Bobo.KH Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 Původně zaslal: chuck11 Původně zaslal: Bobo.KH Zdarec v cera sem prodal tuhle-mrkni na to.Byl sem sni velmi spokojeny Zde Kdyz bych nekdy casem chtel zase navigaci sel bych do tyhle,vyborna z ceskymi hlasky. Tak do DYNAVIX 8 [upravil dne 9/2/09 Bobo.KH] [upravil dne 9/2/09 Bobo.KH] [upravil dne 9/2/09 Bobo.KH] Sakryš ses ozval až po prodeji bych ji od tebe vzal:nevim [upravil dne 9.2.2009 chuck11] Bohuzel do hodinky co sem ji tam dal byla pric;) Citovat
destiny Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 Původně zaslal: Lubk0 K navigaci, ano do PDA bych nedaval nic jineho ako IGO, psal sem to i vyssie. Takze som jednoznacne za ... Destiny, s tebou zdaleka nesohlasim... Moralne to tak mozna je, ale to je vse... Povim dva pripady. Chces navigaci. Ty prides do kramu, a vyhodis za ni nemale prachy, pocitane na tisice, ne na stovky jako uvadzas vyssie. Pak to jeste sezenes s obmedzenym mnozstvem map, a jak se psalo hore, vetsinou s aktualizaci na 2 roky. Dostal si soft, ze nekolik tisic korun, s 2 rocnou dobou aktualizacie. SI podstivy. V inom pripade zapnes net a strycka googla. Vetsinou do nejakych par minut mas funkcni odkaz na cracklou verzi, kterou uz pouzivaju sta tisice lidi. Stahnes si ji i ty, vlozis do PDA, a hotovo. Pak staci raz za cas stahnout crackle aktualizovany mapi, a hotovo. Toto vse. Nedal sem ani korunu, muzu mit mapy komplet, a hotovo. V prvnim pripade sem cestny, a vyplacl sem nekolik tisic ktere nikomu nijak nepomohou. V druhem pripade sem \"zlodej\" ktery by se dal prirovnat zlodejovi ktory ukrad zrnko obily s nekolko tonoveho nakladu ... ale mam vsechny penezi ve vacku, a muzu je minout na ine veci... Osobne nezarabam 100 litrov mesacne, a ani moji rodicia su neni milionari aby ma mal kto sponzorovat, a neni som ani podnikatel ktory nemusi pohnut prstom. Nez neco koupim, zvazim si to, a vyhadzovat zrovna tisice korun za navigaci, kdyz kazdy dalsi 100 tisice lidi se na to vybodnou, a stahnou si ji mi neni dle gusta... A taky neverim, ze vsechno co mas v PC nainstalovano, je origo verze Myslel jsem si, ze uz na toto tema nebudu reagovat, ale tento dementni nazor nemuzu nechat bez komentare. Omlouvam se tedy vsem za offtopic. Tak tedy kdyz pouziju Tve prirovnani, pises, ze jsi ukradl pouze jedno zrnko obili z tunoveho nakladu, takze se podle Tebe asi nic nedeje. V dalsi vete pises, ze to tak stejne dela dalsich 100tisic lidi. Takze majiteli tunoveho nakladu nezbyde nic. Ted mi rekni, proc by tedy to obili vlasne mel pestovat, kdyz mu ho (sice po zrnku, ale vsechno) rozkradou? Je logicke, ze stejne je to i s tou mapou. Pokud ji kazdy ukradne a nikdo nekoupi, tak ani nebude co krackovat, protoze se vyrobce na vyvoj vysere. V podstate je to i duvod vysoke ceny, na kterou si stezujes. V te cene jsou i zohledneny nelegalni kopie. Kdyby neexistovalo piratstvi, firmy by mely vyssi profity a tedy i manipulacni prostor pro snizovani ceny. Pak by treba byly i ty aktualizace zadarmo. Je potreba se ta to podivat z druhe strany. Asi mas pocit, ze kdyz si software koupis, tak budes za blbce. Jestli to beres takto, tak bud rad, ze tu porad alespon nejaci blbci jako jsem ja jsou a software si kupuji. Protoze jen diky temto blbcum mas Ty co krast. Pro ostatni cleny: Slibuji, ze uz na toto tema opravdu nebudu reagovat. Protoze jestli to ani po tomto nechape, stejne to nema cenu. Cus, Destiny Citovat
gedu Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 :blablablano comment :):):):) [upravil dne 22/2/09 gedu] Citovat
