Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Chtěl bych se zeptat jak je složitý vyměnit ložiska na předních kolech na 405 D Asi bych to dělal u kámoše v servisu ale jde mi o to jestli k tomu není potřeba nějaký specialní nádobíčko protože v tom servisu dělaj jen medvědy. Tak abych to tam nerozdělal a pak na to nevejral jak trubka. Dikes za názory:papa

[Editován dne 13/5/04 Wasabi]

Odesláno

Kdyz ses sikovnej tak ani ten lis.... Lozisko do mrazaku(stahne se) a vostatni nahrat teplometem (roztahne se) a pak to tam rovnomerne (pres nejakou ocelovou desticku) nabouchat. Tak sem to delal u mi 205ky a vse bylo v poho. :) Akurat si musis ze zacatku davat bacha aby to logisko tam slo rovne!!! jinak bys to tam nedal a taky bys ho mohl zk...it. :papa :papa Samozrejme s lisem to jde v uplne pohode,ale ten kazdej nema.

Odesláno

Dělal jsem jenom jedno ložisko stálo asi 1000,- a můj dvorní mechanik chtěl asi 300,- :papa - už je to dýl a pamě? je bídná, ale myslim že to tak bylo :D

Odesláno

no s lisem to není problém mám dva ... pravou a levou ruku:D ne to bych si nechal udělat u kámoše co to dělá a le jak tak koukám tak se asi obrátím na servis jo kolik by stálo to ložisko a odhadem práce v servisu? danke:papa

Odesláno

V rychloservisu firmy Auto Štangl mě stála výměna ložiska na P405 TD (s ABS) 1700 Kč i s prací.A na druhý straně mě stála výměna ložiska 3 hodiny mojí práce(to když jsem zjistil,že jsem si nechal vyměnit ložisko,který nehučelo ) a zhruba 95 eURO za originál ložisko koupený v Německu u Peugeota.

Odesláno

Nechci do toho moc kecat, ale montovat ložisko tím, že ho tam naženeš kladivem, to se připrav na výrazně kratší životnost. Teda pokud vudec takovou montáž vydrží a nerozletí se. Kdysi sem takhle pár ložisek vyměnil, ale už bych to nikdy nedělal. Ja dělám ložiska ZÁSADNĚ pod lisem a je to vždy OK. Když to všechno jde dobře, může být ložisko na jedné straně za hodku vyměněný. Ale jak říkám, když to jde. Taky se mi stalo, že sme dolovali ložisko z náby 3 hodiny. Takže zaleží na tom kolik má jakej servis hodinovou sazbu.

Odesláno

Ložisko jsem vyndaval tak,že jsem ho napřed rozpůlil,vyndal z něj kuličky,pak jsem vzal svářečku a do dráhy na kuličky jsem navařil slabou housenku a ložisko vypadlo samo,leší než se s tim trápit a když je to ještě ohřátý,tak stačí vyndat ložisko z mrazáku a dát ho do těhlice,to tam vklouzne skoro samo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...