Wasabi Odesláno 13. květen 2004 Odesláno 13. květen 2004 Chtěl bych se zeptat jak je složitý vyměnit ložiska na předních kolech na 405 D Asi bych to dělal u kámoše v servisu ale jde mi o to jestli k tomu není potřeba nějaký specialní nádobíčko protože v tom servisu dělaj jen medvědy. Tak abych to tam nerozdělal a pak na to nevejral jak trubka. Dikes za názory:papa [Editován dne 13/5/04 Wasabi] Citovat
Rebik Odesláno 13. květen 2004 Odesláno 13. květen 2004 Složitější to není, výměna ložiska je prakticky vždycky stejná, potřebuješ však lis. Citovat
Jarda Muller Odesláno 14. květen 2004 Odesláno 14. květen 2004 Potřebuješ lis a velkou trpělivost.... Citovat
KoZLiK Odesláno 14. květen 2004 Odesláno 14. květen 2004 Kdyz ses sikovnej tak ani ten lis.... Lozisko do mrazaku(stahne se) a vostatni nahrat teplometem (roztahne se) a pak to tam rovnomerne (pres nejakou ocelovou desticku) nabouchat. Tak sem to delal u mi 205ky a vse bylo v poho. Akurat si musis ze zacatku davat bacha aby to logisko tam slo rovne!!! jinak bys to tam nedal a taky bys ho mohl zk...it. :papa Samozrejme s lisem to jde v uplne pohode,ale ten kazdej nema. Citovat
Kik Odesláno 14. květen 2004 Odesláno 14. květen 2004 Já to svěřil servisu - neni to zas taková pálka Citovat
Luger Odesláno 14. květen 2004 Odesláno 14. květen 2004 2 kik : co stála taková výměna ložisek ? Citovat
Kik Odesláno 14. květen 2004 Odesláno 14. květen 2004 Dělal jsem jenom jedno ložisko stálo asi 1000,- a můj dvorní mechanik chtěl asi 300,- - už je to dýl a pamě? je bídná, ale myslim že to tak bylo Citovat
Wasabi Odesláno 15. květen 2004 Autor Odesláno 15. květen 2004 no s lisem to není problém mám dva ... pravou a levou ruku:D ne to bych si nechal udělat u kámoše co to dělá a le jak tak koukám tak se asi obrátím na servis jo kolik by stálo to ložisko a odhadem práce v servisu? danke:papa Citovat
Bůček Odesláno 18. květen 2004 Odesláno 18. květen 2004 V rychloservisu firmy Auto Štangl mě stála výměna ložiska na P405 TD (s ABS) 1700 Kč i s prací.A na druhý straně mě stála výměna ložiska 3 hodiny mojí práce(to když jsem zjistil,že jsem si nechal vyměnit ložisko,který nehučelo ) a zhruba 95 eURO za originál ložisko koupený v Německu u Peugeota. Citovat
Honza Odesláno 18. květen 2004 Odesláno 18. květen 2004 Nechci do toho moc kecat, ale montovat ložisko tím, že ho tam naženeš kladivem, to se připrav na výrazně kratší životnost. Teda pokud vudec takovou montáž vydrží a nerozletí se. Kdysi sem takhle pár ložisek vyměnil, ale už bych to nikdy nedělal. Ja dělám ložiska ZÁSADNĚ pod lisem a je to vždy OK. Když to všechno jde dobře, může být ložisko na jedné straně za hodku vyměněný. Ale jak říkám, když to jde. Taky se mi stalo, že sme dolovali ložisko z náby 3 hodiny. Takže zaleží na tom kolik má jakej servis hodinovou sazbu. Citovat
olda Odesláno 19. květen 2004 Odesláno 19. květen 2004 Ložisko jsem vyndaval tak,že jsem ho napřed rozpůlil,vyndal z něj kuličky,pak jsem vzal svářečku a do dráhy na kuličky jsem navařil slabou housenku a ložisko vypadlo samo,leší než se s tim trápit a když je to ještě ohřátý,tak stačí vyndat ložisko z mrazáku a dát ho do těhlice,to tam vklouzne skoro samo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.