Ticcino Odesláno 2. únor 2009 Odesláno 2. únor 2009 já bych to spíš viděl ne v problému trysek ale ve tlaku čerpadla......kdyby byl ten tlak větší tak to tam i za jízdy dostříkne..... To máš bezesporu pravdu. Rozdíl ale bude, pokud budeš stříkat jednolitý tenký proud nebo vodní mlhu. Mlha bude náchylnější na čelní proud vzduchu víc než tenký proud. Jednoduše proto, že má větší plochu. Otázkou také zůstává, jak velký tlak by muselo čerpadlo dát. Mám obavu, že bychom mohli dojít k číslům, kdy by již nestačily plastové hadičky a trysky, ale musely by být kovové nebo přinejmenším opletené drátem. Přemýšlím nad nějakým zjednodušeným výpočtovým modelem pro zjištění potřebného tlaku v čerpadle, ale výsledek by byl značně nepřesný. Navíc tam hraje roli obtékání vzduchu kolem čelního okna. Technicky vzato, řešením by bylo, aby tryska měla svislou štěrbinu. Tím by vodní paprsek při pohledu zepředu by měl tvar svislé přímky. Při pohledu z boku pak tvar trojúhelníka. Ale to by zas neomývalo celé čelní sklo, ale tvořilo jen 2 (při počtu trysek 2) svislé mokré pruhy. Další věc, co by pomohla, je, aby byly ostřikovače byly co nejdále od okna. Jenže tam je pak problém s případným bočním větrem a s zacílením mlhy (paprsku) obecně. Nápad s hadičkami do ramínek je opravdu geniální. Bohužel současné bezramínkové stěrače trošku ztěžují realizaci, o estetice nemluvě. Bylo by super, kdyby přišel nějaký výrobce s dutinou integrovanou přímo ve stíracích lištách. Ovšem i zde vidím potenciální problém. V zimě, stačí málo, aby se do tenkých dutinek dostalo trošku bordelu nebo vody ze sněhu, ta pak zmrzne a už si nezastříkám. Citovat
Přema Odesláno 2. únor 2009 Autor Odesláno 2. únor 2009 Trysky v 807 ve stírácích lištách půjdou v poho na montovat i na bezramínkové stěrače,viz přiložené foto......i bezramínkové mají malou plošku tak aby tam šli tyto dát..... [upravil dne 2-2-09 Přema] Citovat
Přema Odesláno 2. únor 2009 Autor Odesláno 2. únor 2009 už to mám vymyšlený a pokud se dostanu k těmto tryskám....tady tyto mi neříkají pane tak to tam namontuji a věřím ve zdárný výsledek.... Citovat
HonzaZ Odesláno 2. únor 2009 Odesláno 2. únor 2009 Vážení, myslím, že to co tady řešíme v této diskuzi měl vyřešit výrobce při testech než šlo auto do výroby. Jak píše Ticcino, že by trysky měly mít svislou štěrbinu, tak to byla původní tryska na 407. Ale fungovalo to přesně tak jak píše - blbě. Nové trysky mají vodorovnou štěrbinu a také to není ideální. Je zajímavé, že na 406ce byly ostřikovací trysky dvojité a s čistotou skla nebyl problém. Prostě si myslím, že tady výrobce něco zanedbal ve vývoji. Jinak ostřikovače u ramínek měla 405ka a nikdy jsem neměl problém s čistotou skla. Citovat
Přema Odesláno 21. únor 2009 Autor Odesláno 21. únor 2009 Takže jsem se po delší době odhodlal namontovat přídavné trysky přímo na lišty stěračů,které jsem za \"studenskou pečet\" dostal od Plaze:papa:papa a velké zklamání......ano trysky fungují jak mají ale to čerpadlo neumí udělat potřebný tlak aby to ze všech 5ti trysek přímo na liště stříkalo tak aby to pokrylo celé okno,jenom to tak čurká....:mad: takže tento způsob není vhodný,tak jsem to spojil vše dohromady i na kapotě i na lištách a ted budu uvažovat o přídavném čerpadle přímo pro přední okno......já to ku*va vyřeším:bacha:bacha:bacha Citovat
