Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jsou tam torzní, tedy zkrutné tyče. Máš možnosti:

a) nechat to tak a jezdit

b) nechat přesadit tyče o zub - asi 3 cm nahoru (práce do 1000 Kč)

c) počkat, až bude potřebná repase zadní nápravy, tedy výměna ložisek a celková oprava a pak se to udělá při jednom. Repase čeká každou 306 asi po 10 letech, stojí do 10 000, trvá jeden den.

Já bych volil a), případně c).

Odesláno

Nemá na výběr volbu b). Pokud klesl zadek, zadní náprava je již na s*ačky a je nutná repase. Slibovat někomu, že je možné to přesadit za litr je blbost, pokud to nebylo dělané nedávno - což nebylo, téměř vždy se při rozebrání (které je k přesazení nutné) ukáže, že je třeba kompletní repase. A u kombíka bych počítal spíš 15tis než \"do 10\", tutově s tím půjdou ještě brzdy, trubičky a hadice, lanovody a zátěžák.

Odesláno

Ja so robil repas vloni v auguste stal ma 14tisic a mechanik mi zdvihol auto na maximum hore. A je to uplne ine vozenie auto uplne inak sedy na ceste ako pred opravov. Ak niekto chce mam na mechanika kontakt. Je to pri Trnave SK

Odesláno

napadlo ma ako predist tomu aby som musel robit rozsiahlejsi repas? nestacilo by kym je to este dobre urobit vymenu lozisk v napravnici a dat tam rovno maznice? Lebo zachytil som ze sa vo vnutri vlastne rozsypu loziska ked to zacne vrzat. Ci uvazujem zle?

[upravil dne 25/1/09 pug]

Odesláno

Rozsiahlejsi repas znamena, ze das nove loziska a spravis maznice;)...nic rozsiahlejsie si neviem predstavit, jedine ak by si menil silentbolky:myslim...ja to mam za sebou, vyslo ma to komplet s pracou a materialom 19000Sk (mal som problemy a musel som menit viac veci), tak to mozno vyjde aj lacnejsie:papa...

Odesláno
Původně zaslal: Qcko

Rozsiahlejsi repas znamena, ze das nove loziska a spravis maznice;)...nic rozsiahlejsie si neviem predstavit, jedine ak by si menil silentbolky:myslim...ja to mam za sebou, vyslo ma to komplet s pracou a materialom 19000Sk (mal som problemy a musel som menit viac veci), tak to mozno vyjde aj lacnejsie:papa...

Rozsáhlejší repase znamená, že budeš měnit i čepy, po kterých ložiska běhají. A ještě rozsáhlejší repase znamená, že budeš muset vyměnit nebo opravovat samotnou nápravnici, v které jsou ložiska strčené, protože když se rozžvejkají, zničí se snadno i ta roura.

Odesláno

Aha, no tak to hej...ja som to vyriesil tak, ze som si proste kupil komplet celu napravu (z vrakoviska) a vymenil som v nej tie loziska a celu som ju nahodil na auto:cool:

Odesláno

Qecko: 19000? to by ta menej stal \"velky\"repas aj s novymi capmi a brzdovymi trubickami a ty by si auto len pristavil a potom si po neho urobene prisiel. ja chcem totiz len znizit aj zadok co znamena rozobrat ramena a to uz vraj aj pri 110tis km co mam bude obnasat tak ci tak aspon \"maly\" repas. Maly repas ale ak niekto robi, tak si chce nechat auto na 2-3dni, ked sa robi velky prehodi sa len uz pripravene ina zrepasovana naprava a ta sa len prehodi-to robia tak do 5hodin na pockanie. Takze ma ta naprava pekne sere ked uz po 100tis km vraj ked sa raz rozobere treba to riesit, A-cko pritom viditelne neni a ani nevrze, ale ak to chcem znizit tak je to vraj zial nutne (je tam iny-znizeny podvozok a idem kupovat druhy-lepsi a pre jazdnu stabilitu treba aby siel dole aj zadok). Informacie su od ludi co tie auta poznaju a servisuju a upravuju pre zavody (z dvoch zdrojov)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...