Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chem sa spitat.Diesel topQ neni to nieaka bio nafta.Lebo v Polsku hu maju pod nazvom Ekodiesel a VervaON,Nazivaju to Olej napedowy.viraba to firma PKL Orlen a vozi to jaj do Čiech

Odesláno

top q diesel bude mit urcite primes mero, tak jak ze zakona kazda motorova nafta, takze dneska je vsechno bio :D

jinak, kdyz uz jsme u toho, tak s vervou mam zatim ja osobne na svem aute dobre zkusenosti... celkem me tento produkt prekvapil. zkousel jsem ho s pocatecni neduverou, ale zatim je to ok--

Odesláno

Pokud jde o Vervu, mam s ni zatim jen dobre zkusenosti. Do prosince minuleho roku jsem tankoval pouze Shell V-Power diesel. Pak se mi do rukou dostal nejmenovany clanek ohledne porovnani drazsich aditivovanych paliv. Shell na tom nedopadl uplne nejlepe a proto jsem se rozhodl zkusit Vervu diesel.

Samozrejme, ze ten clanek mohl napsat kdokoli s kdovijakym umyslem. Asi me presvedcilo porovnani paliv u nas a v Nemecku. Sam mam zkusenost s nemeckou Aralkou, kdy po natankovani auto litalo jak blesk. I v samotnem clanku dopadla Aralka jako druha nejlepsi. Kdyz jsem si pote precetl vyjadreni Shellu, ze pro zakazniky v Cechach dodava pod stejnym jmenem rozdilne palivo nez pro zakazniky v Nemecku, tak jsem rozhodl pro Vervu.

Aktualne mesicne najezdim cca 5000 km a spotrebu mam okolo 4,7 - 4,9 l. Auto jsem bez problemu nastartoval i pri minus 22°. Pred tim jsem mel 5,0 - 5,3 l, ale je mozne ze spotreba klesla kvuli zimnimu aditivu, ktere tam ted pro jistotu davam.

Odesláno

chlapci nic proti, ale mam pocit, ze ty lepsi paliva jsou pouze o psycholigickem tlaku na odberatele...

Me se taky zda, ze mi autak jede na 100 okt V-power Racing lip :)

Odesláno
Původně zaslal: Demo

chlapci nic proti, ale mam pocit, ze ty lepsi paliva jsou pouze o psycholigickem tlaku na odberatele...

Me se taky zda, ze mi autak jede na 100 okt V-power Racing lip :)

jj, vim, kam tim miris, ale treba zrovna u te vervy to poznas i po cuchu :D, to palivo pachne presne jako aditiva do nafty, napr. vif, takze tam proste neco navic byt musi :)

Odesláno

jj sou to kecy s tou kvalitou nafty, u nás je jedna kamionová doprava cca 60kamionů a mají vlastní čerpačku a naftu tam i prodávájí (asi o dvě koruny levnějc než na benzinkách) tak někomu se to nelíbilo a zavolal policii s tím že je tam nekvalitní nafta a kdoví co ještě, tak policie přijela vše zapečetila odebrala vzorky a nafta je tam ve stejné kvalitě jako u Shell, sou to jen marketingový tahy.....

Odesláno
Původně zaslal: georgegg

jj sou to kecy s tou kvalitou nafty, u nás je jedna kamionová doprava cca 60kamionů a mají vlastní čerpačku a naftu tam i prodávájí (asi o dvě koruny levnějc než na benzinkách) tak někomu se to nelíbilo a zavolal policii s tím že je tam nekvalitní nafta a kdoví co ještě, tak policie přijela vše zapečetila odebrala vzorky a nafta je tam ve stejné kvalitě jako u Shell, sou to jen marketingový tahy.....

se divim ze jim to nezapalili:roker

Odesláno

TAky jsem četl ten článek kde porovnávali naftu. A Shell V-Power dopadl snad nejhůř, že to je uplně obyčejná nafta jako všude jinde a i horší. Docela tomu věřim, taky jsem jí dřív tankoval do Fabie RS, ale dneska už tam naleju normální a levnější

[upravil dne 21.1.2009 go.play]

Odesláno

Idnes.cz si s těma jejich testama může vytřít pr.del, hlavní rozdíl mezi Shel vpower diesel a ostatníma je, že je to bezsirnatá nafta, což podstatně méně zasírá vstřiky.

Odesláno

ja jen popisuji svou prozatimni osobni zkusenost s vervou, netvrdim, ze kdyz ji natankuju i jine cerpacky, tak to nebude srot, nikdo tady nemluvi o shellu, ty marketingovy tahu ;)

Odesláno

to se vztahovalo k tomu testu nafty a ne k tvému příspěvku:P

jo a jen tak nevim jak se tomu ještě někdo může divit že na západě mají kvalitnější naftu než u nás to už je hodně dlouho, chtějí za to mraky peněz a kvalita nikde.....

