Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak dnes poprvé po třech letech auto vypovědělo službu natolik, že muselo být odtaženo na laně. Manželka zaparkovala před obchodem a když se po 20 minutách vrátila už nenastartovala. Když se otočí klíčkem do první polohy někdy kontrolky krásně svítí a někdy skomírají přičemž nekde v prostoru kolem baterie je slyšet cvakání.Po otočení do druhé vše zhasne. Auto doposud startovalo bez problémů. Je možné že by z ničeho nic odešla baterka nebo je někde zkrat? Baterka je tam nejspiš dost dlouho, ja ji rozhodně neměnil. Jo a po napojení startovacích kabelů prakticky to samé, kontrolky skomíraly a po otočením klíčku do druhé polohy zhasly.

Odesláno

Vypadá to na mrtvej článek v baterce, zažil jsem něco podobnýho, jen po připojení kabelů to chytlo normálně. Závada to je náhlá, nic postupnýho...

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Hm zaujímavé a ako sa správalo to druhé auto keď boli pripojené káble - bolo naštartované?

Jo,jo bylo nastartované. V autě mám baterku 62Ah a byla připojena Fabie1.4 kolik měla Ah netuším, ale bylo to uplně stejné kontrolky zhasly a nic. Ještě vím že bylo slyšet takové vrčení od prostoru jakoby pod baterkou. Fakt netuším co s tím může být, zkrat, nejaká pojistka nebo může vážně odejít baterka tak náhle? Doposud s ní nebyl nejmenší problem..

Hlavně nechapu že chvílema bylo po otočení klíčků do první polohy vše OK, i vnitřní světlo mi krásně svítilo a po otočení do druhé to zhaslo. Kdyby byla baterka KO tak by se to asi takhle nechovalo:myslim

Odesláno

Ak by bola batéria KO, s káblami by to malo naštartovať. V prvej polohe kľúča je odber malý a aj zlá batéria dokáže pozapínať kontrolky, keď však prepneš na štartovanie, tak štartér zlú batériu privedie prakticky do skratu a kontrolky zhasnú. To cvrlikanie a pazvuky môžu byť spôsobené nízkym napätím batérie - opakované zopínanie relé. Pravdepodobne to bude náhla smrť batérie. Mal si na chvíľu prehodiť batériu z druhého auta.

Len je čudné, že s káblami to nenaskočilo. Neboli to nejaké kábliky ala Lidl?:aut Ak by tam bol skrat, tak by zdochlo aj druhé auto.

[upravil dne 21.1.2009 AnotherOne]

Odesláno

Preco to nenastartovalo cez kable?

1. Zle pripojene káble-zly kontakt. Niekedy je tazke niekde pripojit tie velke svorky.

2. Zle kable. Moc tenke vodice vo vnutry. Videl som uz take. Vypadaju hrube ale to je len izolacia a vo vnutry je tenucky vodic.

3. upadnuty alebo uvolneny zemniaci vodic co ide od baterky.

Odesláno

Totéž mi na dýzlové ibize udělala vyzkratovaná baterie.Ale ten zkrat měl příčinu-neupevněná AKB a rychle projetá zatáčka-batarka se +pólem dotkla vzpěry kapoty.Vzhledem k popisované události je asi špatná nebo totálně vybitá baterka,pak nestačí kabely.Každopádně zkus půjčit zdravou baterku a uvidíš.

Odesláno

Mal som rovnaku prihodu minuly rok, bez vystrahy odisiel akumulator, nedalo sa nastartovat ani kablami, pristrojovka blbla, ani potom nerozsvietila...kupil som novy a auto slape ako hodinky;)

Odesláno

Souhlas s Jofo!

Je normální, žes fábkou nenastartoval, máš slabé kabely, které nepřenesou dostatečný startovací proud (mají malý průřez)

Stalo se mi to s dýzlovým seatem - vybitá baterka 64Ah a mým pažoutem P406 2.1TD baterka nová nabitá 72Ah a seata jsme slabýma kabelama nenatočili, auto jen vyluzovalo to \"cvakání\", které není nic jiného než pastorek startéru

Když jsem přendal mou baterku do jeho auta, seatek nastartoval na první převalení motoru :roker:super

[upravil dne 21/1/09 punkac]

Odesláno

No je docela možný že ty kabely byly z nějakýho obchoďáku, vypadaly celkem obstojně, ale dneska kdo ví, třeba tam byly slabý drátky a spousty bužírky..

Zítra zkusím pohledat nějakou baterku na ozkoušení a uvidí se.

Zatím díky všem za poznatky, jsem už trochu klidnější :papa

Odesláno

Ty moje dráty byly přesně to cos napsal - na vrch huj a ve spod hnuj alias samá bužírka a hovňajs měď :D

V rachotě jsem vzal licnu s dvojnásobným průřezem, nacvakl místo slabejch líbivejch drátků a výsledek je pěkněj funkční startovací kabel s origo koncovkama :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...