Vvitty Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 2gedu: budes se divit, ale takovi jsou. a neni to proto, ze by nemeli pocitac... dal sem tato debata skutecne nepatri co ma kdo doma na svem pocitaci je mi celkem jedno, ale neprobirejte to verejne tady Citovat
punkac Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 ad navigace) používám tomtom (legální verze) pro symbian v N70 s gps modulem LD-3W sice se pro mou verzi už nedělají mapy, ale to mi opravdu nevadí - že je někde kruhák a já tam mám normál křižovatku? Pche Největší výhodou je malá velikost a možnost použití i při pěší turistice (díky jednomu studentovi, který vyvinul symbian prográmek (zdarma), který umí v modulu zapnot funkci přesného zobrazení polohy pro rychlosti menší než 6km/hod. Jinak v autě ukazuje s největší přesností v jakékoliv rychlosti. Ve štychu mě nechal jen jednou, když jsem jel UL-PHA-HavlBrod(20 km před Brodem zahlásil v polích \"dojeli jste na místo určení , při cestě z5 ukazoval dobře). V létě jsem si pořídil mininotebook Asus EEE 901 a posléze jsem se začal zajímat o všechny možné periferie, samozřejmě jedna z prvních byla navigace navilock do USB plus originál software navigator 8 (soft nějaký 3000Kč ) Navigace má oproti tomtomu v mobilu(jinou verzi toma neznám, tak nevím jestli ostatní mají tuto nectnost taky) jednu podstatnou výhodu teda velikost dyspleje je jasná volba, ale po přejezdu hranic mapa pokračuje dál a nemusím nic přepínat - tomtom je hluchý a musím přepnout USB modul jsem musel pořídit v zápětí protože nokiáckej modul se odpojoval od notebooku a celkově byl s notebookem nestabilní (s mobilem fachá bez nejmenšího problému) Celá tato legrace mě vyšla na necelé 4200 kč Tak klady jsem vypsal a teď jedna nectnost k navilocku. Když jedu do 50km/hod, ukazuje v pořádku, ale když jedu rychleji tak má spoždění třeba i 200 metrů podle rychlosti vozu, když spomalím, tak se do 5 vteřin zkalibruje na přesnou pozici. Nedělá vám to podobné, nějaké řešení Zkoušel jsem ještě trial IGO 8 pro PC a tam je to zpožďování stejné, ale modul hlásí 100% stav připojení tak nevím tak a teď k tomu jestli warez či legál...Stejně jako Destiny jsem to nevydržel a napsal \"sloh\" viz níže - omlouvám se za Tak jednoznačně legál! Prostě na co nemám to nekradu!!! Tomtom jsem sice neplatil, ale je legál. Koupila mi ho kamarádka za instalaci elektriky v jejím bytě WG v Heidelbergu, když jsem říkal, že peníze nechci, tak se revanšovala tomtomem. Navilock jsem si koupil sám a Lubko a ostatní vězte, že mi to nespůsobilo žádnou újmu Jestli se hájíte, že jste studenti, nevyděláváte nebo na to nemáte, tak holt budete muset počkat, až na to mít budete! Kecy typu vezmu jen zrnko tě v žádném případě neomlouvají! Prostě vynech v pátek jedno pivko a uvidíš jak najednou začnou zbývat prachy na \"zbytečnosti\" typu navigace Jo soft v pc jsem měl nelegál na koleji v roce 1998 nyní mám vše legální a jsem rád, že jsem se od warezu oprostil woknaXp a office2k3 mě vyšlo celkem na necelý 4 klacky za domácí verzi (koupeno v roce 2006, stále funguje aktualizovat na nové verze zatím netřeba) Jinak všecky programy buď byly dodány s hardware nebo jsou to free verze volně stažitelné z netu (na co photoshop když je gimp a na to mé upravování fotek stačí i FastStone Image Viewer, kterej je zdarma) mimo dvou věcí a to je total commander (tenkrát 20€) a winrar (23€ za licenci koupil jsem si z bratrem multilicenci na dva pc ) Je jedno jestli někdo krade basu piva a láhev borovičky nebo zrnko písku v moři softwaru Toliko o warezu a heslo na závěr Nebát se a NEKRÁST!!! ještě jednou se omlouvám za Citovat
chuck11 Odesláno 23. březen 2009 Autor Odesláno 23. březen 2009 Tak sem nakonec vybral Tomtom Go 730 Traffic Zatím sem spokojen,aktualizoval jsem si mapy a další blbinky tak uvidíme;) Citovat
