Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Na moje veľké prekvapenie som teraz zistil, že centrálne uzamykanie na mojom P206 pomocou ovládača neuzamyká ľavé zadné dvere! Následne som zistil, že - asi samozrejme -

to nefunguje ani vtedy, keď na uzamknutie použijem klasický spôsob zasunutím a otočením kľúča v zámku !

Keď si pomyslím na to, ktovie akú dlhú dobu to už trvá a ja

vlastne ponechávam auto neuzamknuté ... !

Prosím vás, čo s tým ? Dá sa s tým niečo robiť svojpomocne ?

Vďaka !

Odesláno
Původně zaslal: Rud

Na moje veľké prekvapenie som teraz zistil, že centrálne uzamykanie na mojom P206 pomocou ovládača neuzamyká ľavé zadné dvere! Následne som zistil, že - asi samozrejme -

to nefunguje ani vtedy, keď na uzamknutie použijem klasický spôsob zasunutím a otočením kľúča v zámku !

Keď si pomyslím na to, ktovie akú dlhú dobu to už trvá a ja

vlastne ponechávam auto neuzamknuté ... !

Prosím vás, čo s tým ? Dá sa s tým niečo robiť svojpomocne ?

Vďaka !

Čo takto najprv zistiť, kde je problém? :)

Máš dve možnosti, buď odišiel zámok alebo je problém s prerušeným káblom...

Odesláno

Hnusoba, vďaka, ale

keď som napísal \"Dá sa s tým niečo robiť svojpomocne ?\", tak som predpokladal, že ak niekto zareaguje, tak napíše niečo aj o tom, ako na to ...

- ak je pokazený zámok, tak čo v tomto prípade považovať za zámok a ako to zistiť ?

- ak je snáď prerušený kábel, kde je ten kábel a ako to zistiť ?

Ďakujem tebe, ale čakám aj rady od iných a možno aj takých, ktorý s problémom majú svoje podobné skúsenosti ...

Odesláno

Vydáva nejaké zvuky ten zámok keď zamykáš? Ak nie tak by to mohol byť ten kábel medzi karosériou a dverami v takom husom krku. Ak sa ozýva cvakanie tak bude niečo mechanicky so zámkom. Ak tie dvere často nepoužívaš možno len stačí premazať...

[upravil dne 29.1.2009 AnotherOne]

Odesláno

Nevšimol som si, aby zámok vydával nejaké zvuky. Ešte musím doplniť, že ak stlačím mechanicky tlačítko uzavretia tých dverí a potom ich pribuchnem, následne stlačím ovládač centrálu, všetky dvere sa uzamknú, aj tie problematické. Ak to neurobím, tak tie ľavé zadné ostanú odomknuté. Podotýkam, že mechanicky sa tlačítko uzavretia dverí nedá celkom zatlačiť, ako keby pružilo, ale aj to stačí, že sa dvere potom spolu s ostatnými uzamknú.

Ďalším stlačením ovládača sa všetky dvere, aj tie problematické odomknú (potom to zrejme kábel nebude?)

Odesláno

Hnusoba, vďaka, ale

keď som napísal \"Dá sa s tým niečo robiť svojpomocne ?\", tak som predpokladal, že ak niekto zareaguje, tak napíše niečo aj o tom, ako na to ...

- ak je pokazený zámok, tak čo v tomto prípade považovať za zámok a ako to zistiť ?

- ak je snáď prerušený kábel, kde je ten kábel a ako to zistiť ?

Ďakujem tebe, ale čakám aj rady od iných a možno aj takých, ktorý s problémom majú svoje podobné skúsenosti ...

Najprv musíš rozobrať tapacír dverí a dostať sa k zámku, odpojiť konektor a zistiť, či prichádza na neho napätie potrebné na otvorenie/zatvorenie zámku.

Ak prichádza diagnóza je jasná-vadný zámok. Ak neprichádza tak je znovu diagnóza (takmer) jasná-prerušené káblovanie.

Ale s Tvojou otázkou Ti celkom určite nikto nepomôže a to je, kde je kábel prerušený :) Najskôr v prechodke medzi stĺpikom a dverami...ale to je ťažké strieľať len tak. Najskôr pozri zámok, väčšinou je chyba v ňom.

Odesláno

Nevšimol som si, aby zámok vydával nejaké zvuky. Ešte musím doplniť, že ak stlačím mechanicky tlačítko uzavretia tých dverí a potom ich pribuchnem, následne stlačím ovládač centrálu, všetky dvere sa uzamknú, aj tie problematické. Ak to neurobím, tak tie ľavé zadné ostanú odomknuté. Podotýkam, že mechanicky sa tlačítko uzavretia dverí nedá celkom zatlačiť, ako keby pružilo, ale aj to stačí, že sa dvere potom spolu s ostatnými uzamknú.

Ďalším stlačením ovládača sa všetky dvere, aj tie problematické odomknú (potom to zrejme kábel nebude?)

Bude niečo so zámkom.

Odesláno

No tak ja som mal presne taky isty problem, ze lave zadne dvere na mojej 2o6ke sa nezatvarali, a zrazu potom to uz slo! Proste sa mi to opravilo! Aj ked inak niekedy je veru fajn trochu premazat tie zamky! To urcite pomoze a nie je to na skodu! A myslim ze tvoj problem bude v tom, ze pod tapacirom sa niekde zachytava ten cuplik alebo nieco take, takze daj dole tapacir a sleduj co to robi ked budes zamykat a odomykat dvere! :) :)

Odesláno

Vďaka páni, tapacírum som síce ešte nerozoberal, ale skúsim to, myslím, že som aj tu kdesi vo fóre videl návod.

Pôvodne som tiež predpokladal hneď na prvý šup zámok, keďže práve pred pár dňami, keď som si to všimol boli veľké mrazy. Ale teraz mrazy povolili, teda aspoň nie sú až také ako predtým, a problém pretrváva.

Skúsim teda závadu identifikovať, ale neviem, či si nebudem musieť pohľadať aj pomocníka.

Naozaj vďaka !

Odesláno

Vďaka páni, tapacírum som síce ešte nerozoberal, ale skúsim to, myslím, že som aj tu kdesi vo fóre videl návod.

Pôvodne som tiež predpokladal hneď na prvý šup zámok, keďže práve pred pár dňami, keď som si to všimol boli veľké mrazy. Ale teraz mrazy povolili, teda aspoň nie sú až také ako predtým, a problém pretrváva.

Skúsim teda závadu identifikovať, ale neviem, či si nebudem musieť pohľadať aj pomocníka.

Naozaj vďaka !

Napíš odkiaľ si a možno sa v Tvojom okolí nejaký pomocník nájde :)

Odesláno

Páni, ďakujem všetkým, čo sa k problému zapojili do diskusie,

problém je odstránený ! Po vybratí tapacíru sa dostanete už celkom ľahko k mechanizmu, ktorý sprostredkúva prevod od tlačítka dverí k motorčeku. Mechanizmus má zopár skrutiek, ktoré boli na mieste bližšie k motorčeku úplne uvoľnené ! Po dotiahnutí všetkých dostupných skrutiek a prestriekaní mechanizmov jemným čistiacim a mazacím olejčekom všetko funguje ako ruské hodinky !!!

Kto by to bol povedal ...

Vďaka

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...