Petr605 Odesláno 9. květen 2004 Odesláno 9. květen 2004 Kde je u dýzla??? Já ho za nic na světě nemůžu najít. Měnil jsem čidlo k teploměru a od té doby to nejde. Hledám ho někde u setrvačníku. Pomóóóóc...... Citovat
jofo Odesláno 9. květen 2004 Odesláno 9. květen 2004 Nie som si isty ale u dizlov to niekedy zvykne byt pripojene na alternator. Aspon na svagrovom volve to tak bolo. Citovat
Dydzej Odesláno 9. květen 2004 Odesláno 9. květen 2004 Petr605: hledas dobre, melo by tam nekde u setrvaku byt. Zhruba nekde vzadu dole za palivovym filtrem. Prichyceny jednim sroubem. Vede to z nej do EGR, cestou (pod cidlama teploty vody) je hnedy konektor (2 draty). Citovat
Petr605 Odesláno 10. květen 2004 Autor Odesláno 10. květen 2004 To Dydzej: Díky, díky a ještě jednou díky!!!! Chytrému napověz, hloupého trkni. Teď mi to došlo! Já jsem ještě ten večer odpojoval řídicí jednotku EGR, aby přestala svítit diagnostika (blbne mi asi ten potenciometr na čerpadle, co snímá polohu pedálu plynu). No je to jasný, ten drát vede do EGR a tam odtud teprve k budíku. Hned dneska odpoledne to napravím. Citovat
Dydzej Odesláno 10. květen 2004 Odesláno 10. květen 2004 Rado se stalo, ze vedou otackomer pres EGR bych jim celkem zazlival... Citovat
Petr605 Odesláno 11. květen 2004 Autor Odesláno 11. květen 2004 Tak jsem to napravil. Zapojil jsem znovu EGR a otáčkoměr zase otáčkoměruje. Budu muset najít drát, co spíná kontrolku diagnostiky a jednoduše ho přeštípnout... Nebo opravit ten potenciometr. Citovat
sarkan Odesláno 11. květen 2004 Odesláno 11. květen 2004 Petře, co to znamená přes EGR? EGR je exhaust gas recycling, tedy předpokládám, že to vede asi do řídící jednotky, která je vedle té od ABS. Kdes to měl odpojený? Já už na tom aute měl odpojený snad všechno, a otáčkoměr už mi taky nejede. Co mám zapojit, nebo obejít? Citovat
Petr605 Odesláno 11. květen 2004 Autor Odesláno 11. květen 2004 Já jsem udělal tu chybu, že jsem odpojil ten velkej konektor od řídicí jednotky EGR (která je v krabici vedle ECU od ABS). A ono je to tak, že signál z čidla na otáčky jde do této ŘJ, tam asi dojde k nějakému zpracování a z jiného pinu to pokračuje teprve do přístrojovky. EGR má totiž jako jeden ze vstupů právě otáčky. Ve schématech jsem, ale žádnou takovou vyfikundaci nenašel. Konektor jsem zapojil zpět a otáčkoměr zase jede. Ale to čidlo pořád nevim, kde je. Citovat
sarkan Odesláno 11. květen 2004 Odesláno 11. květen 2004 Tak moje chyba bude někde jinde. Tohle zapojený mám, a otáčkoměr jednou jed, jednou ne. Podezírám elektrolyt. kondíky v přístrojoivce. Citovat
Petr605 Odesláno 12. květen 2004 Autor Odesláno 12. květen 2004 Pokud by byly vyschlé kondenzátory v elektronice budíku (snížená kapacita), projevovalo by se to chvěním ručky, případně jejím cukáním. Jestliže to jednou jde a pak ne, pak je chyba buď v přívodu signálu nebo napájení. [Editován dne 12/5/04 Petr605] Citovat
k.malik Odesláno 12. květen 2004 Odesláno 12. květen 2004 SARKAN:Tak moje chyba bude někde jinde. Tohle zapojený mám, a otáčkoměr jednou jed, jednou ne. Podezírám elektrolyt. kondíky v přístrojoivce. Tuto zavadu uz jsem si prozil, byla to chyba v ridici jednotce(pocitac), az Auto Campr mi opravil pocitac tel.474658164 Ted koukam Sarkam jezdime ve stejnem meste. [Editován dne 12/5/04 k.malik] Citovat
