsem, že stejný problém vyřešil někdo u 106 1,4 výměnou map senzoru, tak ho taky zkusim a uvidim.

Odesláno

mě třeba taky padá volnoběh, při podobný situaci - většinou, když brzdim motorem na dvojku a pak normálně vyšlápnu spojku - už jsem se s tim ale naučil jezdit, chce to vyšlapávat víc než velmi pomalu :-) a volnoběh drží. momentálně mam motor rozebranej, takže jsem zvědav, jestli to bude dělat i po opravě, třeba zrovna tenhle problém byl znamením o blížící se nepříjemnosti v motoru, která mě nakonec potkala

Odesláno

urdemala: A co Tě nakonec potkalo? By mě to taky celkem zajímalo. Jednou mi to na místě chcíplo, ale už se to dlouhou dobu drží. Ale právě že taky občas po brždění motorem a vyšlápnutí spojky, příp. na neutrál sleduju, jak otáčky klesnou pod volnoběžné - cca 700 - 750, ale okamžitě se to vyrovná zpátky. Tak mě zajímá, jestli to mám začít řešit hned nebo je to prostě nějakej občasnej náhodnej jev a dokud to nechcípá, nemusim to řešit...

[upravil dne 17/2/09 enikybeniky]

Odesláno

Dneska jsem koupil MAP senzor od bosche v elitu, zítra nebo pozítří ho vyměnim. Jsem na to zvědavej, protože co jsem to tu tak prolejzal většina lidí u 406 to řešila spíše neúspěšně výměnou všeho možného kromě MAP senzoru. Mohlo by to být ono, uvidíme.

[upravil dne 18.2.09 jp]

Odesláno

No, docela drahá sranda, tak pak dej vědět, jak jsi dopadl. Jakmile to chcípne, taky to začnu řešit.

I když koukám, že ty MAP-senzory jsou pro rok 99 a výš, tak jestli se nás to týká... :myslim

[upravil dne 18/2/09 enikybeniky]

Odesláno

vim ze jsem nekomu radil vymenit MAP senzor po telefonu a pak mi zpatky psal ze mu to pomohlo, taky mel problemy s otackama.

Jinak MAP senzor ma kazdej motor s ridici jednotkou, RJ musi nejak poznat jake mnozstvi vzduchu jde do sani a to pozna prave diky signalu z MAP senzoru, takze to neni jen u motoru 99 a vys

Odesláno

Tak pozor na ten Facet v benexu za 1300, ma jinej konektor, já jsem tam totiž dneska byl a porovnával to. Senzor je stejnej, ale konektor jinej (má takovej zub a menší rozteč pinů) a s konektorem na 406 nejsou schopni obědnat. Tak jsem se naštval a jel do elitu, tam mi nabídli dva, jeden od facet a jeden od bosch, oba měli konektory na 406. Vzal jsem levnějšího bosche za 1700.

Odesláno

jp: Tak jak jsi dopadl? Už jsi vyměnil ten senzor? Nějaká změna k lepšímu?

Jinak, lidi, jak dlouho vám svítí kontrolka autodiagnostiky motoru po nastartování? Nevím, jestli to dělalo vždycky, ale teď jsem si všiml, že po nastartování vydrží svítit ještě 3 - 4 vteřiny a pak vždycky zhasne a až do příštího startu se nerozsvítí. Je to normální nebo to něco značí a můžu se připřavit na diagnostiku?

Odesláno

Tak to nebyl ani map senzor ani krokáč, sice se to trochu zlepšilo, nechcípe to tak často, ale podsta problému nevyřešena.:( Něco se stalo včera ráno po cestě do práce. Při akceleraci se najednou rozvibroval celý výfuk, vydával hrozný zvuky, ozývali se i plechový zvuky kravál, dunění a to i po sundání nohy s plynu. Za chvíli se to uklidnilo, auto jelo normálně. No problem. V první chvíli jsem myslel, že mi upadl výfuk, že přeskočil rozvoďák, ale pak mi došlo, že se mi asi rozletěl můj dva a půl roku starý univerzální katalizátor. Takže je možné, že to chcípání za studena může mít nějakou souvislost se špatnym katem, může to být přidušený nebo tak něco..? V sobotu se dostanu pod auto, podívam se jestli je tam vložka v katalizátoru, pokud nebude mam doma originální kat a vetknu ho tam, pak uvidíme jestli se zlepší to raní chcípání po sešlápnutí spojky. Jestli ne pujdu vyměnit teplotní čilo pro ŘJ. Jestli ani to ne tak už nevim.

Odesláno
Původně zaslal: jp

Ta tvoje kontrolka je normální, mě svítí zhruba taky tak dlouho.

Takže i po nastartování? Uf, díky. ;) Jj, to teplotní čidlo mi tady bylo taky razeno, ale chcíplo mi to zatím jenom jednou, tak to nechávám být. Ale bylo by to rozhodně levnější řešení než ten MAP-senzor. :)

[upravil dne 23/2/09 enikybeniky]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...