Odesláno
Původně zaslal: Ajdamek

Idnes.cz si s těma jejich testama může vytřít pr.del, hlavní rozdíl mezi Shel vpower diesel a ostatníma je, že je to bezsirnatá nafta, což podstatně méně zasírá vstřiky.

Docela me ta informace o bezsirnate nafte zaujala a priznam se, ze jsem o tom vubec nevedel. Nasel jsem jeden moc peknej clanek o bezirnate nafte, kde popisuji veskere mozne vyhody a nevyhody.

Link:

http://www.bp.com/liveassets/bp_internet/newzealand/corporate_newzealand/STAGING/local_assets/downloads_pdfs/0_999/50ppmSulphurDieselCommercialMarineUsers.pdf

V souhrnu je pro motor daleko lepsi brat bezsirnatou naftu presne tak jak rikas. Je tam jeste zminka o cetanovem cisle, ktere by melo byt minimalne 51 pro 50 ppm siry v nafte. Pokud si dobre vzpominam na ten clanek, tak Shell V-Power diesel mel cetanove cislo kolem 52. Ten samy diesel v Nemecku mel myslim 58.

Ted by me opravdu zajimalo, jak je na tom Verva s obsahem siry. Podle wiki by v Evropske unii mela byt od roku 2005 prodavana nafta s maximalnim obsahem siry 50 ppm. Existuje nekde nejaka tabulka s porovnanim paliv podle obsahu siry?

wiki:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ultra-low_sulfur_diesel

Odesláno

Bionafta (30% MEŘO) měla taky cetanové 56 (a moc to neklepalo a stála 16,90 ;) ) ... a smrděla po smažených řízkách.

Verva je docela fajn, i ten můj starý střep po ní trochu ožil (subjektivně).

Možná i spotřeba trochu klesla. Ale mě se nevyplatí, lepší je pro mě levnější nafta o 3,- Kč/lt u ONA.

PKNorlen, zvláště jeho webové stránky, beru pro mě z jistých důvodů s rezervou. ;)

Odesláno
Původně zaslal: vix

Bionafta (30% MEŘO) měla taky cetanové 56 (a moc to neklepalo a stála 16,90 ;) ) ... a smrděla po smažených řízkách.

Verva je docela fajn, i ten můj starý střep po ní trochu ožil (subjektivně).

Možná i spotřeba trochu klesla. Ale mě se nevyplatí, lepší je pro mě levnější nafta o 3,- Kč/lt u ONA.

PKNorlen, zvláště jeho webové stránky, beru pro mě z jistých důvodů s rezervou. ;)

z jakych duvodu ? :)

Odesláno

to se vztahovalo k tomu testu nafty a ne k tvému příspěvku:P

jo a jen tak nevim jak se tomu ještě někdo může divit že na západě mají kvalitnější naftu než u nás to už je hodně dlouho, chtějí za to mraky peněz a kvalita nikde..... [/quote

jj, to je tim, ze si nechame srat na hlavu a ani coi ani zakony ti tady nepomuzou :blicismajlik

Odesláno

ja musim rict,ze kdyz jsem vzal Vervu,tak se mi zdalo,ze auto trosku ozilo.Driv jsem mel benziny a vzdy jezdil na Shell pro v-power.Ted zkoumam ty testy nafty.A pro pristi nadrz si zrejme zajedu vedle do Zitavy,mam to 25km.A jsem zvedav jestli nemecka nafta bude znat?

Tak zmena,Shell zrejme v Zitave neni,ale je tam Aralka,tak zkusim Ultimate:roker

[upravil dne 22/1/09 hudy]

Odesláno

Máme firemní ducato 2.8,o vánocích jsme tankovali plnou na SHELL v KH.Po vánocích uhodilo mínus 20,auto točilo,žhavilo a nic.Chytlo až po obědě,když teplota stoupla.SHELL naftu nebrat.V autě byl těsně před tím delaný servis i s filtrem.Zdar Radek

Odesláno
Původně zaslal: hudy

ja musim rict,ze kdyz jsem vzal Vervu,tak se mi zdalo,ze auto trosku ozilo.Driv jsem mel benziny a vzdy jezdil na Shell pro v-power.Ted zkoumam ty testy nafty.A pro pristi nadrz si zrejme zajedu vedle do Zitavy,mam to 25km.A jsem zvedav jestli nemecka nafta bude znat?

Tak zmena,Shell zrejme v Zitave neni,ale je tam Aralka,tak zkusim Ultimate:roker

[upravil dne 22/1/09 hudy]

ten ultimate diesel me zajima, pak dej vedet postrehy...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...