Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

EGR OFF

Je možné, že po odpojení ventilu co otevírá klapky (udělali mi to v servisu kvůli mému problému s tahem) šla spotřeba z 8.2 na 5.9 a jezdí to ještě lépe ?

[upravil dne 5/3/14 20:30 od 3Run]

Odesláno

Tak jsem si to pročetl, ta první odpověď tobě na EGR určitě není pravda to spíš ta druhá.. Co jsem pročítal a pochopil na jednoduchém příkladu egr pracuje na principu: \"Máš vodovodní potrubí doma v bytě a máš trubky ze záchodu propojené se sprchou, takže cokoliv ty spláchneš ti teče ze sprchy\".. Prostě to vrací již spálené splodiny zpět pod válce aby se znovu spálily..

Pokud stím ale zatím nemáš problém tak není důvod to vykuchávat a odpojovat že :)

Co stou spotřebou ? Je mi to záhada :/

Odesláno

Klucí, já to ze zoufalství komplet odpojil, jak podtlak na EGR, tak celý systém klapek k EGRu. Pod samotný ventil dal měděnou podložku ( prima přístup ) a po vykuchání FAPu jsem žlutou kontrolku motoru viděl za dva roky jen 1x a to se mi uklepal kabel k ventilu ovládání turba.

NA STK neměli problém, spotřeba 5,8 l normálním stylem, krátké i dlouhé trasy. Rekord 4,6 do Chorvatska pohodovou jízdou, 7,5 s cihlou na plynu skrz Německo.

Odesláno
Tak jsem si to pročetl, ta první odpověď tobě na EGR určitě není pravda to spíš ta druhá.. Co jsem pročítal a pochopil na jednoduchém příkladu egr pracuje na principu: \"Máš vodovodní potrubí doma v bytě a máš trubky ze záchodu propojené se sprchou, takže cokoliv ty spláchneš ti teče ze sprchy\".. Prostě to vrací již spálené splodiny zpět pod válce aby se znovu spálily..

Pokud stím ale zatím nemáš problém tak není důvod to vykuchávat a odpojovat že :)

Co stou spotřebou ? Je mi to záhada :/

Tak kromě toho zvuku zahřátého motoru to zatím ničemu nevadí. Jezdit se s tím dá, tak co :aut

S tou spotřebou ti neporadím, snad se ozvou zkušenější ;)

Jen mi nejde do hlavy, že u RHS jsi měl 8.2 a ted 5.8...

Já mám RHR, a za 5.8 jezdím normálně bez lechtání plynu...

[upravil dne 6/3/14 16:34 od hardhouse.trip]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak dnes jedu, a kromě výše zmiňované závady, která se nově nyní projevuje i za studena, se přidala další. Při každým brzdění svítí stropní světla, a při zmáčknutí blinkrů, které mimochodem někdy jedou a někdy ne, taky svítí stropní světla, resp. blikaj ve stejným rytmu jak blinkry...co je toto zase za bordel... :myslim:grr

• O 4 týdny později...
  • O 2 týdny později...
  • O 5 týdnů později...
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

nazdar 307ičkari.jsem tady nový a rád se dozvím něco zajímavého …na nové priblizovadlo nemám a tak jsem si pořídil starší 307 1,6 .v.2001.Najel jsem s ním zatím cca 2000km a jsem docela spokojen. Nedávno mne vystrasily podivné zvuky -měl jsem dojem, že je uvolněný vyfuk. Na štěstí to bylo jen něco v kufru, hahaha …Ale mám jednu málo závadu - svítí mi ABS/ ESP, na diagnostice zjištěno \"cidlo \"levého zadního kola, ale při výměně prý to není ani cidlo ani kabel k němu ale prý je problém s magnetickým proužkem na lozisku :-\\

Odesláno
:papa vítej mezi 307mičkama , záleží v jakém stavu máš zadní kotouče ;) jestli už nejsou náhodou taky na výměnu :myslim pokud jsou kotouče ok tak se dá vyměnit jenom ABS kroužek

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...