Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim ludia. Viem, ze sem chodi vela PC znalcov, tak skusim, ci mi pomozete s mojim problemom. Ide o to, ze mam tlaciaren Konica Minolta PagePro1350EN a stale, ked ju zapnem, tak mi to vytlaci konfiguracnu stranu (Configuration Page), co mi ide na nervy, lebo mi to berie kopu tonera a papier. Na nete som nasiel, ze sa to da vypnut, ak pripojim tlaciaren cez IP adresu a tam sa to da neako vypnut.Neviem ako ju mam takto pripojit, neviem si s tym rady, pls, pomozte mi s tym, ak niekto viete...

[upravil dne 20.1.2009 maximum]

Odesláno

Ak nemáš doma rúter so switchom na pripojenie viacerých PC, potom ju môžeš pripojiť priamo sieťovým káblom ku PC, pravdepodobne bude treba krížený siťový kábel. Potom by si sa mal priamo cez web prezerač dostať na jej default IP adresu (nájdeš v manuáli) a cez web rozhranie v prehliadači nakonfigurovať.

Odesláno

tak ruter nemam... a aky je ten krizeny kabel? prtesne takto to tam opisovali ako vravis... cez web prehliadac ju potom nakonfigurovat... IP adresu mam... ale ide o to, ze najprv mi na tej konfiguracnej strane vytlacilo IP adresu 192.168.1.2 a teraz mi tam vypisuje 255.255.255.255, neviem preco skusal som to vseliak, tak mozno sm neako pomenil tie parametre.. ale neviem ci s to takto da.. inac ak prepojim tlaciaren s PC cez sietovy kabel, tak to vobec nekomunikuje...

Odesláno

To druhé je maska podsiete to si nevšímaj. V počítači si nastav IP adresu napr. 192.168.1.1. Ak to aj tak nebude komunikovať potrebuješ krížený sieťový kábel. Alebo si niekde požičaj nejaký malý switch PC a tlačiareň cez neho pripoj.

Odesláno

Divný, zkoušel jsi přeinstalovat ovladače, mám KM 1350W a nikdy jsem se s podobným problemem nesetkal, ale myslím že problem bych hledal v ovladačích, tiskárnu odeber a pak znovu nainstaluj. Nemyslím si že síťové připojení pomůže, konfigurace je v ovladači, musí fungovat po USB i po LPT

[upravil dne 20/1/09 Radek Hurvajz]

Odesláno

Někde ve lastnostech tiskárny se to taky musí nechat nastavit. Ale asi to bude chtít jít do některých z detailů. Dost tiskáren má i vlastní (ne widlácký) nastavovací soft s vlastním rozhraním (např. HP). Tak jestli tohlůe to nemá taky.

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Někde ve lastnostech tiskárny se to taky musí nechat nastavit. Ale asi to bude chtít jít do některých z detailů. Dost tiskáren má i vlastní (ne widlácký) nastavovací soft s vlastním rozhraním (např. HP). Tak jestli tohlůe to nemá taky.

Samo že ho má, jen tam rozhodně není nikde tisk konfigurační strany automaticky, pouze na kliknutí, tak nevim;)
Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Ak mu to robí po zapnutí bez toho aby ju mal pripojenú k počitaču tak to nebude ovládačom a musí to nastaviť na tlačiarni.

No ale to tu nikde nepíše. Předpokládám že ji připojenou má.:myslim

Odesláno

najprv som mal tu 1350 W a tu som dal frajerke a zobral som si od nej 1350 EN, ze si neako vypnem tu konfiguracnu stranu.. rozdiel v nich je v tom, ze ta En sa da pripojit aj cez ethernet.. kdezto W nie.. s tou 1350 W som bhol nadmieru spokojny... a ta konfiguracna strana sa da vypnut IBA cez to pripojenie cez ethernet...

Odesláno

a presne robi mi to aj ked nie je tlaciaren pripojena k pocitacu.. proste staci dat kabel do zastrcky zapnut tlaciaren a hned tlaci tu debilnu stranu... jaky magor to mohol nastavit aby to tak tlacilo to neviem.. asi aby som skor minul toner a kupil novy...

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Původně zaslal: AnotherOne

Ak mu to robí po zapnutí bez toho aby ju mal pripojenú k počitaču tak to nebude ovládačom a musí to nastaviť na tlačiarni.

No ale to tu nikde nepíše. Předpokládám že ji připojenou má.:myslim

Bolo to myslené ako dotaz.

Odesláno
Původně zaslal: maximum

najprv som mal tu 1350 W a tu som dal frajerke a zobral som si od nej 1350 EN, ze si neako vypnem tu konfiguracnu stranu.. rozdiel v nich je v tom, ze ta En sa da pripojit aj cez ethernet.. kdezto W nie.. s tou 1350 W som bhol nadmieru spokojny... a ta konfiguracna strana sa da vypnut IBA cez to pripojenie cez ethernet...

No pokud tomu tak je tak by to sad mělo jít v ějakým webovým rozhraní které tiskárna má, ale nechápu proč by to nešlo vypnout i přes USB
Odesláno
Původně zaslal: maximum

a presne robi mi to aj ked nie je tlaciaren pripojena k pocitacu.. proste staci dat kabel do zastrcky zapnut tlaciaren a hned tlaci tu debilnu stranu... jaky magor to mohol nastavit aby to tak tlacilo to neviem.. asi aby som skor minul toner a kupil novy...

Ono sa myslí, že je trvalo pripojená k podnikovej sieti a vypína sa zriedkavo...

Odesláno

cez USB to neide, lebo je to v neakych rozsirenych nastaveniach, ktore sa zobrazuju, iba ked je tlaciaren pripojena cez siet... uz ani sam neviem o com tocim.... do prcic...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...