Petr605 Odesláno 12. květen 2004 Autor Odesláno 12. květen 2004 Napsán autorem k.malik SARKAN:Tak moje chyba bude někde jinde. Tohle zapojený mám, a otáčkoměr jednou jed, jednou ne. Podezírám elektrolyt. kondíky v přístrojoivce. Tuto zavadu uz jsem si prozil, byla to chyba v ridici jednotce(pocitac), az Auto Campr mi opravil pocitac tel.474658164 Ted koukam Sarkam jezdime ve stejnem meste. [Editován dne 12/5/04 k.malik] :D Já si toho všiml uz dávno. Ty máš diesela nebo benzina? Protože třeba v mým autě řídicí jednotka jako taková není. Jsou tam akorát dvě \"menší\": na EGR a na ABS. Citovat
k.malik Odesláno 12. květen 2004 Odesláno 12. květen 2004 Mam naftacka a pri oprave tu jednotku mechanik vyndal a jezdil jsem bez ni, nez ji opravil. Citovat
Petr605 Odesláno 12. květen 2004 Autor Odesláno 12. květen 2004 Aha, tak to vypadá na EGR. To jenom potvrzuje mou doměnku, že v této řídicí jednotce dochází ke zpracování signálu z čidla otáčkoměru a odtud jde ten zpracovaný signál do přístrojovky. P.S. Už jsi čistil tu regulaci foukání? Mně to zase přestalo fungovat, tak jsem to měl znovu rozdělaný (a opět mít budu - ještě jsem to nevyřešil), tak to mám zase v hlavě a mohl bych Ti poradit přesněji. Ty šrouby, jak jsem popisoval, sedí: jeden vpravo pod volantem, dva za popelníkem a jeden nad rádiem. Potřebuješ trubkovou desítku. No jo, máš dýzla, vždy? jsme tady řešili to padání nafty. Jsem hlava děravá... [Editován dne 12/5/04 Petr605] Citovat
Dydzej Odesláno 12. květen 2004 Odesláno 12. květen 2004 Petr605: Tva domnenka je spravna, to si pis, otackomer vede pres EGR, signal je tam nejak poupraven. Sveho casu meli finove nafoceno, ktery tranzistor nebo integrac premostit nebo tak nejak, aby otackomer fungoval i na poskozene EGR jednotce. Bohuzel fotky zmizely drive nez jsem je stahnul. Ale cirou nahodou mam jednu jednotku navic (a zrovna pry spatnou), tak ji aspon otevru a nafotim, az si zase pujcim fotak. Citovat
Petr605 Odesláno 12. květen 2004 Autor Odesláno 12. květen 2004 To by nebyl problém. Jenom vědět, který pin je ten co vede od čidla (ve schematu je to asi součástka 1313) a který pin toho konektoru vede do přístrojovky. Po rozdělání krabice Ti pak naprosto přesně řeknu, co a jak přemostit aby to fungovalo i bez funkčnosti EGR. Doma to zkusím rozdělat a uvidím. Teď jsem to okouknul a vstup jsou piny 10 a 11, výstup je pin 12 a ten vede do přístrojovky. Až bude čas, tak tu ŘJ rozdělám, nafotím a popíšu. [Editován dne 12/5/04 Petr605] Citovat
k.malik Odesláno 12. květen 2004 Odesláno 12. květen 2004 Jen jsem to zatim prostrikl Kontaktolem se slabou hadickou a funguje to. Az bude vic casu tak to rozdelam a poradne vycistim. Citovat
Petr605 Odesláno 13. květen 2004 Autor Odesláno 13. květen 2004 To k.malik: Jestli to stačilo, tak bych to nepokoušel. Tam stejně nic nevykoukáš. Citovat
k.malik Odesláno 13. květen 2004 Odesláno 13. květen 2004 To Petr605: Diky za radu, asi to necham, kdyz to funguje. Rano mi praskla brzdova hadice na levem kole, jsem zvedavy na cenu, to bude asi palka. [Editován dne 13/5/04 k.malik] Citovat
sarkan Odesláno 13. květen 2004 Odesláno 13. květen 2004 To K.malik: ve které ulici bydlíš? Mohli bychom se někdy setkat, prohodit pár slov, a třeba si vzájemně poradit. Co ty na to? Doufám jen, že nejsi taxikář.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.