HonzaZ Odesláno 21. únor 2009 Odesláno 21. únor 2009 Tak jsi byl Přemo rychlejší. Chtěl jsem to zkusit namontovat až bude venku líp, ale asi jsi mi ušetřil práci. Toho, že čerpadlo bude mít malý tlak jsem se obával. Je otázka zda nakonec nebude problém v čerpadle, jestli už není opotřebené. Jinak ti při tvém odhodlání to vyřešit držím palce. Citovat
brade Odesláno 22. únor 2009 Odesláno 22. únor 2009 Osobně si tohohle problému nejsem vědom, na okno mi při velké rychlosti kolikrát stříknou i ostřikovače světel :-D Citovat
Přema Odesláno 1. březen 2009 Autor Odesláno 1. březen 2009 Tak jsem dnes vyměnil čerpadlo,a celé potrubí od čerpadla až k tryskám no a zatím to vypadá že to bude lepší......uvidím za jízdy...dám vědět co a jak...... Citovat
Přema Odesláno 2. duben 2009 Autor Odesláno 2. duben 2009 Takže vyřešeno.....přidány ješte jedny obyč.trysky (ze SHADE 120) pod kapotu na ten plast jak se k němu schovávají stěrače......trošku to chtělo projet a seřídit špendlíkem trysky a OK..... Citovat
Přema Odesláno 2. duben 2009 Autor Odesláno 2. duben 2009 uuuffff ale dálo to nervů.......jsem tak o 2 roky starší z toho....nerad mám nedořešené případy Citovat
jozef48 Odesláno 14. duben 2009 Odesláno 14. duben 2009 nazdars, mam problem že mam vodu v nadržke a počujem že motorček pracuje ale nechce mi to striekať len vychadza pena cez trysky treba ich prečistiť ak ano tak ako? Citovat
Přema Odesláno 14. duben 2009 Autor Odesláno 14. duben 2009 To se mi nikdy nestalo takže nevím ale počítám že budeš mít někde prasklou nebo zlomenou hadičku.....a nebo ti netlačí čerpadlo a je po smrti,sundej pravé př.kolo , plastový podběh a podívej se na čerpadlo,kdyby jsi měl mrtvé čerpadlo tak jedno mám plně funkční ale na SW Citovat
elton Odesláno 14. duben 2009 Odesláno 14. duben 2009 Jak vychází jen pěna, tak je asi někde dírka a mohlo by to přisávat vzduch. Citovat
jozef48 Odesláno 16. duben 2009 Odesláno 16. duben 2009 Takže je to vyriešené, v peugeote mi vymenili trysky a už to strieka:roker Citovat
Hamin Odesláno 30. duben 2009 Odesláno 30. duben 2009 Mám dotaz, je to k tomuto tématu ostřikovačů, tak abych nemusel kvůli tomu zakládat další vlákno.... Koukal jsem v manuálu na kontrolky pro přístrojovku s 5ti ukazateli a je tam ikona nízké hladiny kapaliny v ostřikovačích čelního skla. Zrovna včera mi došla kapaliny v ostřikovačích a rozhodně jsem si žádné ikony nevšiml. Při jaké příležitosti se rozsvítí ? Zkoušel jsem jen zapnout ostřikovače tzn., páčku k sdobě a stěrač 3xstírnul naprázdno. Stěrače jako takové páčkou nahoru jsem nezapínal. Jak to vůbec funguje ? Citovat
AnotherOne Odesláno 30. duben 2009 Odesláno 30. duben 2009 Funguje to len keď máš xenóny a ostrekovanie svetiel. Citovat
Hamin Odesláno 30. duben 2009 Odesláno 30. duben 2009 Aha, tak to inženýři zapomněli v návodu dopsat, že to funguje jen s xenony Citovat
Přema Odesláno 30. duben 2009 Autor Odesláno 30. duben 2009 Ju ju je to tak jen s xenony....... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.