Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Petr605: hledas dobre, melo by tam nekde u setrvaku byt. Zhruba nekde vzadu dole za palivovym filtrem. Prichyceny jednim sroubem. Vede to z nej do EGR, cestou (pod cidlama teploty vody) je hnedy konektor (2 draty).

Odesláno

To Dydzej: Díky, díky a ještě jednou díky!!!! Chytrému napověz, hloupého trkni. Teď mi to došlo! Já jsem ještě ten večer odpojoval řídicí jednotku EGR, aby přestala svítit diagnostika (blbne mi asi ten potenciometr na čerpadle, co snímá polohu pedálu plynu). No je to jasný, ten drát vede do EGR a tam odtud teprve k budíku. Hned dneska odpoledne to napravím.

Odesláno

Tak jsem to napravil. Zapojil jsem znovu EGR a otáčkoměr zase otáčkoměruje. Budu muset najít drát, co spíná kontrolku diagnostiky a jednoduše ho přeštípnout... Nebo opravit ten potenciometr.

Odesláno

Petře, co to znamená přes EGR? EGR je exhaust gas recycling, tedy předpokládám, že to vede asi do řídící jednotky, která je vedle té od ABS. Kdes to měl odpojený? Já už na tom aute měl odpojený snad všechno, a otáčkoměr už mi taky nejede. Co mám zapojit, nebo obejít?

Odesláno

Já jsem udělal tu chybu, že jsem odpojil ten velkej konektor od řídicí jednotky EGR (která je v krabici vedle ECU od ABS). A ono je to tak, že signál z čidla na otáčky jde do této ŘJ, tam asi dojde k nějakému zpracování a z jiného pinu to pokračuje teprve do přístrojovky. EGR má totiž jako jeden ze vstupů právě otáčky. Ve schématech jsem, ale žádnou takovou vyfikundaci nenašel. Konektor jsem zapojil zpět a otáčkoměr zase jede. Ale to čidlo pořád nevim, kde je.

Odesláno

Pokud by byly vyschlé kondenzátory v elektronice budíku (snížená kapacita), projevovalo by se to chvěním ručky, případně jejím cukáním. Jestliže to jednou jde a pak ne, pak je chyba buď v přívodu signálu nebo napájení.

[Editován dne 12/5/04 Petr605]

Odesláno

SARKAN:Tak moje chyba bude někde jinde. Tohle zapojený mám, a otáčkoměr jednou jed, jednou ne. Podezírám elektrolyt. kondíky v přístrojoivce.

Tuto zavadu uz jsem si prozil, byla to chyba v ridici jednotce(pocitac), az Auto Campr mi opravil pocitac tel.474658164 :papa

Ted koukam Sarkam jezdime ve stejnem meste.:o

[Editován dne 12/5/04 k.malik]

Odesláno
Napsán autorem k.malik

SARKAN:Tak moje chyba bude někde jinde. Tohle zapojený mám, a otáčkoměr jednou jed, jednou ne. Podezírám elektrolyt. kondíky v přístrojoivce.

Tuto zavadu uz jsem si prozil, byla to chyba v ridici jednotce(pocitac), az Auto Campr mi opravil pocitac tel.474658164 :papa

Ted koukam Sarkam jezdime ve stejnem meste.:o

[Editován dne 12/5/04 k.malik]

:D:D Já si toho všiml uz dávno.

Ty máš diesela nebo benzina? Protože třeba v mým autě řídicí jednotka jako taková není. Jsou tam akorát dvě \"menší\": na EGR a na ABS.

Odesláno

Aha, tak to vypadá na EGR. To jenom potvrzuje mou doměnku, že v této řídicí jednotce dochází ke zpracování signálu z čidla otáčkoměru a odtud jde ten zpracovaný signál do přístrojovky.

P.S. Už jsi čistil tu regulaci foukání? Mně to zase přestalo fungovat, tak jsem to měl znovu rozdělaný (a opět mít budu - ještě jsem to nevyřešil), tak to mám zase v hlavě a mohl bych Ti poradit přesněji. Ty šrouby, jak jsem popisoval, sedí: jeden vpravo pod volantem, dva za popelníkem a jeden nad rádiem. Potřebuješ trubkovou desítku.:papa

No jo, máš dýzla, vždy? jsme tady řešili to padání nafty. Jsem hlava děravá...

Odesláno

Petr605: Tva domnenka je spravna, to si pis, otackomer vede pres EGR, signal je tam nejak poupraven. Sveho casu meli finove nafoceno, ktery tranzistor nebo integrac premostit nebo tak nejak, aby otackomer fungoval i na poskozene EGR jednotce. Bohuzel fotky zmizely drive nez jsem je stahnul. Ale cirou nahodou mam jednu jednotku navic (a zrovna pry spatnou), tak ji aspon otevru a nafotim, az si zase pujcim fotak.

Odesláno

To by nebyl problém. Jenom vědět, který pin je ten co vede od čidla (ve schematu je to asi součástka 1313) a který pin toho konektoru vede do přístrojovky. Po rozdělání krabice Ti pak naprosto přesně řeknu, co a jak přemostit aby to fungovalo i bez funkčnosti EGR. Doma to zkusím rozdělat a uvidím.

Teď jsem to okouknul a vstup jsou piny 10 a 11, výstup je pin 12 a ten vede do přístrojovky. Až bude čas, tak tu ŘJ rozdělám, nafotím a popíšu.

Odesláno

To K.malik: ve které ulici bydlíš? Mohli bychom se někdy setkat, prohodit pár slov, a třeba si vzájemně poradit. Co ty na to? Doufám jen, že nejsi taxikář....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...