lape Odesláno 23. březen 2009 Odesláno 23. březen 2009 Otec si koupil Garmin nuvi200(je to snad úplně nejzákladnější a nejlevnější navigace od Garminu),protože to použije jednou za uherský rok a potřeboval se dostat v Brně na akci a nechtělo se mu bloudit po městě.A velice si to po příjezdu domů pochvaloval.Že ho do přivedlo bez problémů,až na místo.V menších vesnicích to prý sice nebylo vždycky přesné,že to třeba hlásilo odbočku o nějaké metry dřív než opravdu byla(ale popravdě jsem neviděl navigaci,která by nedělala chyby)ale v Brně,že je to zpracované snad na metr.Dal jsem mu tam mapy TOPO2Czech(název nevím jestli je 100% správný)a u nich teda výrobce taky psal,že větší města mají detailně zmapované. Citovat
enikybeniky Odesláno 31. březen 2009 Odesláno 31. březen 2009 Kvůli aktualizaci map na Nokii n73, která už je nijaká, chci upustit od navigace v mobilu a pořídit si klasickou do auta. Když mi někdo vyvrátí to, že aktualizace map na Mio je ubohá, hlavně na starší modely (můžu mít Moov 200 za dobrou cenu), tak o tom popřemýšlím, ale asi bych zůstal u TomTomu. Jaké máte zkušenosti s aktualizacemi na TomTom u jednotlivých modelů? Jak to vypadá s aktuálností map? Klidně si radši připlatim, než pak zoufat nad starýma mapama... Jinak u TomTomu konkrétně přemýšlím o těchto: http://www.digipoint.cz/tomtom-gps-navigace-one-europe-31+dp52220/ http://www.digipoint.cz/tomtom-gps-navigace-one-europe-31-traffic+dp52221/ http://www.digipoint.cz/tomtom-gps-navigace-xl-traffic+dp52222/ Určitě bych přivítal už dodanou funkci RDS-TMC, to není na škodu. Maximálně aby se k tomu dal dokoupit modul. Mám to jenom na svoje ježdění, můj orientační smysl stojí za houby, takže spíš taková pomoc než profi užití. Citovat
hudy Odesláno 31. březen 2009 Odesláno 31. březen 2009 V HTC pouzivam TT7 a IGO 8.3.2. Vzdy jsem mel radsi TT, ale ted jsem se poradne naucil pouzivat IGo. Ted co je 3D s budovama atd, tak je super. Graficky daleko lepsi nez TT a je navic skinovatelnej + ruzne dalsi upravy. A vzdy me v pohode zavedl kam jsem potreboval. Citovat
Freeman Odesláno 31. březen 2009 Odesláno 31. březen 2009 Ja mam od cca listopadu Navigon 2150 Max, krome dopravnich hlaseni (uz parkrat pomohlo) to ma i BlueTooth pro spojeni s mobilem v kapse kabatu .. sparuje se to a jde volat \"handsfree\". Navigon ma moc dobre udelane zobrazeni, je dobre videt, kudy dal pojede apod. Drive byl trosku problem s aktualnosti map od Navtequ, ted mi ale prijde, ze uz je dost slusne. Pravda, treba takove Chorvatsko ma lepsi TeleAtlas. Jako jedinou, zato podstatnou, nevyhodu Navigona vidim, ze nedovoluje (schvalne) import vlastnich POI bodu. V cene jsou sice radary, ale clovek by rad treba i mycky, apod. Na poi.cz je toho prehrsel, ale do Navigonu to nedostanete. Skoda, skoda. Citovat
enikybeniky Odesláno 1. duben 2009 Odesláno 1. duben 2009 Žádnej majitel Mia mi nechce povyprávět o aktuálnosti map a možnosti aktualizace? Jinak z těch tří, nad kterýma přemýšlím, byste si vybrali co? Nejvíc mě zajímá asi ten XL... Citovat
lape Odesláno 1. duben 2009 Odesláno 1. duben 2009 Původně zaslal: Freeman Jako jedinou, zato podstatnou, nevyhodu Navigona vidim, ze nedovoluje (schvalne) import vlastnich POI bodu. V cene jsou sice radary, ale clovek by rad treba i mycky, apod. Na poi.cz je toho prehrsel, ale do Navigonu to nedostanete. Skoda, skoda. chtěl bych se zeptat jak je to s radary u toho POI.Jestli se to spouští samo při zapnutí navigace,nebo se to musí nějak spustit zvlášť??Na krabičče od Garminu 200 je napsáno,že by to tam mělo být,ale zatím se to nijak neprojevilo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.