Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kobra 11 v Liberci, realita a rozhodně nemaj sociálka s 1.6kou...

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: .mycTD

srovnani rychlosti s \'objektem\' je dole za prednim/zadnim sklem, vlastni rychlost dle tachometru.

to musi mit sakra dobre zkalibrovany tachometr :-D

Odesláno

srovnani rychlosti s \'objektem\' je dole za prednim/zadnim sklem, vlastni rychlost dle tachometru.

víš jak jsou tachometry nepřesný...???

Odesláno

To je zase debata... jen mě děsí názory Edisona. Chápu to, že se snaží říct, že kdyby všichni jezdili podle předpisů, že by spousta situací vůbec nenastala, ale na druhou stranu, když lidi jezdí jenom podle předpisů, odnaučí se používat mozek a to je ještě horší zlo.

Mě se v Itálii a Francii jezdilo skvěle, předpisy nikoho nezajímají, každej u řízení myslí hlavou a kromě omlácených aut z drobných ťukanců jsem neviděl žádnou větší nehodu.

Ale hlavně problém je v tom, že spousta lidí je schopná bránit vyhlášku i za cenu lidskýho života a to je strašný, každej by se měl chovat tak, jako by na tý silnici nebyl. Když odněkud letím rychle a předjedu dvě brzdy přes plnou čáru na přehledným místě, tak je nijak neohrožuju ani neomezuju, na druhou stranu, když pojedu po dálnici v levým 130km/h a budu 5km předjíždět druhýho co jede 128km/h a za mnou bude kolona aut, tak jsem debil a dodržování předpisů mě lidsky neomlouvá.

To, že na výjezdu z Prahy po D1 a po Jižní spojce je nejlepší jezdit v pravým pruhu mě vždycky akorát naštve, protože v prostředním jedou ty pomalý (v dálce je v pravým kamion tak přece musí jet v prostředním že) a v levým je pomalu kolona, zatímco pravej pruh zeje prázdnotou. Když pak někoho podjíždím, tak si za to může sám, protože když teda tak úzkostlivě dodržuje vyhlášku, tak by měl vědět, že hned první věta ve vyhlášce je, že řidič má jet vpravo při pravém okraji vozovky! Takže pokud právě nepředjíždí, nevím co dělá v prostředním nebo dokonce v levým pruhu.

Odesláno

Jízdu v pravém pruhu na dálnici cca 40% fóra nikdo nevysvětlí - bohužel (sám jsem se o to pokoušel několikrát a vždy jsem byl v podstatě pouze napadán za to, že musím jezdit jak hovado, když mi pomaleji jedoucí auto v levém pruhu tak hrozně vadí)..

Chování se na silnici je totiž jednou z ukázek typické české vlastnosti - použít vždy a za všech okolností cokoli tak, abych z toho vyšel jako vítěz (proto máme v ČR zákony psané tak, aby vždycky umožňovaly několik výkladů a aby se mezi paragrafy dalo kličkovat).

Odesláno
Původně zaslal: vix

Náhodou, jedno \"dálniční\" Mondeo potkávám u nás v Budějkách.

Takže to vypadá, že dálnici sem dotáhnou co nevidět! :aut

Pouze potkáváš. To je vše:D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: ChodeC

to musi mit sakra dobre zkalibrovany tachometr :-D

jj, je kalibrovanej

Odesláno
Původně zaslal: MichalTalbot

To je zase debata... jen mě děsí názory Edisona. Chápu to, že se snaží říct, že kdyby všichni jezdili podle předpisů, že by spousta situací vůbec nenastala, ale na druhou stranu, když lidi jezdí jenom podle předpisů, odnaučí se používat mozek a to je ještě horší zlo.

Mě se v Itálii a Francii jezdilo skvěle, předpisy nikoho nezajímají, každej u řízení myslí hlavou a kromě omlácených aut z drobných ťukanců jsem neviděl žádnou větší nehodu.

Ale hlavně problém je v tom, že spousta lidí je schopná bránit vyhlášku i za cenu lidskýho života a to je strašný, každej by se měl chovat tak, jako by na tý silnici nebyl. Když odněkud letím rychle a předjedu dvě brzdy přes plnou čáru na přehledným místě, tak je nijak neohrožuju ani neomezuju, na druhou stranu, když pojedu po dálnici v levým 130km/h a budu 5km předjíždět druhýho co jede 128km/h a za mnou bude kolona aut, tak jsem debil a dodržování předpisů mě lidsky neomlouvá.

To, že na výjezdu z Prahy po D1 a po Jižní spojce je nejlepší jezdit v pravým pruhu mě vždycky akorát naštve, protože v prostředním jedou ty pomalý (v dálce je v pravým kamion tak přece musí jet v prostředním že) a v levým je pomalu kolona, zatímco pravej pruh zeje prázdnotou. Když pak někoho podjíždím, tak si za to může sám, protože když teda tak úzkostlivě dodržuje vyhlášku, tak by měl vědět, že hned první věta ve vyhlášce je, že řidič má jet vpravo při pravém okraji vozovky! Takže pokud právě nepředjíždí, nevím co dělá v prostředním nebo dokonce v levým pruhu.

