Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim.Chci se zeptat jak Vam funguje abs.Myslel sem,ze 605ky maj tzv.chytre abs ktere se spousti pouze za snizenych adheznich podminek.A me jde permanentne abs i na suchu v lete... :myslim Mam 3.0 V6 r.v.91/92

Odesláno

Adhézia je priľnavosť. Iná je priľnavosť kolesa na suchej ceste, iná na mokrej, iná na ľade. Auto nevie aká je momentálne adhézia kolesa ku ceste. Pozná len kedy dôjde ku prekročeniu hranice adhézie a teda koleso sa dostane do šmyku. Vtedy zasiahne abs a zníži brzdný účinok aby koleso nešmýkalo.

Odesláno

tak ti znami meli oba 3.0 V6 a na suchu se jim kola blokovali a za deste ci na snehu spinalo abs.A tak to mel i kamos u Laguny 3.0 V6 v manualu r.v.2000 :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Veja

a proto já mám raději u své pežotky abs odpojene, příjde mi, že se auto chová lépe na cestě.

...kým to neubrzdíš a nerozbiješ niekomu zadok.:mrk

Odesláno
Původně zaslal: Veja

Jsem v klidu, takhle jezdím už víc jak rok a auto brzdí perfektně i bez abs a myslím, že snad i daleko líp.

Sa čudujem načo tam ten nesmysel zvaný ABS za ťažké peniaze vôbec dávajú. :myslim:roll

Odesláno

Samozrejme, bezpečne sa dá jazdiť aj bez ABS, bez pásov, bez bagov... Všetko je to len o zvýšení bezpečia a zmierňovaní následkov situácie, o ktorej dúfame, že nikdy nenastane.

Odesláno
Původně zaslal: SV 24

A kde najdu pojistku na abs,ze bych ho tez odpojil...??! Je fakt,ze abs tez nemusim.Abs je tak pro bl... :super

u baterky sou pojistky motoru a jedná z nich je od abs.;)
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Je to trochu :xvul ,ale jenom taková poznámka.

S našim P607-2,2HDI-automat se mi tak před půl rokem stalo, že jsem musel brzdit ze 100km/h do úplného zastavení......naštěstí bylo sucho...naštěstí na silnici nebyl žádný štěrk nebo podobný bordýlek......naštěstí 607 má gumy 225....a naštěstí FUNGOVALO ABS a brzdový asistent (který sám vyřadil a rozblikal blinkry).......doplachtil jsem tak 2 metry za Fábií.........a kdyby jedna ze zde uvedených věcí nefungovala (např. to ABS :mrk), tak byla Fábie o něco kratší a naše 607 taky.

Takže pokud u P605 na suchu nejde ABS, je asi něco špatně (to ABS tam výrobce jen tak pro srandu přece nedal) a koukal bych to rychle vyřešit, protože BRZDY JSOU ZÁKLAD:mrk:mrk a nikdo nikdy neví, co se stane za příští zatáčkou.

:papa:papa

Odesláno

Jo jo to asi jo.Verim,ale mam zkusenosti,ze na suchu a vetsinou i na mokru bez abs mas kratsi brzdnou drahu.V zime bych o abs nepochyboval ;)

Odesláno
Původně zaslal: SV 24

Jo jo to asi jo.Verim,ale mam zkusenosti,ze na suchu a vetsinou i na mokru bez abs mas kratsi brzdnou drahu.V zime bych o abs nepochyboval ;)

To joo, možný to je, ale tady jde taky o to, že při tom mým dobržďování ze 100 na 0km/h, kdy auto ujelo x desítek metrů, díky ABS bylo krásně řiditelný. Kdyby se mi kola zablokovala, tak bych tu mírnou zatáčku neprojel. Držel bych se volantu a nakonec místo za Fabkou bych přistál v pangektu.....nebo napasovanej v protisměru do projíždějícího auta:papa

[upravil dne 5/2/09 Vopičí]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...