Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Světla pro denní svícení: typy světel, integrace do obrysovek

Recommended Posts

Odesláno

no ja koupil v kelly na klubovou kartu se slevickou puvodni 1485 po sleve 1143 kc je vtom uz automat na rozdviceni po nastartovani zapojuje na spinacku a packu svetel cus cus

ty shemiku ty zijes cece :myslim:myslim:bacha

Odesláno
Původně zaslal: Shemik

A Ty mas taky ty 28mi-ledkovy ?

Ne jám mám jednořadový, asi 8 ledek. Nepočítal jsme je.

Odesláno

Aha, tak ty nevim jak budou fungovat, ja mel spatnou zkusenost jen s tema, co jsem uvedl na minule strane a naopak dobrou s tema co tam mam ted (-:

Odesláno

No jak fungují je vidět. Už tři nefungují. Tak uvidíme ještě jak to bude postupovat dál.

• O 4 týdny později...
Odesláno

ahoj, přispívám svým včerejším výtvorem... šel jsem na to trochu jinak než jsem tu vyčetl, koupil jsem LED pásek zalitý v silikonu dělitelný po třech LED, vypálil jsem díru na kraji v šedým plastu zezadu obrysovky a nasunul sem tam hada s 9LED, zajistil proti ohybu, zalepil všechny díry a bylo... výsledek je celkem uspokojivý, práce na jeden večer, cena zanedbatelná, jen je to hold nehomologovaný, ale vzhledem k tomu že z venku není poznat úprava, tak by to ani nikomu nemuselo připadat divný... :D

DSC08391s.jpgDSC08393s.jpgDSC08390s.jpg

[upravil dne 4/5/10 markuson]

Odesláno

Tak normálně nechápu, ty tři diody co přestaly svítit zase začaly ale proč to nevím. Prostě svítěj v pohodě. ale do těch mlhovek se mi to líbí víc. jen ten způsob jak se do nich dostat. chci nějeké koupit na vrakáči a v klidu je zkusit zpreparovat.

Odesláno

Markusone

fotky udelej a vyfot to i za svetla zhasnuty. A ty pasky jsi daval az za to vroubkovany sklicko, jak je uvnitr te obrysovky, nebo pred nej, takze jsou ty pasky videt pres to cire predni plexi ???

A pojimas ty svetla porad predpokladam jako obrysovky, nikoli jako denni svetla???

Odesláno

tak ty dení světla jsou pěkný ale jel jsem když lilo jak z konve a ty umělci co měli dení světla nebyli skoro vidět a nejlepší když jel kamion a udělal vodní clonu tak naproti člověk nic neviděl kor ty co tam maj takový ty světla co skoro nesvítěj ale jsou to dení.

Odesláno

No prave ty denni svetla by se mely pouzivat s citem a take podle vyhlasky. Kdyz leje jak z konve, tak je to nejen podle vyhlasky, ale i podle selskeho rozumu snizena viditelnost a za snizene viditelnosti je potreba pouzivat \"normalni\" svetla a ne denni :aut

Ja to mam v aute na automat, na tu fotobunku a funguje to fakt vyborne, kdyz se jen trochu setmi, nebo seseri, nebo zacne prset, ci zacne byt vic pod mrakem, tak se mi automaticky diky fotobunce denni prepnou na normalni potkavacky, takze u me nehrozi, abych jezdil za deste na denni :P

Cili pokud tam nekdo nema automat, tak musi pouzivat hlavu a podle potreby, pocasi a podminek na silnici, ty svetla prepinat a ne jezdit na denni v lijaku. No ale to je asi jina kapitola, neco jako borci, co bezduvodne pri dobre viditelnosti sviti mohovkama, dalkovyma atd atd :D

Odesláno

zdarec, mám ten pásek nasunutý za tím vroubkovaným plastem, takže vidět není, ale protože ten pásek má takovou nahnědlou barvu (viz foto) tak tam za denního světla při bližším okouknutí jakoby prosvítá, ale kdo to nehledá tak si toho ani nevšimne. Vyfotím to odpolko a až s tím přijede manželka.

Pojímám ty světla jen na parádu, takže ve dne svítím halogenama dál. Mě jen přišly ty původní žárovky, no spíš chcípáky jako úplně k ničemu a protože to má takovej prima podélnej tvar, tak úplně ideální k osazení ledkama :roker

DSC08406s.jpgDSC08411.JPGDSC08412.JPG

[upravil dne 5/5/10 markuson]

Odesláno

Markusone presne tak (-: Ja kdysi do tech obrysovek chtel integrovat denni (viz par stranek tady nazpet), ale shorelo to prave na svitivosti, proste by to nesplnovalo svitivost dennich svetel, tak jsem se na to vyflak a koupil normalni pridavny denni a dal je dolu do mrizky pod naraznik. No a od ty doby mam v planu s tema obrysovkama udelat presne to co Ty. Akorat uz to planuju skoro 3/4 roku a nejak se k tomu nemuzu dokopat (-: Jen asi jediny rozdil v provedeni, co planuju ja, ze bych tam ty pasky chtel nacpat tim zadnim otvorem pro zarovicku, abych ty svetla nemusel nikde kutat a taky si rikal, jestli bud nesezenu nejaky svetlejsi pasky, nebo ty hnedy mezi ledkama necim nenatru na bilo, nebo tak neco (-: Jinak nemlich to samy cece :D

Odesláno

jj to hnědý půjde určitě nějak zamaskovat bílou barvou nebo izol.páskou. já na tyhle úpravy mám vždycky moc chuť, ale není čas, tohle mi zabralo celej večer i s vymejšlením jak na to...

tou dírou od žárovky to tam nemáš šanci dostat, teda aspoň tenhle typ pásku, je moc tlustej, našel jsem ještě jeden tenší, ale to mělo zase menší svítivost.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...