Ono z nejrůznějších předpisů vyplývo totiž jedno podstatné: To, co je tam napsáno, lze od ostatních očekávat, v tomto případě chování na silncích. To, co tam napsáno není, očekávat lze jen s velkou nadsázkou a není to jo ježdení hlavou. A to, conelze očekávat je ptenciálně nebezpečné pro všechny kolem. S tím předjížděním na plný je to typický příklad. Je tam plná, proto očekávám, že mě nikdo předjíždět nebude. Předjížím řekněme cyklistu, kouknu do dálky před sebe, dám blinkr, lehce kouknu do špíglu... ale co by tam kdo dělal, že, a šlánu na plyn. Přecijen rychleji je v tomto případě i bezpečněji... A hle... on to do mě zezadu napálí šílenec, předjíždějící tři auta 140... A to byl krásně přehledný úsek, kde \"normálně nikdo nejezdí a když, tak jen místní, kteří to tam znají, tak co by nejeli, vždyť se tu nikdy nikomu nic nestalo\". Jenže já nejsem místní, nevím, co se kdy stalo a co ne, atd atp.

Odesláno

Teď jsem aktuálně ve Švajcu. Tady se předpisy prostě dodržují, nikdo nikam nespěchá, jezdí se tu naprosto v pohodě, nikdo na nikoho nebliká výhružně dákama... Prostě klídek, pohoda, žádný nervy... Jen dodám, že když se může 90, tak se jede 90 a ne 85. A to tvrdím, že švýcaři neuměj jezdit!! Na druhou stranu uměj jezdit v zimě a nemaj poťukaný auta... :-)

Odesláno

Mě se osvědčilo jedno základní pravidlo: Jezdím tak, jakoby mě ostatní chtěli sejmout. Tedy hodně se snažím odhadnout, co udělá a to bez ohledu na předpisy. Mockrát se mi to vyplatilo.

Odesláno

Já souhlasím s příspěvkem \"4/2/09 v 19:03\" ale právě v souvislosti s tím nelze jezdit jako píšeš \"4/2/09 v 18:49\" a k tomu právě vychovává striktní dodržování předpisů. Ve finále pak jezdí lidi jak tupé ovce, protože oni dodržují předpisy, tak se jim nic nemůže stát. Prostě vždycky musím počítat se vším, třeba s tím, že tam bude někdo předjíždět, třeba s tím, že mi to tam někdo pošle z vedlejší a taky s tím, že ten přede mnou to najednou zaflekuje, protože jede poprvý v životě s automatem a šlápne \"na spojku\". Čím míň předpisů, nalajnovanejch pravidel a vedení, tím víc to nutí lidi myslet a koukat kolem sebe a ne mít klapky na očích \"protože já jsem na hlavní, mě se nemůže nic stát\".

Udělal bych to jak píše Medvěd, uvolnil bych předpisy a nechal jen ty zásadní, který nás chrání proti hovadům, který jsou schopný letět ve městě kolem ostrůvku MHD 100km/h, nebo jezdí na červenou a jezdí pod vlivem.

Odesláno

To je jistě velká potíž. Asi si neuvědomují další ustanovení zákona, dese píše cosi ve smyslu jet tak, jak sitace dovoluje, při dodržení následujících ustanovení. To je vcelku velmi zhruba princip. Převedeno do čestiny Přemýšlej a dodržuj. Na tom se snad shodneme. Prostě samotné přemýšlej, nebo samotné dodržuj nefunguje. Jest to tak?

Odesláno

A druhá věc, kterou vidím jako problém - pojištění. Dneska je každýmu fuk jestli to někde odře, nebo rozštípá na kaši, pojišťovna to přece zaplatí. Jak je možný, že někdo jezdí bez nehod (a přitom třeba 7000/měsíčně velice svižným tempem) a někdo má třikrát do roka nezaviněnou nehodu? Jak se musím chovat na silnici třeba já (koukni se mi do podpisu na auta a představ si jak a za kolik se na to asi shání blatník), aby se mi nestala ani nezaviněná nehoda? K čemu mi budou prachy od pojišťovny, když to auto už nebude jako dřív? Ztotožnil jsem se s názorem jednoho člověka, který má za sebou miliony km jako šofér z povolání i jako závodník rallye, a který říká, že 9 z 10ti nezaviněných nehod se nemuselo vůbec stát, kdyby i ten poškozený zareagoval správně a měl přehled o situaci kolem sebe ;)

Odesláno
Původně zaslal: MichalTalbot

.......Ztotožnil jsem se s názorem jednoho člověka, který má za sebou miliony km jako šofér z povolání i jako závodník rallye, a který říká, že 9 z 10ti nezaviněných nehod se nemuselo vůbec stát, kdyby i ten poškozený zareagoval správně a měl přehled o situaci kolem sebe ;)

Pod tohle se klidně podepíšu

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Mě se osvědčilo jedno základní pravidlo: Jezdím tak, jakoby mě ostatní chtěli sejmout. Tedy hodně se snažím odhadnout, co udělá a to bez ohledu na předpisy. Mockrát se mi to vyplatilo.

V tomhle s tebou naprosto souhlasim, jsem stejny ridic!:super

• O 3 týdny později...
Odesláno

Super vlákno, už dlouho jsem se tak nepobavil. U některých příspěvků jsem ch.cal smíchy jako jelen :D

Vždyť je úplně jedno, jak jedeš, když se potkají dva blbci, ty u toho můžeš být ten třetí (nebo jak se to říká) :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...